1. Sverige
 2. Säkerhet
 3. Experter på lösningar inom fallskydd och arbete på hög höjd
 4. Förankringar: system, anordningar och förankringspunkter för arbete på hög höjd
Experter på lösningar inom fallskydd och arbete på hög höjd

Förankringar: system, anordningar och förankringspunkter för arbete på hög höjd

Förankringspunkter används för att fästa eller koppla fast fallskyddssystem i en specifik struktur. Förankringspunkten måste garantera ett tillräckligt motstånd för att kunna stoppa ett fall. Det finns en typ av förankringspunkt för varje struktur, industri, installation och arbete på hög höjd. Vi på 3M™ gör det enkelt för dig att uppfylla gällande standarder och förordningar (EN 795 och EN 353) och välja den typ av förankringspunkt som bäst passar dig och dina anställdas behov. Kontakta oss, så hjälper vi dig utan att du förbinder dig till något.

Vi på 3M™ har tagit fram nya tekniska innovationer i årtionden för att kunna erbjuda dig ett brett, mångsidigt och tillförlitligt sortiment med fasta och portabla förankringspunkter för betongfundament, metallstrukturer med mera.

Vilken typ av förankringspunkt behöver dina anställda?

Vilken typ av förankringspunkt behöver dina anställda?

Vilken typ av förankringspunkt behöver dina anställda?

Låt oss hjälpa till!

Låt oss hjälpa till!

FRÅGA EN EXPERT FRÅN 3M

Alla våra förankringspunkter är certifierade enligt EN 795 eller EN 353. Dina anställda kan arbeta tryggt i vetskapen om att varje förankringspunkt har genomgått tuffa tester enligt gällande CE-standardkrav

Vi på 3M™ har hjälpt tusentals kunder runt om i världen i över 70 år. Vi hjälper dig att hantera de risker som förknippas med arbete på hög höjd, att uppfylla förordningar samt se till att personalen kan arbete på ett säkert och bekvämt sätt inom olika sektorer och branscher. Vi hjälper dig hantera alla utmaningar på ett säkert sätt.

Typer av förankringspunkter

Olika typer av förankringspunkter för olika behov

Det finns en typ av förankringspunkt för varje typ av arbete, struktur och bransch. För att erbjuda maximal säkerhet för användarna är det avgörande att man väljer rätt förankringspunkt. Alla förankringspunkter måste utgöra en säker fixeringspunkt, oavsett om den ska användas på stål, betong, väggar, tak etc. Förankringspunkterna måste klara de belastningar fallskyddssystemet utsätts för. Upptäck de huvudsakliga förankringstyperna:

Fasta förankringspunkter
Fast förankringspunkt för betong

  FASTA OCH STRUKTURELLA FÖRANKRINGSPUNKTER - EN 795-A


  Fast och strukturella förankringspunkter är utformade för att fästas permanent i en struktur. Den här typen av förankringspunkter gör det möjligt att förankra fallskyddsutrustning i byggnader, strukturer eller utrymmen som man befinner sig i ofta. De kan användas vid de flesta typer av arbete på hög höjd.


  Fasta förankringspunkter är vanligtvis lättast att använda och hitta: de monteras på en plats och begränsar arbetsutrymmet. De kan vara monterade på horisontella, vertikala och lutande ytor såsom väggar, tak, pelare, vindkraftverk, vattendammar, broar, högt belägna ytor som kräver regelbundna inspektioner etc.


  Vi på 3M™ har den strukturella förankringspunkten för dina behov! Fasta förankringspunkter för järn- eller stålbalkar, förankringar för metallstrukturer, för betongpelare, förankringsplattor för fundament, tegel, trä etc.


  Mer information om fasta förankringspunkter >

Tillfälliga förankrings-punkter
Tillfällig förankringspunkt för arbete på hög höjd

  TILLFÄLLIGA OCH FLYTTBARA FÖRANKRINGSPUNKTER - EN 795-B


  Det är inte alla infrastrukturer som behöver eller kan ha fasta förankringspunkter. För vissa projekt är det bättre att ha tillfälliga och flyttbara förankringssystem, till exempel områden som behöver inspekteras regelbundet.


  Tillfälliga arbeten kräver flyttbara, horisontella fallskyddssystem som väger lite, är lätta att använda och kan flyttas från plats till plats. Tillfälliga och flyttbara förankringspunkter kräver CE-märkning och betraktas utgöra personlig skyddsutrustning.


  3M™ har tillfälliga och flyttbara förankringar för alla typer av arbete och användningsområden, bland annat för dörrar, fönster, rörstrukturer och metallstrukturer. Dessa flyttbara förankringspunkter kan vara Davit-armar, vakuumankare, tillfälliga livlinor, öglor och förankringar för stålbalkar, betong m.m


  Mer information om tillfälliga och flyttbara förankringspunkter >

Horisontella livlinor
Typer av förankringspunkter som används vid vertikalt arbete

  HORISONTELLA LIVLINOR - EN 795- B, C och D


 • Horisontella livlinor gör det möjligt för användaren att röra sig över en viss horisontell yta och utökar arbetsområdet för större mobilitet. Förankringslinor har två huvudfunktioner: begränsning (förhindra att användaren närmar sig riskområdet) och fallskydd (stoppar fallet om en olycka inträffar).
  • Flexibel livlina (EN 795-C): Tillverkad av metallwire, rep eller syntetiska fibrer.
  • Sträckt livlina (EN 795-D): Tillverkad med en skena av metall, stål eller aluminium.
  • Tillfällig livlina (EN 795-B): Tillfälliga och flyttbara livlinor. Till exempel 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok vakuumankare.

 • Vi på 3M™ har en horisontell livlina för alla typer av arbete och användningsområde. Dessa system är avgörande för många typer av arbete på hög höjd; tak, rengöringsarbete, tågunderhåll, lastkajer, flygplansbesiktningar etc.

 • Mer information om horisontella livlinor >
Vertikala livlinor
Förankring för vertikala livlinor Cabloc

  VERTIKALA LIVLINOR - EN 353-1 och EN 353-2


  Förankringspunkter för vertikala livlinor måste uppfylla kraven i förordning EN 353. De gör det möjligt för användaren att röra sig uppåt eller nedåt längs med hela systemhöjden, i stället för att behöva koppla loss sig och leta efter nya förankringspunkter längs med vägen: klättring på stegar, klättring på vindkraftverk, lyktstolpar, tankar, kommunikationstorn etc. Fallskydd av styrd typ kan vara antingen en flexibel eller en sträckt förankringslina:


  • Flexibel förankring (EN 353-2): Stålwire, rep eller syntetiska fibrer.
  • Styv förankring (EN 353-1): Wire eller skena. De är utformade för att fästas i strukturen, så att rörelser i sidled begränsas.

  Användaren måste både vara säker och kunna klättra på ett bekvämt sätt. 3M™-system är utformade för att vara lätta att använda med automatisk snabbkoppling som ökar användarens produktivitet.


  Mer information om vertikala livlinor >

Tripoder och Davit-armar
Förankringspunkter för arbete på hög höjd och typer

  TRIPODER OCH DAVIT-ARMAR - EN 795-B


  Varje situation vid arbete på hög höjd är unik, och ibland behövs en särskild förankring för att skydda användaren. Vi på 3M™ erbjuder kompletta räddnings- och evakueringssystem för slutna och svåråtkomliga utrymmen såsom brunnar, reaktorer och tankar.


  Upptäck våra kompletta förankringar med tripoder och Davit-armar som möjliggör räddning och evakuering från slutna utrymmen. Säkra, portabla och lätta lösningar som kombinerar enkel användning och uthållighet för full säkerhet och skydd vid arbeten med evakuering, inträde och räddning.


  Våra specialförankringar har genomgått tuffa tester enligt gällande CE-standarder. Vi på 3M™ har förankringssystemet för slutna utrymmen som du behöver.


  Mer information om tripoder och Davit-armar >

Motvikts-förankringar
Motviktsförankringar

MOTVIKTSFÖRANKRINGAR EN795-E, VAKUUMANKARE EN795-B

 • Dödvikts- eller motviktsförankringar (EN 795-E) är lätta att installera och flytta. De används för horisontella ytor, till exempel terrasser och platta hustak. Mekanismen består av en serie vikter placerade på en plan yta som användaren kopplas fast i för att kunna röra sig runt hela ytan på ett säkert sätt.

  Motviktsförankringen måste stå mer än 2,5 m från kanten eller platsen där fallrisken föreligger. Ytan på vilken förankringen används får inte luta med mer än 5° och får inte användas vid frost eller risk för halka.

  Vakuumankare (EN 795-B) möjliggör förankring i praktiskt taget alla släta och icke-porösa ytor. Det här systemet används ofta vid underhållsarbete, både inom flyg- och järnvägsindustrin. Till exempel för att reparera ett flygplan eller ett tåg eller måla en vattentank.

  Den här typen av förankringspunkt skadar inte strukturen och är en tillfällig lösning på specifika ytor. Dessa förankringar behöver inte fästas permanent och erbjuder en mångsidig och säker förankringspunkt som skyddar vid fall. Vi på 3M™ har rätt lösning för dig.

  Mer information om motviktsförankring och vakuumankare >
Flexiguard™-strukturer
Flexiguard-förankringar för arbete på hög höjd

FLEXIGUARD™-STRUKTURER -795-B


Flexiguard™ åtkomstsystem är en alternativ lösning till fasta överliggande livlinor. De används ofta för att omge stor utrustning såsom flygplan, tåg, lastbilar, tunga industrimaskiner etc.


3M kan dessutom designa och tillverka fixturer anpassade för just dina behov.


Dessa system är portabla och lätta att montera. Användaren är fastkopplad i Flexiguard-strukturen vilket minskar risken för skada vid eventuellt fall. 3M har rätt förankringssystem för dina behov.


Mer information om Flexiguard™-strukturer >


Kontakta en expert

Det finns många olika typer av förankringar att välja bland.

Det finns många olika typer av förankringar att välja bland.

Kontakta oss så hjälper vi dig välja rätt.

Kontakta oss så hjälper vi dig välja rätt.

KONTAKTA EN EXPERT

Hur uppfyller man standard EN795?

 • Alla våra förankringssystem är certifierade enligt EN 795 och uppfyller eller överträffar gällande branschförordningar.

  Standard EN795:2012 anger att en förankringspunkt måste ha en minsta beständighet på 12 kN i fallriktningen.

  Förankringspunkterna måste även placeras enligt de minsta säkerhetskraven. Förankringen måste sitta tillräckligt högt upp, så att användaren inte slår i marken om ett fall inträffar.

  Teknisk specifikation TS16415 gäller för förankringstyp A, C och D, beroende på antalet användare.

 • Anslut inte till en förankringspunkt om du inte känner till förankringens certifiering eller ursprung. Fråga oss!

  På byggplatser och infrastrukturer förekommer många olika typer av förankringspunkter, tex krokar, bultar, metallförankring. Om det inte finns några uppgifter om CE-märkning, tillverkningsår, livslängd, datum för inspektion, certifiering m.m kanske inte förankringen är säker och du kan behöva installera den på nytt.


Omfattande teknisk support under samtliga av projektets faser

Utöver ett omfattande och tillförlitligt sortiment med förankringar och fallskyddssystem kan vi även erbjuda teknisk support.


Vanliga förankringspunkter:

HAR DU FRÅGOR OM FÖRANKRINGSPUNKTER? FRÅGA OSS!

Det finns en mängd förankringspunkter enligt EN 795. Upptäck de vanligaste!

Alla förankringssystem är certifierade enligt EN 795 och uppfyller gällande branschstandarder. De är tillverkade av hållbara och korrosionsbeständiga material. Innan man svetsar, monterar eller fäster en förankringspunkt som är avsedd att förhindra användaren från att falla måste man däremot komma ihåg att rådfråga en tekniker.

Förankrings-punkter för betong
Fasta förankringspunkter för säkert arbete på hög höjd

FÖRANKRINGSPUNKTER FÖR BETONG


Förankrings-punkter för stålbalkar
Betongförankringar för stålbalkar

FÖRANKRINGSPUNKTER FÖR STÅLBALKAR


Våra stålförankringar har låg vikt och är lätta att installera. Kan användas horisontellt eller vertikalt.


 • Här hittar du rätt järn- och stålbalksförankringar för dina behov: portabla, fasta, förankringar för anslutning till I--balkar och andra stålstrukturer etc.


  1. 3M™ DBI-SALA® fast balkförankring
  Monteras på bara några sekunder i balkstrukturen, oavsett riktning …


  2. 3M™ DBI-SALA® Glyder™ 2 glidande balkförankring
  Möjliggör fullständig horisontell rörlighet på I-balkar, montera ovanför huvudet eller vid fötterna …


  3. 3M™ DBI-SALA® förankring med I-balkvagn
  Monteras på några sekunder och har en roterande D-ring.

Förankrings-punkter för väggar, innertak och golv
Förankringspunkter för väggar, innertak och golv

FÖRANKRINGSPUNKTER FÖR VÄGGAR, INNERTAK OCH GOLV


Användbara förankringspunkter i rostfritt stål för golv, vägg och innertak. Med snabbkoppling.


Förankrings-punkter för dörrar och fönster
Förankring för dörrar och ingångar

FÖRANKRINGSPUNKTER FÖR DÖRRAR OCH FÖNSTER


Förankringspunktens design säkerställer att strukturen inte skadas.


 • Den här typen av förankringspunkt pressas fast mellan de vertikala sidorna i en dörr eller ett fönster. Snabb och enkel installation med inbyggd justeringsknapp. Inga verktyg eller borrning behövs.


  1. 3M™ DBI-SALA® förankringspunkt för fönster- och dörrkarmar
  Låg vikt och portabel konstruktion, breddjustering på 55 till 130 cm

Bandsling och kopplingsadaptrar
Förankring för arbete på hög höjd och förtöjningssling

BANDSLING OCH KOPPLINGSADAPTRAR


Extremt mångsidiga förankringar som ger en snabb och säker förankringspunkt.


Fjärrförankringssystem
Förankring med spak

FJÄRRFÖRANKRINGSSYSTEM


En teleskopisk stång som möjliggör anslutning till ett fallskyddssystem upp till 8 m ovanför användaren. Detta gör det möjligt för användare att klättra upp för ett torn eller nå toppen av en stolpe med full säkerhet.Horisontella livlinor. Standard EN 795 klass C och D

Fråga våra experter

Standarder och förordningar Portabel (EN 795-B) | Flexibel (EN 795-C) | Styv (EN 795-D)

Horisontella livlinor är förankringssystem som låter användaren röra sig horisontellt. De lämpar sig för både begränsningssystem och fallskyddssystem. Innan du installerar en horisontell livlina måste du rådfråga en tekniker för att se till att systemet är korrekt konstruerat och beräknat.

3M™ horisontella livlinor har tagits fram för att erbjuda ett komplett sortiment med lösningar för att hantera risker förknippade med arbete på hög höjd. Det finns olika typer av horisontella livlinor: portabla, permanenta, flexibla, sträckta, vakuumankare. 3M har en godkänd lösning för din sektor och ditt projekt.

Permanenta förankringslinor
Livlineförankringar för tak

PERMANENTA FÖRANKRINGSLINOR - EN 795-D, EN 795-C


Den här typen av horisontella förankringspunkter sätts fast permanent i strukturen. Enheten kan vara flexibel (metallwire med syntetiska fibrer) eller fast (metallskena av stål eller aluminium).


De används ofta i områden där arbete utförs regelbundet. 3M™ har ett mångsidigt och tillförlitligt sortiment med permanenta livlinor.


 • 1. 3M™ DBI-SALA® 8 MM permanent horisontellt livlinesystem: Fast | Flexibelt
  Mycket mångsidigt system med komponenter och wire av rostfritt stål. Kan montera på en mängd olika strukturer, väggar, golv, innertak etc.


  2. 3M™ DBI-SALA® ROOFSAFE™ wire- och förankringssystem: Fast | Flexibelt
  Den innovativa SpiraTech™ falldämparen är avsedd för installation på hustak och klarar ett dragtest på 6 kN, vilket säkerställer mycket hög strukturell stabilitet.


  3. 3M™ DBI-SALA® RoofSafe™ skensystem: Fast | Styvt
  Styvt skensystem av extraherad aluminium ger stor rörelsefrihet utan fästen som är i vägen. Estetiskt och praktiskt. Perfekt för inspektion, underhåll, fasadklättring, avloppsrengöring etc.


  4. UNIRAIL™: Fast | Styvt
  Perfekt för byggprojekt såsom åtkomst, inspektion och underhåll av invändig och yttre fasad samt för arbetsuppgifter där man hänger i rep.


  5. 3M™ DBI-SALA® Glyde-Saf™-system: Fast | Styvt/br>Produktens moduldesign med slutet luftspårningssystem kan användas för ett obegränsat antal sektioner och täcka upp till 6 m mellan fästena.

Portabla förankringslinor
Portabla förankringar för arbete på hög höjd

PORTABLA FÖRANKRINGSLINOR - EN 795-B, EN 795-C, EN 795-D


Den här typen av horisontella livlinor används vanligtvis i områden där arbete sker mer sporadiskt.


Tillfälliga arbeten kräver portabla system som väger lite, är lätta att använda och kan flyttas från plats till plats.


Vi på 3M™ har ett mångsidigt och tillförlitligt sortiment med portabla livlinor.


 • 1. 3M™ Protecta® PRO-LINE™: Portabel | Flexibel
  Portabel, mångsidig och lätt att installera. Det här systemet monteras på några sekunder, utan verktyg eller specialutrustning. Perfekt för underhållsuppgifter, arbete på broar, inom bygg, tillverkning etc.


  2. 3M™ DBI-SALA® EZ-LINE™: Portabel | Flexibel
  Enkel att använda och extremt lätt att installera, ta bort och förvara. EZ-Lines innovativa indragbara design är ett smidigt sätt att undvika stora och skrymmande kabelrullar som är svåra att installera, flytta och förvara.


  3. 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vakuumankare:Portabelt | Flexibelt
  Skapar en fästpunkt på praktiskt taget alla sorters släta, icke-porösa ytor. Lätt utformning för enkel transport, plus att den inte skadar ytan.

Flexibla förankringslinor
Förankringspunkter för enkel förflyttning mellan arbeten på hög höjd

FLEXIBLA FÖRANKRINGSLINOR - EN 795-C


Extremt låg vikt Flexibla horisontella livlinor kan vara gjorda av wire, stål eller textil (syntetiska fibrer). Beroende på livlinans längd kan man behöva använda stödpunkter för att minska belastningen och töjningen av den flexibla livlinan om ett fall inträffar. Vi på 3M™ har den flexibla förankringslivlinan för dina behov.


 • 1. 3M™ Protecta® PRO-LINE™: Portabel | Flexibel
  Portabel, mångsidig och lätt att installera. Det här systemet monteras på några sekunder, utan verktyg eller specialutrustning. Perfekt för underhållsuppgifter, arbete på broar, inom bygg, tillverkning etc.


  2. 3M™ DBI-SALA® EZ-LINE™: Portabel | Flexibel
  Enkel att använda och extremt lätt att installera, ta bort och förvara. EZ-Lines innovativa indragbara design är ett smidigt sätt att undvika stora och skrymmande kabelrullar som är svåra att installera, flytta och förvara.


  3. 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vakuumankare: Portabelt | Flexibelt
  Skapar en fästpunkt på praktiskt taget alla sortera släta, icke-porösa ytor. Lätt utformning för enkel transport, plus att den inte skadar ytan.


  4. 3M™ DBI-SALA® 8 MM permanent horisontellt livlinesystem: Fast | Flexibelt
  Mycket mångsidigt system med komponenter och wire av rostfritt stål. Kan monteras på en mängd olika strukturer, väggar, golv, innertak etc.


  5. 3M™ DBI-SALA® Roofsafe™ wire- och förankringssystem: Fast | Flexibelt
  Den innovativa SpiraTech™ falldämparen är avsedd för installation på hustak och klarar ett dragtest på 6 kN, vilket säkerställer mycket hög strukturell stabilitet.

Sträckta förankringslinor
Fasta och glidande förankringspunkter

STRÄCKTA FÖRANKRINGSLINOR - EN 795-D


Tillverkade av galvaniserat eller rostfritt stål och är mer beständiga mot korrosion och nötning. De rekommenderas när fallhöjden från arbetsytan är kortare, eller vid användning av flera användare samtidigt.


Sträckta livlinor består av en sträckt och robust metallskena (stål eller aluminium) på vilken vagnen glider.


 • 1. 3M™ DBI-SALA® RoofSafe™ skensystem: Fast | Styvt
  Styvt skensystem av extraherad aluminium ger stor rörelsefrihet utan fästen som är i vägen. Estetiskt och praktiskt. Perfekt för inspektion, underhåll, fasadklättring, avloppsrengöring etc.


  2. 3M™ DBI-SALA® UniRail™: Fast | Styvt
  Perfekt för byggprojekt såsom åtkomst, inspektion och underhåll av invändig och yttre fasad samt för arbetsuppgifter där man hänger i rep.


  3. GLYDE-SAF™: Fast | Styvt
  Produktens exklusiva moduldesign med slutet luftspårningssystem kan användas för ett obegränsat antal sektioner och täcka upp till 6 m mellan fästena.


Vertikala livlinor. Standarder EN 353-1 och EN 353-2

Låt 3M:s tekniska team hjälpa dig!

Styv (EN 353-1) | Flexibel (EN 353-2)

Varje dag klättrar anställda runt om i världen på höga stegar för att utföra sina arbetsuppgifter. Vertikala säkerhetssystem från 3M™ erbjuder användaren absolut skydd mot fall. De är robusta, praktiska, bekväma och mångsidiga. Olika fästen, stilar och konfigurationer finns tillgängliga som tillval för att passa nästan alla användningsområden för vertikala förankringspunkter.

Flexibel vertikal förankringslivlina
Vertikala livlineförankringar

FLEXIBLA VERTIKALA FÖRANKRINGSLINOR - EN 353-2


Wire eller rep. Monteras vanligtvis på telekomstolpar, vertikala metallstrukturer, fasta metallstegar. De ska däremot aldrig monteras i ett lutande läge.


 • 1. 3M™ Protecta® Cobra™: Portabel | Flexibel
  Cobra glidlås finns i tre varianter och en mängd olika längder för att passa olika användningsområden. Det har en automatisk låsning, en spak för manuell positionering och en ledad låsarm.

Sträckta vertikala förankringslinor
Styva vertikala livlineförankringar

STRÄCKTA VERTIKALA FÖRANKRINGSLINOR - EN 353-1


Har normalt en permanent konstruktion (fast). De är avsedda för områden där arbete utförs regelbundet. Det innebär att användaren lätt kommer åt dem och att de är tillgängliga när det behövs.


 • 1. 3M™ DBI-SALA® LAD-SAF™: Fast | Styv
  Mångsidig och robust. Möjliggör uppgång och nedgång med båda händerna fria och låser snabbt wiren om användaren faller.


  2. 3M™ PROTECTA® CABLOC™: Fast | Styv
  Snabb och enkel att installera. Vertikalt wiresystem bestående av en 8 mm-wire och ett lätt glidlås, tillgängligt som kit med alla nödvändiga komponenter.


Tripoder och Davit-armar. Standard EN 795 klass B

Tillfälliga förankringsanordningar för åtkomst till slutna utrymmen och hög höjd

Ett slutet utrymme är alla platser med begränsade in- och utgångar och undermålig naturlig ventilation. Slutna utrymmen kan ha olika åtkomstpunkter: lateral ingång, nedfirning ovanifrån eller att man måste krypa genom en ingång. Därför kräver de olika typer av förankringspunkter och åtkomstanordningar.

3M erbjuder kompletta system för evakuering, inträde och räddningsarbete i slutna utrymmen som t.ex brunnar, reaktorer och tankar. Lär känna några av våra tillfälliga förankringspunkter för slutna och begränsade utrymmen.

 • Avsett för inträde och hämtningsarbeten i manhål och slutna utrymmen och tillverkat av lättviktsmaterial. Davit-armen är svängbar för enkel räddning och kan justeras när det finns begränsat med utrymme ovanför. Den nedre basen kan justeras för att passa de flesta standardingångarna.

 • Konstruerad för användning ovanpå transformatorer och andra typer av vertikala plattformar där fallrisk föreligger. Kompakt och lätt design på endast 17,20 kg. Systemet består av tre oberoende förankringspunkter som kan rotera 360 grader. Detta ger rörelsefrihet för upp till tre användare med fallskyddsblock eller linor av fast längd.

 • 3 m hög tripod med justerbara och låsbara ben, säkerhetskedjor, övre trissa och vinschfäste.


Flexiguard™ förankringssystem. Standard och förordning EN 795-B

Tillfälliga förankringsanordningar för åtkomst på hög höjd

Användare som arbetar på logistikcenter vet att enkelt åtkomst är A och O. Flexiguard™ förankringslösningar är mycket mångsidiga. De kan användas inomhus och utomhus och användas för att skapa ett stort överliggande förankringssystem. Anordningarna är konstruerade för användning av en eller två användare, så att din personal erbjuds ett omfattande och säkert arbetsområde. Dessa förankringsanordningar kan flyttas mellan olika områden.

Vi har ett brett sortiment med förkonfigurerade anordningar som passar de flesta användningsområden och miljöer. Vårt team kan även konstruera, utforma och tillverka helt anpassade förankringsanordningar. Vi vill alltid överträffa dina förväntningar.

 • Flexiguard fallskyddsförankringar för underhåll
  Många olika standarddesigner

  Konfigurerade förankringssystem av standardtyp, till exempel DBI-SALA® Flexiguard™, kan anpassas efter de flesta användningsområdena och miljöerna.

 • Flexiguard tillfälliga förankringssystem
  Modulärt kransystem för tung maskinindustri

  DBI-SALA® Flexiguard™Modulärt kransystem är den populäraste Flexiguard ™-förankringspunkten för företag som bygger stora maskiner/komponenter där personal måste vara säkert fastkopplade under montering eller underhållsarbete på stora fordon.

 • Flexiguard och tillfälliga förankringssystem
  Motviktssystem med C-båge

  DBI-SALA® Flexiguard™ C-båge med motvikt är den perfekta lösningen för urlastning eller underhåll av lastbilar, då det gör det möjligt för två användare att vara fastkopplade längs med lastbilen.

 • Flexiguard portabelt industriellt förankringssystem
  System med A-båge

  DBI-SALA® Flexiguard™ A-båge är den perfekta lösningen för att koppla fast användare vid underhållsarbete av tunga maskiner såsom gruvlastbilar, militära stridsvagnar, bussar etc.


Vakuumankare och motviktsförankringar. Standard och förordning EN 795-B och EN 795-E

Tillfälliga förankringsanordningar för arbete på hög höjd

Både vakuumankare och motviktsförankringar är icke-invasiva system som är ett utmärkt alternativ på i stort sett alla släta eller jämna ytor. Den här typen av förankringspunkt behöver inte fästas på strukturer, vilket gör dem till ett utmärkt förankringsalternativ för terrasser, hustak, logistikcenter, flygindustrin etc.

 • 3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vakuumankare
  3M™ DBI-SALA® Mobi-Lok™ vakuumankare

  Skapar en förankringspunkt på släta, icke-porösa ytor. Enkla att transportera och används ofta inom flygindustrin.


  • Lätt utformning (under 10 kg) som går enkelt att transportera
  • EPDM-gummilister som är Skydrol-resistenta och inte skadar ytan
  • Viktklassad för 136 kg
  • Elektroniken är EX-klassad för flygindustrin
  • Kompatibel med externa fläktalternativ
  • Inbyggda kontrollventiler ger säkerhet i händelse av oavsiktligt syrgasbortfall
  • Lätt konstruktion som är enkel att installera och använda
  • Godkänd för användning med horisontell livlina
 • Förankringssystem
  3M™ DBI-SALA® fristående takförankring med motvikt

  Det fristående takförankringen med motvikt behöver inte fästas i någon arbetsyta och utgör en säker och mångsidig förankringspunkt för fallskydd.


  • Lyftkit och enkel installation
  • Inbyggt 3M™ SpiraTech™ stötdämpningssystem för extra säkerhet
  • Perfekt för plana ytor med en maximal lutning på 5°
  • Förankra utan att skada strukturen
  • Låter användaren röra sig fritt i 360°
  • Portabel och återanvändbar

   

   


Vi har arbetat inom din sektor i årtionden

Fråga våra experter!

Oavsett vilka behov du har eller inom vilken sektor du arbetar har vi på 3M™ en förankringspunkt som gör det möjligt för din personal att arbete på hög höjd på ett säkert, bekvämt och effektivt sätt.

 • Experter på förankringspunkter och förankringsanordningar
  Byggindustri

  På de flesta byggarbetsplatser är det vanligt att man använder indragbara fallskyddssystem och linor där det förekommer vassa kanter och förankring i fotnivå behövs.

 • Granskning av fallskyddssystem
  Gruvarbete

  Flexiguard och slitstarka förankringspunkter används vanligtvis i en gruvmiljö.

 • Konsulter för arbete på hög höjd
  Vindkraft

  Efter årtionden av arbete i denna sektor har vi specifika förankringspunkter som kan monteras på vindkraftverk.

 • Rådgivning fallskydd flygplan
  Transport

  Underhållsarbete av transportstrukturer kräver extra tillförlitliga förankringspunkter med låg inverkan.

 • Granskning av fallskyddsinstallationer
  Olja och gas

  DBI-SALA® Lad-Saf™ vertikalt livlinesystem är vår populäraste förankringspunkt för användning på oljeplattformar, raffinaderier etc.

 • Säkerhetsinstallationer mot fall
  Telekom och allmännyttig sektor

  Skyddar vid klättring och elektriskt arbete på torn och stolpar med vertikala livlinor …

 • Fallskydd för aktiviteter med industriellt underhåll
  Industriellt underhåll

  Vi erbjuder portabla och mångsidiga förankringspunkter som lämpar sig för ett antal aktiviteter inom industriellt underhåll.

 • Granskning av EPIS i fallskyddsinstallationer
  Läkemedel och kemikalier

  Vi har förankringspunkter lämpade för arbete i kemikalie- och läkemedelsindustrin, till exempel tankar eller reaktorer, för att möjliggöra åtkomst till slutna utrymmen.


Frågor och svar om förankringar

Kontakta oss!

Det finns lika många typer av förankringspunkter som det finns behov och sektorer. Alla projekt med ens en minimal risk för fall från hög höjd kräver förankringspunkter. Beroende på hur ofta de kommer att användas måste man välja mellan tillfälliga och permanenta förankringspunkter. Kontakta oss för att få råd från en expert!


Låt oss hjälpa dig med rådgivning.

 • Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon av en 3M-representant alternativr av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 • Behöver du installera ett fallskyddssystem?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka Skicka

Tack.

Formuläret har skickats

Vi ber om ursäkt.

Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare