Hörselskyddstillämpningar och risker

Gör ditt hörselskyddsprogram både heltäckande och anpassat för just er arbetsplats för att bättre möta utmaningarna i att skydda dina anställdas hörsel. Att implementera en lösning som verkligen gör skillnad tar sin början i att du förstår farorna och din arbetsmiljö.

Enligt EU OSHA utsätts en tredjedel av alla arbetstagare i Europa för potentiellt farliga bullernivåer. Olika arbetsmiljöer och hörsel- och kommunikationsbehov kräver olika typer av hörselskyddslösningar.


Hur väljer jag rätt hörselskydd?

Besök vår 3M Produktväljare för hörselskydd

Ange de uppmätta bullervärdena i produktväljaren för hörselskydd, så visas olika hörselskyddsprodukter som kan vara lämpliga för ditt behov. Listan är endast avsedd som vägledning och bör användas som en del i din riskbedömningsprocess för att enklare kunna välja ut den mest lämpliga produkten.

gul mesh-banner med cad-ritning av hörselproppar
Hörselnedsättning är 100 % oåterkallelig, men det går också att förebygga till 100 %.

Börja här och nu. Ladda ner verktygslådan med litteratur och verktyg som hjälper till att implementera ditt hörselskyddsprogram.

Ladda ner Hear for Life Toolkit

Vi har arbetat inom din bransch i årtionden

TIllverkningsindustri

Som produktionsansvarig rör du in och ut i områden med olika bullernivåer under en dag och har behov av att kommunicera. Men men en maskinoperatör behöver kanske främst ett bekvämt skydd för kontinuerligt högt buller och möjlighet till underhållning. Vi har ett brett utbud av hörselskyddslösningar som kan användas i olika industriella verksamheter. Använd produktväljaren för att hitta din lösning.

  • Behöver du prata med andra på i produktionsanläggningen eller höra maskinljud för att felsöka? Rör du dig ofta mellan bullriga och tysta områden? 3M™ PELTOR™ erbjuder lösningar som hjälper dig hålla dig skyddad samtidigt som du kan höra din omgivning och/eller kommunicera med andra.

  • Hitta 3Mᵀᴹ PELTORᵀᴹ-produkter som hjälper dig att skydda dina anställda från farligt buller samtidigt som du hjälper dem att höra de kritiska ljud som behövs för att de ska kunna utföra sitt jobb säkert och produktivt.

  • 3M™ PELTOR™ är känt för taktiska hörselskydd och kommunikationslösningar. Med hjälp av teknik för situationsmedvetenhet är 3M™ PELTOR™ ComTac™ avancerade hörselskydd en förstklassig lösning som säkerställer den operativa effektiviteten.

man som bär kommunikationsheadset

Kommunicera på distans och höj produktiviteten

Hitta kommunikationsheadsetet med rätt kombination av funktioner för dig. Prova en 3M™ PELTOR™ LiteCom kommunikationslösning!

Begär demonstrationsprover
Orange, mönstrad bakgrund
Behöver du hjälp? Ta kontakt med vårt team

Vårt hörselskyddsteam har många års erfarenhet och finns här för att hjälpa dig.

STÄLL EN FRÅGA