Bebisar som håller hand

Hudskador relaterade till tejp

Förhindra hudskador relaterade till tejp

 • Broschyr om hudskador relaterade till kirurgisk tejp

  Hudskador relaterade till kirurgisk tejp och andra självhäftande förband är en vanligt förekommande och ofta allvarlig komplikation som förekommer i alla vårdsituationer och åldersgrupper. Ändå accepteras sådana skador allmänt som en oundviklig del av patientvården. Hudskador relaterade till självhäftande förband rapporteras idag för sällan, eftersom de inte kategoriseras som en biverkning. Det har gjort att förekomsten av sådana hudskador och deras ekonomiska påverkan är svår att dokumentera, men vårt utbud av produkter och lösningar har utformats för att vårdpersonalen ska kunna minimera denna typ av hudskador

  Klicka här för mer information om att förstå och förebygga hudskador relaterade till kirurgisk tejp och självhäftande förband (PDF 671 kB)


Skydda patientkomforten och säkerheten

 • För att fastställa formella riktlinjer för korrekt bedömning, förebyggande, produktval, användning samt behandling av hudskador satte 3M samman en panel med 23 erkända opinionsledare för att skapa konsensus i frågan.

  Genom att öka förståelsen för och medvetenheten om hudskador relaterade till tejp, samt genom att genomdriva dessa riktlinjer, kan du förbättra patienternas upplevelse, hjälpa till att minska vårdkostnaderna och förbättra resultaten.

  Klicka här för att hämta ditt exemplar av riktlinjerna.


Ledande inom medicinska häftämnen

På 3M har vi utvecklat och förbättrat medicinska häftämnen i över 50 år och arbetat med att skapa rätt sorts häftämne för praktiskt taget alla medicinska tillämpningar, inklusive hudvänlig kirurgisk tejp.

Vår samarbetskultur, investeringar i forskning och utveckling samt expertis inom häftämnesteknik har gjort att vi har kunnat utveckla tejper, förband, suturtejp och professionella hudskyddsprodukter som du kan förlita dig på när det gäller att förbättra patientvården.

Läs mer om 3M:s sårbehandlingsprodukter


 • 3M Health Care omfattar ledande innovationer inom gipsning, övervakning, fixering, sårbehandling, sterilisering, kirurgiska lösningar och vaskulära infarter.

  Läs mer om 3M:s sjukvårdsprodukter

 • 3M hjälper till att förbättra rutinerna på viktiga områden inom vården, bland annat dekontaminering, hudvård, patientuppvärmning och mycket mer.

  Läs mer om 3M hälsovård och lösningar

 • Om du har frågor om en 3M Health Care produkt eller tjänst kan du kontakta oss

  Kontakta oss nu