Hörselskydd och PELTOR™ kommunikationslösningar

Det finns många olika ljud vi älskar att höra, men vi har alla bara en hörsel. Upprepad exponering för höga ljud, starkare än 85 dB (A) kan orsaka permanent hörselnedsättning och tinnitus (ringande i öronen). Det är därför vi måste skydda den. 3M kan tillhandahålla hörselskyddslösningar för olika individer och tillämpningar och erbjuder både en mängd olika hörselkåpor och hörselproppar, men också ett brett utbud av 3M™ PELTOR™ kommunikationslösningar för att möjliggöra effektiv kommunikation och öka produktiviteten.

Användare på ett vindkraftverk som bär hörselkåpor och annan personlig skyddsutrustning.
Du har bara en hörsel. Skydda den.

Vi finns här för att hjälpa dig. Låt oss göra ditt hörselskyddsprogram till en framgång.

Ladda ner ditt Hear for Life Toolkit
Användare på vindkraftverk som bär 3M hörselskydd och annan personlig skyddsutrustning

Vilken typ av hörselskydd behöver du?

Hitta din hörselskyddslösning

Vad du ska tänka på när du väljer hörselskyddslösningar

 • Varje miljö är unik. Varje arbetsplats är unik. Varje person är unik. Det är därför det kan vara svårt att implementera ett hörselskyddsprogram. Oavsett om du sätter upp ett hörselskyddsprogram för första gången eller vill förbättra ett befintligt program kan 3M hjälpa dig.

  Låt oss hjälpa dig nå målet med ditt hörselskyddsprogram.

 • Vet du vilken skyddsnivå dina anställda får av sina hörselskydd? Hörselskydd är en personlig skyddsutrustning i kategori 3, precis som andningsskydd. Om du passformstestar ditt andningsskydd är det god praxis att göra detsamma med ditt hörselskydd.

  Läs mer om hur vi kan hjälpa till att passformstesta ditt hörselskydd

 • användare med skyddshjälm och hörselkåpor tittar bort
  Situationsmedvetenhet

  Att identifiera riskerna är det första steget när du ska välja rätt hörselskydd. Men har du också tänkt på det eventuella behovet av att höra t.ex. larm och fordon samtidigt som du är skyddad från högt buller? 3M erbjuder hörselskydd med nivåberoende teknologi för att blockera potentiellt skadliga ljud när det behövs och fortfarande kunna lyssna normalt i andra fall.

  Föreslagna produkter:

  3M™ PELTOR™ ProTac™ III Headset

  3M™ PELTOR™ EEP-100 Hörselpropp

 • användare på vindkraftverk bär aktivt hörselskydd och skyddshjälm
  Produktivitet och kommunikation på distans

  En annan faktor att tänka på är om du behöver kunna kommunicera på distans i kraftigt buller. I så fall kan det vara intressant att läsa den här fallstudien om hur 3M™ PELTOR™ LiteCom-headset förbättrade produktiviteten med 380 minuter per vecka – en ökning från 71 % till över 86 %. *

  Läs mer om användarnas produktivitet när de bär hörselskydd (PDF, 2,92 MB)

  * Victoria Joäng, Albin Sadiković, 2014, Radiokommunikationens inverkan på produktiviteten inom anläggningsprojekt, tryckt av Media-Tryck, Lund

  Begär demonstrationsprover


Vet du skillnaden mellan passiva och elektroniska hörselskydd?

Passiva hörselskydd bidrar till att minska bullret genom att mekaniskt blockera ljudvågorna och är perfekta för situationer med kontinuerliga bullernivåer. Elektroniska hörselskydd använder smart teknik för att hjälpa användare att höra sin omgivning och/eller kommunicera med andra i buller.

 • Hörselproppar är både komfortabla och ger ett utmärkt hörselskydd för användarna. De finns i en mängd olika typer och stilar: engångshörselproppar av skum, Push-to-Fit, återanvändbara proppar samt proppar på bygel och elektroniska hörselproppar.

 • Tillgängliga med hjässbygel, nackbygel eller med hjälmfäste. Hörselkåpor finns tillgängliga i en rad olika varianter och dämpningsnivåer.

 • Dessa elektroniska hörselskydd gör att du kan kommunicera tydligt i buller, vilket främjar ökad produktivitet, färre misstag och förbättrad koordination.


Orange, mönstrad bakgrund
Behöver du hjälp? Ta kontakt med vårt team

Vårt hörselskyddsteam har många års erfarenhet och finns här för att hjälpa dig.

STÄLL EN FRÅGA
gul mesh med cad-ritning av hörselpropp
Prova en 3M hörselskyddslösning.
Begär ett prov