sårbehandling

Avancerad sårbehandling

 • Sårbehandling

  Som sjukvårdspersonal står du inför många utmaningar när du ger patienterna sårbehandling. Du ska bland annat behandla sår samtidigt som du ska hjälpa till att upprätthålla patienternas hudhälsa och skydda dem från infektioner. 3M förstår de utmaningarna och för samman olika tekniker – till exempel kunskap om häftämnen och hur de interagerar med huden, förbandsmaterial och hur de interagerar med hud och vätskor och material som ger kompression – för att erbjuda ett urval av hudvänliga lösningar som uppfyller både dina och patientens behov.


3M:s lösningar för sårbehandling


 • venöst bensår

  En enkel lösning för att behandla venösa bensår

  Kompressionsbehandling anses som standardvård för att behandla ödem och venösa sår på de nedre extremiteterna. Det behöver inte vara komplicerat, varken för dig eller patienterna, att minska smärtan och obehaget vid venösa bensår och hantera kroniska ödem som riskerar leda till bensår. 3M:s enkla lösning kan hjälpa dig att ge en effektiv, standardiserad behandling.

  3M förde kompressionsbehandlingen framåt genom att skapa material utvecklade för att ge intelligent kompressionsdynamik och tillhandahålla bekväm kompressionsbehandling för att behandla venösa bensår. 3M™ Coban™ 2-lagers kompressionssystem är ett innovativt, bekvämt, ribbat fodral som hela tiden ger rätt mängd kompression för att minska ödem.

  Klicka här för att läsa mer om hur man behandlar venösa bensår. (PDF, 1,03 MB)


 • skumförband

  Hudvänliga lösningar för att vårda hudskador

  När du vårdar patienter med hudskador ska du skydda deras hud och säkerställa komforten med enkla, hudvänliga lösningar.

  Använd en alkoholfri barriärfilm som är avsedd att skydda huden från kroppsvätskor, häftämnen och friktion: 3M™ Cavilon™ No Sting barriärfilm

  Hantera minimal till måttlig mängd sårvätska: 3M™ Tegaderm™ Absorbent transparent absorberande akrylatförband

  Hantera måttlig till omfattande mängd sårvätska: 3M™ Tegaderm™ Foam och fixera med 3M™ Kind Removal Silicone Tape.


 • förband

  Hudvänliga lösningar för att behandla trycksår

  Ett trycksår är en lokal skada i huden och/eller underliggande vävnad, ofta vid prominenta bendelar, som ett resultat av tryck, eller tryck i kombination med skärskada.   Kostnaden för att behandla trycksår är omfattande, så förebyggande åtgärder är nyckeln till att både minska skadorna och hålla nere kostnaderna. En viktig del i arbetet med att förebygga trycksår är att säkerställa att huden förblir intakt och skyddad.

  Läs mer om hur trycksår klassificeras på rätt sätt. Hudskador orsakade av inkontinens har visat sig öka risken för trycksår. Klicka här för att får mer information om förebyggande åtgärder och lämplig hudvård


 • Exsudathantering

  Stöd för klinikern med effektiv exsudathantering

  Felaktig exsudathantering kan leda till komplikationer som hudskada, smärta och dålig patienthälsa. Läkningen tar längre tid och belastar både patienterna och sjukvården. Kunskap om och förståelse för de bästa rutinerna för att hantera sårexsudat, bedöma sår och välja rätt förband är mycket viktigt för effektiv hantering, bra patientresultat samt effektiv och produktiv sjukvård.

  Kontakta en produktspecialist


 • 3M Health Care omfattar ledande innovationer inom gipsning, övervakning, fixering, sårbehandling, sterilisering, kirurgiska lösningar och vaskulära infarter.

  Läs mer om 3M:s sjukvårdsprodukter

 • 3M hjälper till att förbättra rutinerna på viktiga områden inom vården, bland annat dekontaminering, hudvård, patientuppvärmning och mycket mer.

  Läs mer om 3M hälsovård och lösningar

 • Om du har frågor om en 3M Health Care produkt eller tjänst kan du kontakta oss

  Kontakta oss nu