1. Sekretesspolicy

3M Global Sekretesspolicy

3M respekterar din rätt till sekretess. Denna policy sammanfattar vilken personlig information vi kan samla in, hur vi kan använda denna information, och andra viktiga aspekter rörande din sekretess och ditt dataskydd.

3M har som policy att följa alla tillämpliga sekretess- och dataskyddslagar. Detta åtagande reflekterar det värde vi sätter på att förtjäna och behålla förtroendet hos våra kunder, affärspartners och andra som delar sin personliga information med oss.

Denna policy gäller alla Internetsidor som sköts av eller på uppdrag av 3M och innefattar 3M's affärsenheter i hela världen (var och en är en ”3M Internetsida eller App”). Den gäller även personuppgifter som 3M kan samla in på annat sätt: (i) genom våra produkter och tjänster; (ii) när du interagerar med oss på annat sätt än via en 3M Internetsida eller App, till exempel, personligen, via telefon eller vid en mässa eller utbildning; och (iii) från våra kunder, distributörer, leverantörer och andra affärspartners (kollektivt ”affärspartners”).

Olika 3M internetsidor, appar, produkter och tjänster har dock olika syften och funktioner. Om annan eller ytterligare information krävs för en specifik 3M Internetsida, App, produkt eller tjänst så tillhandahåller vi denna information på eller tillsammans med den aktuella internetsidan, appen, produkten eller tjänsten. Varje sådan enskild sekretessredogörelse, policy eller uttalande (”Specifikt sekretessuttalande”) kompletterar och justerar denna policy.

 

  • Allmänna principer för 3M:s insamling, användning och delande av personuppgifter

    När 3M samlar in personuppgifter kommer 3M, i den utsträckning som lagen kräver, att:


    • ge lämplig förvarning i god tid till dig om vår dataanvändning;
    • samla in din personliga information endast för specifika och legitima ändamål. Informationen som vi samlar in kommer att vara relevant, korrekt och inte överflödig för de syften som den samlas in för;
    • behandla din personliga information på ett sätt som överensstämmer med de syften för vilka den ursprungligen samlades in eller som du senare har samtyckt till;
    • vidta kommersiellt rimliga åtgärder för att säkerställa att din personliga information är tillförlitlig för den avsedda användningen, att den är korrekt, fullständig och vid behov hålls uppdaterad;
    • inte använda din personliga information för direkt marknadsföring utan att ge dig möjlighet att ”välja bort” detta; och
    • vidta lämpliga åtgärder genom avtal eller på annat sätt för att ge adekvat skydd för personuppgifter som lämnas ut till tredje part eller överförs till ett annat land, inklusive överföringar inom 3M.
  • Personlig information som 3M samlar in

    3M samlar in följande typer av personuppgifter:


    • Information som du tillhandahåller
      • 3M samlar in personuppgifter som du ger till oss, vilket kan inkludera: (i) kontaktuppgifter, t.ex. ditt namn, företagsnamn, jobbtitel, adress, e-postadress och telefonnummer; (ii) ytterligare information om dig för att hjälpa oss att lära känna dig bättre, till exempel kön, ålder, födelsedatum, nationalitet, yrkesorganisationer och registreringsnummer, information om hur du använder våra produkter, samt demografisk information; (iii) kommentarer, frågor, förfrågningar och ordrar som du kan komma att göra; (iv) finansiell information som behövs för att bearbeta betalningar om du gör inköp, t.ex. kreditkorts- eller kontoinformation eller skatteidentifikationsnummer; (v) inloggningsinformation, inklusive, i förekommande fall, kontoinformation för inloggningsändamål avseende sociala medier; och (vi) information om dina önskemål, till exempel dina föredragna kommunikationsmetoder och produkttyper som du är intresserad av.
    • Information som samlas in automatiskt från din enhet
      • Enhets- och webbläsarinformation. 3M kan samla in teknisk information om enheten, t.ex. enhetstyp, webbläsartyp, IP-adress, operativsystem och enhetsidentifierare. 3M samlar in denna information automatiskt från din enhet och webbläsare genom cookies och liknande teknik.
      • Information om hur du interagerar med oss. 3M kan samla in tekniska data om din användning av 3M internetsidor och appar och hur du interagerar med våra digitala annonser och kampanjer, till exempel innehåll som visas eller hämtas, funktioner som används, klickade länkar, öppnade e-postmeddelanden med marknadsföring från 3M och datum och tider för interaktioner. 3M samlar in denna information med hjälp av cookies och liknande teknik.
      • Platsinformation. 3M kan samla in platsinformation, inklusive exakt platsinformation i realtid från din enhet och icke-precis platsinformation som härrör från till exempel din IP-adress eller postnummer. 3M Appar kommer INTE att få tillgång till exakt platsinformation i realtid från din enhet om du inte beviljar oss tillstånd att göra det.
    • Cookies och liknande teknik:
      • En ”cookie” är en fil med information som placeras på din enhet när du besöker en webbplats. Cookies och liknande teknik kan förbättra din användarupplevelse genom att spara dina preferenser, anpassa din upplevelse på nätet, behålla produkter i din varukorg och ibland förse dig med reklam som är anpassad efter dina intressen.
      • Mer information

      • 3M Internetsidor använder ”sessionscookies”. En sessionscookie identifierar inte dig som person och försvinner när du stänger din webbläsare. När du till exempel använder 3M:s produktkatalog placerar vi en sessionscookie för att notera vilka sidor du har tittat på. Vi kan använda denna information för att rekommendera andra produkter som kan vara av intresse.
      • 3M Internetsidor använder även ”permanenta cookies”. Dessa cookies försvinner inte då du stänger din webbläsare. Permanenta cookies lagras på din dator tills du raderar dem eller de löper ut. Genom att förse din dator med en unik identifierare kan vi skapa en databas med dina tidigare val och preferenser som kan tillhandahållas av oss automatiskt. Detta sparar dig både tid och kraft under framtida besök. Till exempel kan din leveransadress ha sparats och endast behöva bekräftas efter att du har gjort ett köp och bestämmer dig för att göra ett nytt köp.
      • Vissa länder kräver ditt samtycke till användningen av cookies när du besöker 3M Internetsidor. Om du får tillgång till en 3M Internetsida för ett av dessa länder kommer du att få information om dina alternativ, inklusive möjligheten att acceptera eller avslå vissa kategorier av cookies. Du kommer att kunna ändra dessa inställningar vid senare besök. Observera att du inte kommer att kunna välja bort vissa cookies som är absolut nödvändiga för leverans av en tjänst som begärs av dig.
      • När du besöker en 3M Internetsida för ett av dessa länder kan du klicka på länken ”Preferenser för cookies” längst ner på varje sida för att få åtkomst till information om cookies och ändra dina inställningar.
      • Även om du inte måste acceptera cookies när du besöker en 3M Internetsida kan du förlora en del av sidans funktionalitet om du väljer bort vissa cookies.
      • Utöver detta kan du i din webbläsare justera inställningar för att acceptera eller välja bort cookies eller för att meddela dig när en cookie placeras på din dator.
      • Analyser och annonsering. 3M använder analystjänster från tredje part för att bättre förstå hur användarna engagerar sig med 3M Internetsidor och Appar, inklusive tjänster som tillhandahålls av Google och Adobe. Använd följande länkar för mer information om hur Google och Adobe samlar och använder data när du besöker deras partners webbplatser eller appar:
      • 3M använder även annonseringstjänster från tredje part för att tillhandahålla annonser för 3M-produkter eller tjänster som kan vara av intresse för dig när du besöker webbplatser eller andra tjänster på nätet.
      • 3M tillåter valda tredje parter, inklusive dessa analys- och annonseringstjänster, att placera cookies på våra webbplatser. Dessa tredje parter kan samla in information om dina aktiviteter på nätet över tiden och över tredje parts webbplatser.
      • Dessa tredje parter kan vara medlemmar av branschens självreglerande grupper, t.ex. Network Advertising Initiative (NAI), Digital Advertising Alliance (DAA) och European Digital Advertising Alliance (eDAA). Webbplatserna för dessa grupper ger mer information om intressebaserad annonsering på nätet och hur man kan välja bort att ta emot intressebaserade annonser på nätet från deltagande företag.
      • Spåra inte webbläsarinställningar. Vissa webbläsare kan skicka ”Do Not Track” (”DNT”)-signaler till de webbplatser du besöker. Eftersom det inte finns någon gemensam överenskommelse om hur man tolkar DNT-signaler kommer 3M inte att utföra några åtgärder som svar på dem.
    • Information från affärspartners och andra tredje parter
      • 3M samlar personlig information genom våra affärspartners. Denna information kan innehålla kontaktinformation, t.ex. namn, företagsnamn, jobbtitel, adress, e-postadress och telefonnummer.
      • 3M kan också skaffa personuppgifter från andra tredjepartskällor, inklusive offentliga och kommersiellt tillgängliga källor. Vi kan kombinera informationen vi får från våra affärspartners och andra tredjepartskällor med information som vi samlar in från dig eller din enhet, såsom beskrivs ovan.

    Du har valmöjligheter gällande den personliga information du tillhandahåller 3M. Du kan välja att inte tillhandahålla information som vi begär, men om du väljer att inte göra det så kan vi eventuellt inte tillhandahålla dig en relevant tjänst eller en särskild funktion för en 3M Internetsida, App eller produkt.

  • Hur 3M använder din personliga information

    3M kan använda din personliga information till att:


    • Utveckla och hantera våra relationer med dig och våra affärspartners. Detta kan innefatta: (i) att leverera tjänster eller genomföra transaktioner som du eller våra affärspartners har begärt; (ii) att tillhandahålla information om 3M:s produkter, tjänster och transaktioner, och annonser som kan vara av intresse för dig; (iii) att ge dig och våra affärspartners en mer konsekvent upplevelse av att interagera med 3M, bland annat genom att lära oss mer om dig och hur du använder och interagerar med 3M's internetsidor, appar, produkter och tjänster; och (iv) planera, hantera och utföra i enlighet med våra avtalsförhållanden med våra affärspartners.

    • Kommunicera med dig eller ditt företag. Detta kan innefatta: (i) att informera dig om 3M:s produkter, tjänster och marknadsföringsaktiviteter som kan vara av intresse för dig eller ditt företag; (ii) att tillhandahålla information om relevanta 3M-produkter, -tjänster och -transaktioner, inklusive till exempel prisinformation, teknisk data, faktura-, leverans- eller produktionsinformation, garanti- eller återkallningsinformation, eller information om förbättringar av produkter eller tjänster; (iii) att svara på frågor eller förfrågningar som du gör, inklusive kundserviceförfrågningar; och (iv) att bjuda in dig att delta i eller informera dig om resultaten av kundnöjdhets- eller marknadsundersökningar.

    • Tillhandahålla och förbättra våra internetsidor, appar, produkter och tjänster. Detta kan innefatta: (i) att anpassa dem till dina önskemål eller intressen, göra dem mer kompatibla med din teknik eller göra dem enklare att använda på annat sätt; (ii)att upprätthålla säkerheten för och på annat sätt skydda dem; och (iii) och att utveckla nya 3M Internetsidor, Appar, produkter och tjänster.

    • Ta itu med juridiska frågor. Detta kan innefatta: (i) efterlevnad av våra skyldigheter att behålla vissa affärsregister under minsta tillåtna bevarandeperioder; (ii) etablera, utöva eller försvara rättsliga anspråk; (iii) efterleva lagar, förordningar, domstolsbeslut eller andra juridiska processer; (iv) upptäcka, förebygga och agera mot bedrägeri, överträdelse av immateriella rättigheter, brott mot våra kontrakt eller avtal, lagöverträdelser eller annan form av missbruk av 3M:s internetsidor, appar, produkter eller tjänster; samt (v) skydda 3M:s rättigheter eller egendom, eller din eller andras hälsa, säkerhet, välbefinnande, rättigheter eller egendom.

    3M kan även använda din personliga information för andra användningsområden som överensstämmer med det sammanhang där informationen samlades in eller med ditt samtycke.

    3M kan anonymisera eller aggregera någon del av de uppgifter som vi samlar in och använda den för alla syften, inklusive för forskning och produktutveckling. Sådan information kommer inte att identifiera dig personligen.

  • När 3M kan tänkas dela din personliga information

    3M kommer inte att offentliggöra din personliga information förutom i sådana fall som beskrivs nedan:


    • 3M kan dela din personliga information med andra affärsenheter inom 3M, inklusive sådana i andra länder. 3M:s företagsenheter kommer i dessa fall att använda din information på ett sätt som överensstämmer med denna policy, alla tillämpliga specifika sekretessuttalanden och alla tillämpliga sekretess- och dataskyddslagar.
    • 3M kan också dela din personliga information med tredje parter som vi hyr in för att utföra supporttjänster åt oss. Dessa tredje parter får endast använda den personliga information vi delar med dem för att utföra tjänster åt oss. De måste behandla din personliga information i enlighet med alla tillämpliga sekretess- och dataskyddslagar.
    • I vissa fall kan 3M dela din personliga information med tredje parter, till exempel distributörer, som samarbetar med oss för att tillhandahålla produkter och tjänster till våra kunder. Om så är fallet kommer vi att kräva att våra affärspartners använder den informationen på ett sätt som överensstämmer med denna policy, eventuella tillämpliga särskilda sekretessuttalanden och alla gällande sekretess- och dataskyddslagar.
    • 3M kan dela din personliga information med tredje part när vi i god tro är övertygade om att ett sådant delgivande av informationen är nödvändigt: (i) för att efterleva en lag, förordning, domstolsbeslut eller annan rättslig process; (ii) för att upptäcka, förebygga och agera mot bedrägeri, överträdelse av immateriella rättigheter, brott mot våra kontrakt eller avtal, lagöverträdelse eller annan typ av missbruk av 3M:s internetsidor, appar, produkter eller tjänster; (iii) för att skydda 3M:s rättigheter eller egendom eller din eller andras hälsa, säkerhet, välbefinnande, rättigheter eller egendom; eller (iv) under liknande omständigheter. Om en sådan händelse sker kommer vi att vidta lämpliga åtgärder för att skydda din personliga information.
    • 3M kan dela din personliga information med tredje part i samband med försäljning, uppköp, fusion, omorganisation, likvidation eller upplösning av 3M eller en av 3M:s affärsenheter eller under liknande omständigheter. Om en sådan händelse sker kommer vi att vidta lämpliga åtgärder för att skydda din personliga information.
    • 3M kan dela din information med ditt tillstånd eller på din begäran.

    3M kan dela anonymiserad eller aggregerad information internt och med tredje part för alla ändamål. Sådan information kommer inte att identifiera dig personligen.

  • Säkerheten för din personliga information

    Dina personuppgifter lagras vanligtvis i 3M:s databaser eller i databaser som våra tjänsteleverantörer hanterar. Många av dessa databaser lagras på servrar som finns i USA. 3M vidtar lämpliga åtgärder, genom avtal eller på annat sätt, för att tillhandahålla adekvat skydd för personuppgifter som lämnas ut till tredje part eller överförs till ett annat land, inklusive överföringar inom 3M.

    3M upprätthåller rimliga skyddsåtgärder för att skydda konfidentialiteten, säkerheten och sekretessen för din personliga information. Även om vi vidtar säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot otillåten delgivning, felaktig användning eller otillåtna ändringar kan vi inte garantera säkerheten för de uppgifter som vi har fått när de överförs via internet. Detta är fallet för alla datornätverk som är kopplade till internet, och vi ansvarar inte för säkerhetsbrott som sker bortom vår rimliga kontroll.

  • Åtkomst till din personliga information

    Du kan granska, korrigera och uppdatera den personliga information som du tillhandahåller oss genom att fylla i detta förfrågningsformulär och skicka det till oss på Privacy_EU@mmm.com.

  • Lagring av din personliga information

    Den tidsperiod under vilken vi behåller din personliga information varierar och beror på syftet och användningen av den information som samlats in. Det finns lagstadgade krav som kräver att vi behåller vissa typer av data under viss tid. Annars behåller vi endast informationen så länge som det är nödvändigt för de syften för vilka informationen samlades in.

  • Barn

    De flesta av 3M:s internetsidor är inte avsedda för barn under 13 års ålder. 3M kommer inte medvetet att be om eller samla in personlig information från eller om barn som är under 13 år eller under relevant minimiålder enligt gällande lokala lagkrav, utöver vad som är tillåtet enligt gällande lag.

  • 3M B2B-tjänster

    Några av 3M:s produkter, tjänster, internetsidor och appar är avsedda att användas av våra affärspartners, inklusive våra företagskunder (”3M B2B-tjänster”) och din användning av dem administreras av ditt företag. I sådana fall kan auktoriserad personal vid ditt företag få tillgång till din personliga information som samlas in av dessa 3M B2B-tjänster, och ditt företag kan ha riktlinjer för din användning av dem. 3M ansvarar inte för våra affärspartnerss policyer och praxis relaterade till integritetsskydd och säkerhet, vilka kan skilja sig från denna sekretesspolicy och alla tillämpliga särskilda sekretessutlåtanden. Om ditt företag administrerar din användning av en 3M B2B-tjänst bör du kontakta ditt företag om du har eventuella sekretessfrågor relaterade till din användning av den aktuella 3M B2B-tjänsten. Om det förekommer en konflikt mellan denna policy och ett avtal mellan 3M och dess affärspartners för en 3M B2B-tjänst så kommer avtalet mellan 3M och dess affärspartners att ha företräde.

 

  • Ytterligare information för EU-invånare

    • Datakontrollant och kontaktinformation
      • Kontrollanten för personuppgifter som samlats in enligt denna sekretesspolicy utgörs av den relevanta 3M-enheten i ditt land och, i förekommande fall, 3M Company, Compliance and Business Conduct, 3M Center, Bldg. 220-11W-02, St. Paul, MN 55144-1000.
      • Om du använder 3M B2B-tjänster som administreras av ditt företag kan ditt företag utgöra datakontrollanten för personuppgifter som samlas in av de aktuella 3M B2B-tjänsterna. Vänligen kontakta ditt företag för mer information.
      • Du kan nå 3M:s europeiska dataskyddsansvarige på: Attn. EU Data Protection Officer, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgien, e-post: DPO_EU@mmm.com, telefon: +32 2 7224594.
      • Du kan nå 3M:s europeiska dataskyddsansvarige på: Attn. EU Data Protection Officer, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgien, e-post: DPO_EU@mmm.com, telefon: +32 2 7224594.
      • Du hittar kontaktuppgifterna för 3M-enheten i ditt land på respektive lands hemsida under ”kontakta 3M”.
    • 3M:s lagenliga grund för att behandla dina personuppgifter
      • Den lagenliga grunden för 3M:s behandling av dina personuppgifter beror på syftet med behandlingen. Den lagenliga grunden för de flesta personuppgifter som omfattas av denna sekretesspolicy är att behandlingen är nödvändig för 3M:s legitima affärsintressen. När vi behandlar personuppgifter i förhållande till ett kontrakt, eller ett eventuellt kontrakt, med dig är den lagenliga grunden att behandlingen är nödvändig för utförandet av vårt kontrakt med dig eller för att vidta åtgärder relaterat till din förfrågan innan vi ingår ett kontrakt. När vi är skyldiga att dela personuppgifter med ett brottsbekämpande organ eller andra myndigheter gör vi det på grundval av att vi är skyldiga att göra det. Vi kommer också att använda samtycke som den rättsliga grunden där vi anser det vara lämpligt eller i den utsträckning som krävs enligt gällande lag, till exempel innan vi samlar in precisa platsdata från din mobila enhet.
      • Mer information

      • Behandling på grundval av legitima affärsintressen. När vi behandlar personuppgifter med utgångspunkt i att behandlingen är nödvändig för våra legitima affärsintressen kan sådana intressen innefatta: (i) tillhandahållande, förbättring och marknadsföring av 3M:s internetsidor, appar, produkter och tjänster; (ii) kommunikation med nuvarande och potentiella kunder, andra affärspartners och deras enskilda kontaktpunkter; (iii) hantering av våra relationer med våra kunder och andra affärspartners och deras enskilda kontaktpunkter; (iv) övriga affärsutvecklingsändamål; (v) delgivning av information inom 3M-gruppen, samt med tjänsteleverantörer och andra tredje parter; och (vi) upprätthållande av säkerheten för våra produkter, tjänster och anställda, inklusive bedrägeribekämpning.
      • Behandling på grundval av utförandet av ett kontrakt. Exempel på situationer där vi behandlar personuppgifter som behövs för att utföra kontrakt är e-handelstransaktioner där du köper en produkt eller tjänst från 3M för egen räkning via en 3M internetsida eller app.
      • Behandling på grundval av samtycke. Exempel på behandlingsaktiviteter där 3M använder samtycke som sin rättsliga grund är: (i) insamling och behandling av exakt platsinformation från din mobila enhet; (ii) sändning av reklammeddelanden via e-post när samtycke krävs enligt gällande lag; och (iii) behandling av personuppgifter på 3M Internetsidor eller Appar via cookies och liknande teknik när samtycke krävs enligt gällande lag.
      • Behandling eftersom 3M har en laglig skyldighet att göra det. Exempel på situationer där 3M måste behandla personuppgifter för att uppfylla sina juridiska skyldigheter är: (i) vid betalning av skatter och andra statliga avgifter; (ii) vid tillhandahållande av dina personuppgifter till brottsbekämpande organ och andra statliga organ när så krävs enligt gällande lagar; (iii) vid kvarhållandet av affärsdokument som måste kvarhållas enligt gällande lagar; och (iv) för att uppfylla krav i enlighet med domstolsbeslut eller andra rättsliga processer.
    • Ytterligare information om kvarhållandet av dina personuppgifter
      • 3M använder bland annat följande kriterier för att bestämma under vilken period dina personuppgifter ska kvarhållas i enlighet med denna policy: (i) alla tillämpliga lagkrav för att kvarhålla data under en viss tid; (ii) eventuella kvarhållningsskyldigheter relaterade till faktiska eller potentiella tvister eller regeringsundersökningar; (iii) eventuella kvarhållningskrav i relevanta avtal med våra affärspartners; (iv) datum för din senaste interaktion med 3M (inklusive med 3M Internetsidor, Appar, kommunikation etc.); (v) hur lång tid som gått mellan dina interaktioner med 3M; (vi) datans känslighet; och (vii) de syften för vilka uppgifterna samlades in.
    • Dina individuella rättigheter
      • I enlighet med gällande lagar i Europeiska unionen har du följande rättigheter med avseende på dina personuppgifter. Tillämpningen av dessa skiljer sig åt under olika omständigheter: rätt till åtkomst, rätt till rättelse, rätt att radera, rätt till begränsning av behandling, rätt till dataöverföring och rätt att invända mot behandling. De flesta av dessa rättigheter är inte absoluta. Nedan beskriver vi dessa rättigheter mer detaljerat och ger information om hur du kan utöva dem. Om du gör en begäran om att utöva dina rättigheter kommer vi att besvara din begäran inom en månad, men vi har även rätt att förlänga denna period med ytterligare två månader vid behov. Om vi förlänger svarsperioden kommer vi att meddela dig om detta inom en månad från din begäran. Du kan utöva dina rättigheter genom att fylla i detta förfrågningsformulär och skicka det till oss på Privacy_EU@mmm.com.
      • Mer information

      • Rätt till åtkomst. Du har rätt att begära att 3M bekräftar huruvida vi behandlar dina personuppgifter. Om vi gör det har du rätt att begära tillgång till dina personuppgifter som vi behandlar samt följande information: (i) syftet med behandlingen; (ii) de kategorier av personuppgifter som vi behandlar; (iii) mottagarna eller kategorierna av mottagare av dina personuppgifter; (iv) den planerade kvarhållningstiden för uppgifterna, om möjligt, eller de kriterier vi använder för att bestämma kvarhållningsperioden; (v) din rätt att begära rättelse eller radering av dina personuppgifter eller begränsning av behandlingen av sådana uppgifter; (vi) din rätt att lämna in ett klagomål hos en tillsynsmyndighet; (vii) om vi inte har samlat in uppgifterna från dig - all information vi har tillgänglig om datakällan; (viii) och huruvida vi använder dina personuppgifter för att genomföra automatiska beslut som har rättsliga eller andra liknande betydande effekter för dig.
      • Rätt till rättelse. Du har rätt att be 3M att korrigera dina personuppgifter om de är felaktiga. Med hänsyn till syftet med behandlingen kan du även ha rätt att komplettera ofullständiga personuppgifter om dig. Detta kan till exempel ske genom att du lämnar in ett kompletterande underlag till 3M.
      • Rätt till invändning mot behandling för 3M:s legitima affärsintressen. Du har rätt att invända mot 3M:s behandling av dina personuppgifter när de aktuella uppgifterna behandlas på grundval av 3M:s legitima affärsintressen. 3M kommer att respektera din invändning och avsluta behandlingen av de aktuella personuppgifter, såvida inte: (i) vi har tvingande legitima grunder för behandlingen som åsidosätter dina intressen, rättigheter och friheter; eller (ii) vi måste fortsätta behandla dina personuppgifter för att upprätta, utöva eller försvara ett rättsligt anspråk.
      • Rätt till invändning mot behandling för direkt marknadsföring. Du har rätt att invända mot behandlingen om 3M behandlar dina personuppgifter för direkta marknadsföringsändamål. Om du utövar denna rätt kommer 3M att avsluta behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
      • Rätt till begränsning av behandling. Du har rätt att begära att 3M begränsar behandlingen av dina personuppgifter under följande omständigheter: (i) för den tidsperiod som 3M behöver för att verifiera korrektheten av dina personuppgifter när du bestrider dess korrekthet; (ii) när behandlingen av dina personuppgifter är olaglig och du motsätter dig raderingen av uppgifterna och istället begär att 3M begränsar användningen av uppgifterna; (iii) när 3M inte längre behöver dina personuppgifter för behandlingssyften men du behöver uppgifterna för att upprätta, utöva eller försvara ett rättsligt anspråk; eller (iv) för den tidsperiod som 3M behöver för att verifiera om 3M har tvingande legitima skäl för behandling som åsidosätter dina intressen, rättigheter och friheter när du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för 3M:s legitima affärsintressen.
      • Om 3M begränsar behandlingen av dina personuppgifter efter din begäran så kommer 3M att lagra dina data och annars endast behandla den med: (i) ditt samtycke; (ii) för att etablera, utöva eller försvara ett rättsligt anspråk; (iii) för att skydda en annan fysisk eller juridisk persons rättigheter; eller (iv) av skäl som är av allmänt intresse för Europeiska unionen eller en medlemsstat. 3M kommer även att informera dig innan begränsningen av behandlingen åsidosätts.
      • Rätt till radering. Rätten till radering kallas även för ”rätten att glömmas bort”. Du kan be 3M att radera dina personuppgifter. Denna rättighet inte absolut. 3M är endast skyldig att radera dina personuppgifter på din begäran under följande omständigheter: (i) när dina personuppgifter inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka 3M har samlat in eller behandlat dem; (ii) om 3M behandlar dina personuppgifter på grundval av samtycke och du återkallar ditt samtycke och det inte finns någon annan lagenlig grund för 3M för att fortsätta att behandla dina personuppgifter; (iii) om 3M behandlar dina personuppgifter för sina legitima affärsintressen och du motsätter dig behandlingen och det inte finns några åsidosättande legitima skäl för 3M:s fortsatta behandling av dina personuppgifter; (iv) om 3M har behandlat dina personuppgifter på olagligt sätt; eller (v) personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en lagstadgad skyldighet i enlighet med Europeiska unionens eller medlemsstaternas lagstiftning, för vilken 3M är föremål.
      • 3M är inte skyldig att radera dina personuppgifter i den utsträckning 3M behöver behandla dem för att: (i) utöva dess rätt till yttrandefrihet och information; (ii) följa en lagstadgad skyldighet i enlighet med EU-lagstiftning eller lagstiftning i medlemsstater som 3M är föremål för; eller (iii) etablera, utöva eller försvara ett rättsligt anspråk.
      • Rätt till dataöverförbarhet: Du har rätt att få de personuppgifter som du tillhandahållit till 3M när: (i) behandlingen av uppgifterna är baserad på ditt samtycke eller är nödvändig för utförandet av ett avtal mellan dig och 3M; (ii) 3M:s behandling av dina personuppgifter utförs automatiskt; och (iii) överensstämmelse med din begäran inte påverkar andras rättigheter och friheter på ett negativt sätt.
      • Om du har rätt att få sådana personuppgifter och begära att 3M tillhandahåller dem, kommer 3M att tillhandahålla dig dem i ett strukturerat, vanligen använt och maskinläsbart format.
      • Rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet. 3M kommer att göra sitt bästa för att ta itu med och lösa eventuella uppmärksammade förfrågningar eller klagomål. Du har dessutom rätt att kontakta behörig dataskyddsmyndighet gällande förfrågningar eller klagomål. Detta kan vara tillsynsmyndigheten i det land eller den federala stat där du bor. Den övergripande behöriga tillsynsmyndigheten för 3M i Europa är:
      • Commission for the protection of privacy
        Rue de la Presse 35, 1000 Bryssel
        Telefon: +32 (0)2 274 4800
        E-post: commission@privacycommission.be
        Webbplats: www.privacycommission.be
      • Commission for the Protection of Privacy
        Rue de la Presse 35, 1000 Bryssel
        Telefon: +32 (0)2 274 4800
        E-post: commission@privacycommission.be
        Webbplats: www.privacycommission.be
  • Frågor om denna policy eller våra sekretessuttalanden

    Om du har några frågor om denna policy eller ett särskilt sekretessuttalande eller vår användning av din personliga information, vänligen kontakta 3M:s europeiska dataskyddsansvarige på:

    Attn. EU Data Protection Officer,
    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgien
    e-post: DPO_EU@mmm.com
    Telefon: +32 2 7224594

    Attn. EU Data Protection Officer,
    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgien
    e-post: DPO_EU@mmm.com
    Telefon: +32 2 7224594

  • Ändringar av denna policy eller våra sekretessuttalanden

    Ändringar av denna sekretesspolicy kommer att publiceras på denna sida, tillsammans med information om eventuella väsentliga ändringar. 3M förbehåller sig rätten att uppdatera eller modifiera denna policy eller något särskilt sekretessuttalande när som helst och utan föregående meddelande. Alla ändringar tillämpas endast på den personliga information vi samlar in efter att ändringen publicerats.

    Denna policy reviderades senast i maj 2018.

Andra 3M-webbplatser
bComHär köper du
Följ oss
Varumärken som anges ovan är varumärken som tillhör 3M.