behandling av lymfödem

Behandling av bensår och ödem

 • Kompressionssystem

  Lösningar för att behandla kroniska ödem och venösa bensår

  Kompressionsbehandling anses som den bästa vården för att behandla ödem och venösa sår på de nedre extremiteterna1.

  3M förde kompressionsbehandlingen framåt genom att skapa material utvecklade för att ge intelligent kompressionsdynamik och tillhandahålla bekväm kompressionsbehandling för att behandla venösa bensår. 3M™ Coban™ 2-lagers kompressionssystem är ett bekvämt, stadigt fodral som hela tiden ger rätt mängd kompression för att minska ödem.

  Patienterna kan bära vanliga kläder och skor eftersom de patenterade materialen som hakar i varandra har utformats för att minska risken för obekväm glidning och veckning. 3M™ Coban™ 2-lags kompressionssystem är mycket smidigare jämfört med kompressionssystem i fyra lager.

  3M™ Coban™ 2-lagers kompressionssystem har utformats för att minska risken för olikheter vid varje användning och ge konsekvent kompression varje gång.


  1. Harding K, et al. Simplifying venous leg ulcer management. Consensus recommendations. Wounds International 2015.


Aktuella videoklipp


 • Kompressionsbehandling

  Förstå venösa bensår

  Det har bevisats att venösa bensår kan ha en förödande effekt på en patient. 81 procent av patienter med venösa bensår drabbades av minskad rörlighet och 50 procent rapporterar en kraftigt begränsad rörlighet. 68 procent av patienterna med minskad rörlighet upplever dessutom rädsla, ilska, depression och social isolering.1

  Läs mer om hur du kan hjälpa patienter att förebygga venös insufficiens för att främja läkandet, öka komforten, minska kostnaderna och öka den hälsorelaterade livskvaliteten.

  1. Brem H, Kirsner RS, Falanga V. Protocol for the successful management of venous ulcers. Am J Surg 2004 Jul; 188 (1A Suppl):1–8.

  Läs mer om hur venösa bensår kan behandlas


 • Förenkla behandlingen av venösa bensår

  Förenkla behandlingen av venösa bensår

  Det är känt att kompressionsbehandling kan förbättra läkningen av venösa bensår betydligt och minska risken för återkomst.1-2 Ändå används kompressionsbehandling alltför lite. För att ge en djupare förståelse för, och bredare användning av kompressionsbehandling, utvecklade en internationell grupp med experter på bensår och venösa sjukdomar en förenklad metod, som de presenterade som ett ABC för behandling av venösa bensår.

  Hämta ditt exemplar av dokumentet ”Simplifying Venous Leg Ulcer Management” (”Förenkla behandlingen av venösa bensår”)

   

   

  1. O'Meara S, Cullum N, Nelson EA, Dumville JC. Compression for venous leg ulcers. Cochrane Database Syst Rev 2012; 11: CD000265.
  2.  Nelson EA, Bell-Syer SE. Compression for preventing recurrence of venous ulcers. Cochrane Database Syst Rev 2014; 9: CD002303.


 • Venösa bensår

  Effektiv kompressionsbehandling för venösa bensår

  I en studie på patienter vars venösa bensår inte hade svarat på behandling med konventionella kompressionsförband såg man att 3M™ Coban™ 2-lagers kompressionssystem kunde åstadkomma en snabbare minskning av ödem, smärta och exsudat vid varje klinisk bedömning jämfört med traditionella kompressionssystem i flera lager. Hos 75 % av patienterna minskade storleken på sårområdet med 30–40 % under testperioden på fyra veckor.1

  Läs mer om den kliniska effektiviteten hos 3M™ Coban™ 2-lager kompressionssystem (PDF, 319,91 kB)

  1. Bain G. Evaluation of new bandage system to improve wound healing outcomes for patients with problematic venous leg ulcers. Data på fil. 3M, 2008. Tillgänglig här (PDF, 1,68 MB)


 • Lymfödem i praktiken

  Lymfödem i praktiken

  Lymfödem är en svullnad som utvecklas som ett resultat av ett nedsatt lymfsystem. Det kan bero på att lymfsystemet inte utvecklas ordentligt eller på grund av skada eller trauma. Det kan uppstå var som helst i kroppen och på flera ställen. Det beror på var försvagningen i lymfkärlen finns. Ny forskning tyder på att lymfödem drabbar minst 240 000 män, kvinnor och barn i Storbritannien (Lymphoedema Support Network).


 • 3M Health Care omfattar ledande innovationer inom gipsning, övervakning, fixering, sårbehandling, sterilisering, kirurgiska lösningar och vaskulära infarter.

  Läs mer om 3M:s sjukvårdsprodukter

 • 3M hjälper till att förbättra rutinerna på viktiga områden inom vården, bland annat dekontaminering, hudvård, patientuppvärmning och mycket mer.

  Läs mer om 3M hälsovård och lösningar

 • Om du har frågor om en 3M Health Care produkt eller tjänst kan du kontakta oss

  Kontakta oss nu