1. Sverige
 2. Säkerhet
 3. Experter på lösningar inom fallskydd och arbete på hög höjd

Experter på lösningar inom fallskydd och arbete på hög höjd

Experter på fallskyddslösningar

Vill du skydda dina anställda från riskerna förknippade med arbete på hög höjd? Vi på 3M™ erbjuder omfattande fallskyddslösningar för arbete på hög höjd, inklusive; personlig skyddsutrustning, fallskyddssystem, tekniska guider och utbildning i arbete på hög höjd för din bransch, förordningar och certifikat, rådgivning, beräkning av strukturer, installation eller teknisk projektdesign, montering, inspektion, underhåll och mycket mer!

Berätta om ditt projekt utan att du förbinder dig till något! Vi har tagit fram nya tekniska innovationer i över 70 år och hjälpt tusentals kunder över hela världen hantera risker förknippade med arbete på hög höjd. Vårt mål är att skydda dina anställda.

Kontakta Någon Av Våra Experter Nu

Arbete på hög höjd och skydd mot fall från hög höjd

Upptäck våra nya fallskyddsselar

Ta reda på mer

Lösningar för arbete på hög höjd och fallskydd

Det första man ska tänka på när man talar om fallskydd är att förhindra fallrisken genom att vidta gemensamma skyddsåtgärder. Ofta är dock dessa typer av åtgärder inte tillräckliga, antingen på grund av den specifika tillämpningen eller på grund av omgivningen.

Vi på 3M™ har ett omfattande sortiment med personlig skyddsutrustning och fallskyddssystem för arbete på hög höjd. Vårt mål är att erbjuda dig en omfattande lösning. Vi vill hjälpa dig förhindra fall från hög höjd och skydda dina anställda.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vi kan hjälpa dig identifiera risker, uppfylla förordningar och designa och välja den lösning och den personliga skyddsutrustning som bäst lämpar sig för ditt projekt, dina behov och din bransch. Då varje typ av arbete på hög höjd kan kräva en specifik utbildningsnivå kan vi även erbjuda utbildningar för dina anställda. Vi vill alltid överträffa dina förväntningar.

Fråga en expert på fallskyddssystem 1
Kom i kontakt med experter

Experter inom arbete på hög höjd och fallskydd.

Kom I Kontakt Med En Expert

Är din installation säker för arbete på hög höjd?

Arbete på hög höjd kan definieras som; arbete där, om inga försiktighetsåtgärder vidtas, personer riskerar att falla från en höjd som kan orsaka personskador: Det kan till exempel gälla arbete på: tak, vindkraftverk, kraftledningsstolpar, byggnadsställningar, skyliftar, stegar, byggarbetsplatser, logistikcenter och transportfordon.

I definitionen inkluderas även arbete som utförs under jord eller i slutna utrymmen, t.ex avlopp, tunnlar, gruvor, brunnar och grävarbete.

Känner du till konsekvenserna av ett fall från hög höjd?
En riskbedömning för att garantera personalens säkerhet är av avgörande vikt, speciellt vid arbete med risk för fall från olika höjder. Alla företag måste uppfylla mycket strikta lagkrav avseende fallskydd.

Riskbedömning och förslag på lösningar.

Vi på 3M™ vet att det kan vara svårt att göra en detaljerad och aktuell bedömning som omfattar alla risker förknippade med fallskydd. Låt oss hjälpa dig skydda din personal!

Berätta vilka utmaningar ni ställs inför så hjälper vi er med förordningar och de bästa lösningarna för ert projekt eller er sektor.

En 3M™-expert kommer att kontakta dig.
Vi kan besvara frågor och göra en riskbedömning av er anläggning.


Teknisk guide för arbete på hög höjd: grunderna inom fallskydd

Det är viktigt att man väljer rätt utrustning för att skydda personalen, speciellt vid arbete på hög höjd. Ett typiskt fallskyddssystem innehåller tre komponenter som vanligtvis beskrivs som grunderna inom fallskydd: förankring, kroppssupport och kopplingar.

Vi får däremot inte glömma en annan aspekt som är ett måste för alla fallskyddsprogram: nedfirning och räddning av anställda som har fallit.

 • Förankringspunkter används för att fästa eller koppla fast fallskyddsutrustningen i en viss struktur. Förankringssystem kan innefatta: förankringspunkter, förankringsanordningar och fasta eller strukturella element.

 • Fallskyddsselen utgör en kopplingspunkt på användaren för fallskyddssystemet. Vid ett fall fördelar fallskyddsselen fallkraften över lårens översta del, bäckenet, bröstet och axlarna.

 • Produkter som falldämparlinor och fallskyddsblock med öppningar för att koppla användarens fallskyddssele till förankringspunkten.

 • Anordningar för nedfirning och räddning används för att lyfta upp eller sänka ned en användare som har fallit och som hänger i linan eller har blivit skadad, eller för att få ut någon ur ett slutet utrymme.

 • Livlinor har två livsviktiga funktioner: Förhindra användaren från att beträda områden med fallrisk (begränsning), eller stoppa fallet om en olycka inträffar.

 • Tillbehörs- och verktygssäkring gör arbetsmiljön säkrare eftersom det minskar risken för olyckor som beror på fallande föremål.

Skydd mot fall under arbete på hög höjd

Vill du skydda dina anställda från riskerna förknippade med arbete på hög höjd?

Våra experter inom skydd för arbete på hög höjd finns här för att hjälpa dig

Fråga en expert

Vill du skydda dina anställda från riskerna förknippade med arbete på hög höjd?

Våra experter inom skydd för arbete på hög höjd finns här för att hjälpa dig

Fråga en expert

Vi har arbetat inom din bransch i årtionden

Vårt team med tekniker kan hjälpa dig ta fram en omfattande plan för riskförhindrande vid arbete på hög höjd, nedfirning och räddning:


Vi arbetar varje dag med att utforma, bedöma och granska installationer i din bransch: vindkraft, bygg, gruvarbete, olja och gas, kemikalieindustrin, laboratorier eller stora läkemedelsföretag, transport- och logistikcenter, telekom, taksystem, industriellt underhåll, underhåll av byggnader och fasader, elektricitet, offentliga tjänster och installationer, inspektionsarbeten etc.
Berätta om dina utmaningar och få kostnadsfri rådgivning från våra tekniker.

 • Skydds- och arbetssystem för hög höjd vid resning och underhåll av vindkraftverk
  Vindkraft

  För att uppfylla säkerhetskraven inom denna växande industri har vi skapat skyddslösningar för arbete inom vindkraft, resning och underhåll av vindkraftverk, däribland räddnings- och evakueringsutrustning.

  Till exempel specialiserade fallskyddsselar för branschen , linorna 3M™ DBI-SALA® ExoFit NEX™ och 3M™ DBI-SALA® EZ Stop™ samt räddnings- och evakueringssystem såsom 3M™ DBI-SALA® Rollgliss™ R550 anordning för räddning och nedgång.

 • motorvagnar och lastbilslösningar inom transportindustrin
  Transport

  Vi har tagit fram dussintals specialiserade produkter, från DBI-SALA® horisontella system för lastning av motorvagnar, till 3M™ DBI-SALA® FlexiGuard™ anpassade åtkomstlösningar för lastbilsservice.

  Vi har designat det patenterade och fallskyddsklassade systemet 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok vakuumankare för servicepersonal på flygplatser.

 • EPIS för arbete på hög höjd inom olja- och gasindustrin
  Olja och gas

  Vi var först med teknik med fallskyddsblock under 1940-talet, inkapslad indragbar teknik specifikt framtagen för olje- och gasfält och produkter som testats i -40 °C för att uppfylla kapslingsklassen IP69k.

  Vi har dessutom tagit fram särskild utrustning och utbildning för en mängd olika evakueringsanordningar.

 • Säkerhet vid arbete på hög höjd inom den allmännyttiga sektorn och telekom
  Allmännyttig sektor och telekom

  Vi tar på ett förebyggande sätt fram ny utrustning specifikt för dessa branscher, till exempel våra permanenta vertikala livlinesystem 3M™ DBI-SALA® Lad-Saf™ och 3M™ Protecta® Cabloc™.

  Våra produkter för svetsning och heta arbeten innehåller fibrer av Kevlar®/Nomex® för extra säkerhet. Vi erbjuder dessutom ett antal innovativa system och paket för räddning och nedfirning som är avgörande för er räddningsplan.

 • Skydd vid byggarbeten på hög höjd
  Byggindustri

  Varje byggarbetsplats är unik. Det är på grund av den komplexiteten som vi har ett nära samarbete med entreprenörer för att finjustera vår design av viktiga produkter såsom 3M™ DBI-SALA® Nano-Lok™ självindragande livlina för kanter, som används på byggarbetsplatser där vassa kanter utgör en risk och förankring i fotnivå krävs.

  Vi har lyssnat på feedback från stålarbetare anställda och skapat axelskydd som skyddar banden på våra senaste fallskyddsselar.

 • Arbete med industriellt underhåll på säker höjd, slutet utrymme
  Industriellt underhåll

  Varje dag sätter tusentals tillverknings- och anläggningsarbetare runt om i världen på sig sin säkerhetsutrustning och ger sig ut för att utföra sitt arbete.

  Vare sig du bearbetar, maler, slipar, inspekterar eller utför rutinmässigt underhåll skyddas du av fallskyddsutrustning från 3M™.

  Vår specialitet är utrustning för trånga utrymmen, fallskyddsblock, helkroppsselar, linor, säkerhetssystem för stegar etc.

 • Arbete på hög höjd inom gruvarbete
  Gruvarbete

  Vi har tagit fram särskilda helselar för att tillgodose gruvarbetares specifika behov, plus 3M™ DBI-SALA® FlexiGuard™-lösningar för att skydda dem när de utför underhållsarbete på överdimensionerade gruvmaskiner.

  Våra industriledande gruvförankringar maximerar dessutom mångsidigheten och användarvänligheten.

 • Fallskyddssystem för kemikalie- och läkemedelsindustrin
  Kemikalier och läkemedel

  Särskild utrustning krävs vid arbete inom branscher där produkterna kan bryta ned skyddsmaterial eller till och med utrustning som skyddar användaren från att falla, antingen från hög höjd eller ned i behållare med kemikalier som är skadliga för hälsan.

  Det är därför 3M™ erbjuder särskild utrustning just för sådana situationer.


Låt oss hjälpa dig med rådgivning

 • Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon av en 3M-representant alternativr av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 • Ämne

   
   
   
   
   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka Skicka

Tack.

Formuläret har skickats

Vi ber om ursäkt.

Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare