Boka en demonstration
 • Tack för din förfrågan till 3M. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon av en 3M-representant eller av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka

Tack.

Formuläret har skickats 

Vi ber om ursäkt. Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare

Metallindustri

Faror och extrema förhållanden inom metallindustrin

Efter en komplex framställning av råmetaller så fortsätter vanligtvis förädlingen genom olika processer. Buller, värme, damm och andra faror ställer höga krav på arbetsmiljön. Att välja bästa möjliga personliga skyddsutrustning är bara en del av lösningen – att också se till att de verkligen accepteras och används av de anställda är en lika viktig faktor för att minska risken för skador.

 • Faror och extrema förhållanden inom metallbearbetningsindustrin

  Personlig skyddsutrustning i extrema miljöer

  I mer än 100 år har 3M utvecklat effektiva personliga skyddslösningar för metallindustrin. Att underlåta att skapa en trygg arbetsplats kan få långtgående konsekvenser:

   • Avsaknad av effektiv personlig skyddsutrustning kan leda till allvarliga skador på hälsan på både kort och lång sikt.
   • Bristfälligt skydd är ett vanligt förekommande arbetsmiljöbrott vilket kan leda till åtal.

   Att identifiera faror och bästa skyddslösning är inte alltid enkelt.
   3M kan vägleda er i denna process och hjälpa er fatta de rätta besluten baserade på era behov.


Skyddslösningar för metallindustrin

Med personlig skyddsutrustning från 3M kan du alltid känna dig trygg. Vi har i över 100 år utvecklat effektiva och individuellt anpassade lösningar inom personlig skyddsutrustning för metallindustrin. Det gäller allt från stålverk och aluminiumsmältverk till svetsindustrier och blyåtervinningsfabriker. Vi vet vilka behov användarna har och tillsammans med dem skapar vi en säker arbetsmiljö. Genom våra innovationer ser vi till att de höga kraven på både säkerhet och komfort uppfylls i krävande arbetsmiljöer. Anställda inom metallindustrin kan riskera att utsättas för många olika faror och risker och det är inte alltid lätt att identifiera vilka riskerna är och vilken skyddslösning som passar bäst. 3M kan hjälpa dig med detta och fatta rätt beslut beroende på vilket behov du har.

 • Metallproduktion
  Metallproduktion

  Här går det verkligen hett till. I masugnarna framställs tackjärn av järnmalm. Arbetsförhållandena är extrema och personalens säkerhet är av största vikt. 3M har de integrerade värmeskyddslösningar du behöver, så att de anställda kan arbeta säkert men ändå effektivt.

  Fallstudie: Blyfabrik

 • Metallbearbetning (semifärdiga produkter)
  Metallbearbetning (semifärdiga produkter)

  Inom metallbearbetning gjuts den flytande metallen först som tackor, eller metallstycken. Bearbetningen av metallstyckena fortsätter sedan i gjuteriet, där järnet smälts på nytt. Vid gjutningen blir hettan enorm och gnistor flyger omkring. Här klarar man sig inte utan personlig skyddsutrustning som alltid måste uppfylla höga krav.

  Lösningar för personlig skyddsutrustning i gjuteriet

  Fallstudie: Gjuteri

 • Metallbearbetning (färdiga produkter)
  Metallbearbetning (färdiga produkter)

  På sin väg från råmaterial till färdig produkt så bearbetas metallen ytterligare inom många olika typer av industrier. I dessa processer ingår en mängd olika moment, som att svetsa, kapa, vrida, borra, mala och hyvla. 3M har personlig skyddsutrustning som passar för alla dessa olika användningsområden och arbetsplatser, så att personalen alltid kan arbeta effektivt och tryggt.

  Fallstudie: Bilindustrin

  Fallstudie: Tillverkning av tågvagnar

   


Nya produkter för metallbearbetning


Förslag på produkter för metallbearbetning

Verkar detta intressant för ert företag?

BOKA EN DEMONSTRATION

Lämplig personlig skyddsutrustning från 3M


Fler lösningar

Vill du prova nya 3M™ E-A-R™ Flexible Fit hörselproppar?

Vill du få en virtuell produktdemo av nya 3M™ PELTOR™ Elektroniska hörselproppar EEP-100 EU?


Se våra skyddsprodukter in action

 • 3M™ Återanvändbar halvmask Secure Click HF-800 i korthet
  3M™ Återanvändbar halvmask Secure Click™ HF-800 i korthet

  Se hur 3M™ Secure Click™ HF-800 ger en enklare andning och högre komfort med världens första fyrdelade gas- och partikelfiltersystem (0:20)

 • 3M's fokus vid utvecklingen av 3M™ Speedglas™ G5-01
  Funktioner i fokus vid utvecklingen av 3M™ Speedglas™ G5-01

  Se och hör om alla spännande funktioner hos 3M™ Speedglas™ Svetshjälm Heavy-Duty G5-01 i denna intervju med våra 3M-experter. (2:42)

 • Jämför 3M:s automatiskt nedbländande svetsfilter med traditionella lösningar
  Jämför 3M:s automatiskt nedbländande svetsfilter med traditionella lösningar

  Se hur 3M automatiskt nedbländande svetsglas (ADF) sparar tid, ökar komforten och gör svetsningen mer effektiv (5:42)


Vanliga faror inom metallindustrin
Var uppmärksam på svetsrök och andra faror
Var uppmärksam på svetsrök och andra faror!

Lär dig mer om viktiga ämnen som; regler och förordningar, processrelaterade faror, potentiella hälsorisker samt tillämplig personlig skyddsutrustning.

Ladda ner våra vägledande dokument

Metallbearbetning och -produktion: de vanligaste användningsområdena

Metallbearbetning handlar om att skapa metallkonstruktioner genom att kapa, bocka, montera och inte minst svetsa. Det är en process som 3M har mycket kunskap om. Vi har allt från sliprondeller och slipband till branschledande personlig skyddsutrustning för svetsare.

 • Gjutning och gradning
  Gjutning och gradning

  Genom sandning eller gradning tas gjutrester bort från metallstyckena. Arbetet får gnistor, stålrester och partiklar att flyga omkring. Med personlig skyddsutrustning från 3M skyddas dina anställda från dessa faror.

  Fallstudie för gjuteri

 • Svetsning
  Svetsning

  Effektiva och heltäckande skydd behövs mot alla typer av risker. 3M har personlig skyddsutrustning där ögon-, ansikts- och andningsskydd är integrerade till ett enda system. Med de innovativa svetshjälmarna från 3M, som är både bekväma och säkra, kan svetsaren arbeta effektivt och professionellt.

  Svetsrök

  Hjälp av välja rätt utrustning

 • Slipning, kapning, polering
  Slipning, kapning, polering

  Gnistor flyger, partiklar förorenar luften och bullret är bedövande. Att kapa och slipa metall är förknippat med olika hälsorisker, som kräver ett passande och omfattande skydd. 3M vet utifrån praktisk erfarenhet vad som krävs och har utifrån denna utvecklat integrerade system för personlig skyddsutrustning.

  3M Slipmaterial för industriellt bruk för metallarbete

 • Lackering och finishing
  Lackering och finishing

  När ytorna har behandlats kan de slutligen lackeras och putsas.

  Isocyanater

  3M:s produkt- och servicelösningar för reparation och lackering inom fordonsindustrin


Fråga 3Ms experter om metallbearbetning Hälsa och säkerhet

Fråga 3M:s experter om skydd och hälsa inom metallindustrin.

Våra experter finns här för att svara på era frågor om skydd och säkerhet inom metallindustrin samt användandet av lämplig personlig skyddsutrustning från 3M.

Fråga en expert