Lymfödem i praktiken

Behandla lymfödem för ett aktivt liv

Hjälper människor med lymfödem att uppfylla sina mål för hälsa och livskvalitet.

Lymfödem och kroniskt ödem är tillstånd som kännetecknas av svullnad på grund av ansamlingen av lymfvätska i vävnaderna precis under huden. Svullnaden uppstår oftast i armar eller ben, men även på andra platser. Den orsakar smärta och obehag, påverkar mobilitet och utseende, och kan ha en negativ inverkan på patienters mentala hälsa, vilket ytterligare försämrar deras livskvalitet.

Vårt mål är att använda vetenskap för att lindra sådana problem och göra det möjligt för patienter att leva med bättre mobilitet och vitalitet. Kompressionsbehandling är en vedertagen, effektiv del av behandling av lymfödem och kroniskt ödem.

Läs våra artiklar om tillståndet, skaffa mera insikter om 3M™ Coban™ 2 Tvålagers kompressionssystem, titta på våra utbildningsvideor, och studera våra resurser, lösningar och stödmaterial.

 • Det lymfatiska systemet och behandling av lymfödem

  Lymfödem är en abnorm svullnad av vävnaderna som kvarstår längre än 3 månader, och som inte försvinner helt under natten eller med upphöjning. Lär dig mer om lymfsystemet och behandling av lymfödem i våra artiklar och videor.

 • Ett kompressionssystem utformat för det verkliga livet

  3M förde kompressionsbehandlingen av lymfödem framåt genom att skapa material utvecklade för att ge bekväm, terapeutisk kompression. Ta reda på hur 3M™ Coban™ 2 Tvålagers kompressionssystem effektivt reducerar ödem, stöder läkning, reducerar sårstorlek och bensmärta.

 • Expertåsikter och kundberättelser

  Hör vad experterna har att säga och läs läkares och patienters berättelser.


Kontakta 3M för rådgivning

Kontakta oss idag för mer information kring hur vi kan hjälpa din verksamhet.


 • Vanliga frågor

  Få svar på några av de vanligaste frågorna om 3M:s sjukvårdsprodukter och lösningar

 • Utbildning och evenemang

  Gå med i 3MSM Health Care Academy och bredda din yrkeskunskap

 • Kontakta oss

  Om du har frågor om 3M:s sjukvårdsprodukter eller tjänster kan du kontakta oss

Andra 3M-webbplatser
bCom
Följ oss
Ändra ort
Sverige - svenska