Förankringslösningar för arbete på hög höjd

Säkerhetskopplingar, falldämpande kopplingslinor, fallskyddsblock och karbinhakar är de anordningar som håller fast användarna i förankringspunkten på strukturen och utgör länken mellan förankringspunkten och användarens helkroppssele om ett fall inträffar. Dessa kopplingar dämpar fallet, så att användarens kropp endast utsätts för en begränsad fallkraft och stoppar fallet inom en specifik sträcka för att skydda användaren.

Vi på 3M™ har investerat i innovationer och lyssnat på personal som arbetar på hög höjd i årtionden. Vi har ett brett och tillförlitligt sortiment med kopplingar: linor, fallskyddsblock, karbinhakar och krokar. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Kopplingar för arbete på hög höjd

Vilken typ av kopplingar behöver din personal?

Fråga de ledande experterna

Typer av kopplingar för arbete på hög höjd

Hämta produktkatalog i PDF-format

Linor och fallskyddsblock är en viktig del av ett fallskyddssystem, eftersom de håller fast användarens fallskyddssele i förankringspunkten. Upptäck hela katalogen med 3M™-kopplingar som lämpar sig för förankring i stål och betong, hustak, specialytor och mycket mer.

Varje typ av arbete på hög höjd kräver en specifik koppling. Upptäck de olika kopplingstyperna och välj den som lämpar sig bäst för ditt arbete. Ett lämpligt delsystem med kopplingar skyddar inte bara användarna och ser till att förordningar följs, det hjälper dig även förbättra användarnas komfort och produktivitet.

 • Linor för arbete på hög höjd gör det möjligt att fästa användarens fallskyddssele i en förankringspunkt. Vi på 3M™ har tagit fram innovativa material och har flera patent för att erbjuda maximal prestanda och säkerhet: fallbegränsande kopplingslinor, falldämpande kopplingslinor och positioneringslinor.

  >FALLBEGRÄNSANDE KOPPLINGSLINOR (EN 354)
  Förhindrar risken för fall.

  >FALLSKYDDSLINOR (EN 355)
  Med inbyggd falldämpning för att begränsa kraften som användaren utsätts för vid ett fall.

  >POSITIONERINGSLINOR (EN 358)
  Möjliggör arbete med båda händerna fria.

 • Den här typen av kopplingar minskar fallskyddssträckan och minimerar snubbelrisken: ger hög rörlighet, bättre manövrering och ökad produktivitet.

  >PERSONLIGT FALLSKYDDSBLOCK (EN 360)
  Den här kopplingen bärs av användaren och är ansluten till användarens fallskyddssele, så att användaren enkelt röra sig på platsen utan att riskera att falla och slå sig. Personliga fallskyddsblock är vanligtvis tillverkade av polyesterväv och har en begränsad längd, (vanligtvis upp till 2 m), för ett eller två ben.

  >FALLSKYDDSBLOCK (EN 360)
  SRL är ansluten till en förankringspunkt på strukturen i ena änden (bärs inte av användaren) och till användarens fallskyddssele i den andra änden. Användaren kan röra sig säkert längst hela den tillgängliga längden. SRL har vanligtvis ett wireblock och är längre (6 till 50 m).

  >BLOCK (SRL) MED INBYGGD RÄDDNING (EN 360, EN 1496, EN 341)
  Utöver fallskyddsfunktionen har dessa kopplingar en inbyggd räddningsvinsch eller evakueringsfunktion som gör att produkten går att anpassa efter räddningsplanen.

 • Glidlås rekommenderas för vertikalt arbete. Glidlåset glider längs den sträckta eller flexibla livlinan tillsammans med användaren. Om ett fall inträffar låser sig systemet automatiskt.

  >GLIDLÅS PÅ EN STRÄCKT LIVLINA (EN 353-1)
  Skena eller spänd wire fastsatta i båda ändarna, avsedda att användas med fallskydd av styrd typ.

  >GLIDLÅS PÅ EN FLEXIBEL LIVLINA (EN 353-2)
  Textilrep eller wire fastsatt i en övre förankringspunkt, avsedda att användas med fallskydd av styrd typ.

 • Upptäck ett brett sortiment med krokar och karbinhakar för arbete på hög höjd. Tillverkade av stål och aluminium. Säkra, enkla att använda och i många olika utföranden.

  >SE ALLA KARBINHAKAR OCH KROKAR (EN 362)

Säkerhetskopplingar för arbete på hög höjd

Är du osäker på vilken typ av koppling du behöver? Våra experter kan hjälpa dig.

Är du osäker på vilken typ av koppling du behöver? Våra experter kan hjälpa dig.

Kontakta våra experter.

Vi på 3M™ har en koppling för din bransch och för din typ av arbete

Alla kopplingar och linor kan användas inom olika branscher, där vissa är bättre lämpade än andra på grund av beständighet, mekaniska egenskaper, längd, material, vikt form etc. Oavsett vilka behov du har eller inom vilken bransch du arbetar har vi på 3M™ en koppling som gör det möjligt för din personal att utföra nödvändigt arbete på hög höjd, med säkerhet och på ett effektivt sätt.

 • Fallskydd bygg kopplingselement
  Byggindustri

  Användning av fallskyddsblock och linor som klarar vassa kanter är vanligt och det är även användning av räddningsutrustning.

 • Industrikopplingar för gruvdrift
  Gruvdrift

  Falldämpande kopplingslinor eller fallskyddsblock med dubbla ben är några av de vanliga kopplingar som används inom gruvindustrin.

 • Industrikopplingar för vindkraft
  Vindkraft

  Vi har specifika kopplingar för arbete på vindkraftverk samt specifik utrymnings- och räddningsutrustning.

 • Fallskyddssystem och kopplingar för transport
  Transport

  Underhållsarbete inom transport kräver lättanvända och beständiga kopplingar …

 • Element och kopplingar från förankringar till fallskyddssystem för olja och gas
  Olja och gas

  Vi erbjuder slutna fallskyddsblock som lämpar sig bäst för de tuffa miljöerna i olje- och gassektorn.

 • Anslutningsrep och element för telekom och allmännyttig sektor
  Telekom och allmännyttig sektor

  Typiska kopplingar med två ben rekommenderas för att säkerställa vertikal rörlighet på stolparna.

 • Fallskydd för aktiviteter med industriellt underhåll
  Industriellt underhåll

  Portabla och mångsidiga linor som lämpar sig för olika arbeten med industriellt underhåll, till exempel arbete på hög höjd med vassa kanter.

 • Kopplingar och fallskyddssling inom läkemedels- och kemikalieindustrin
  Läkemedel och kemikalier

  Kopplingar som lämpar sig för arbete i slutna utrymmen, till exempel tankar eller reaktorer. Vanligtvis väljs lättanvända, beständiga och mångsidiga kopplingar.


Omfattande teknisk support under samtliga av projektets faser

Utöver ett brett sortiment med pålitliga kopplingar kan vi och våra samarbetspartners även erbjuda dig omfattande teknisk support för hela sortimentet med produkter och tjänster för fallskydd


Frågor och svar om säkerhetskopplingar

Fråga våra experter
 • Ska du välja en lina eller ett fallskyddsblock?

  Har du frågor om huruvida du ska välja en falldämparlina eller ett fallskyddsblock? Nedan följer lite information som kan hjälpa dig välja den typ av koppling som lämpar sig bäst för den aktivitet som din personal utför.


  FALLDÄMPARLINOR (EN 355)

  • Arbetsmiljöer med icke-aggressiva atmosfärer
   Alla våra linor är tillverkade av stark och hållbar väv.
  • Fallmarginal på minst 6,75 meter
   Fallhöjden ska vara tillräcklig för att undvika att användaren slår i ett föremål eller marken.

  FALLSKYDDSBLOCK (EN 360)

  • När längre längder behövs eller när miljön kräver ett wireblock i stället för ett bandblock
   Höga temperaturer, korrosiva material, tuffa miljöer. Fallskyddsblock med metallwire eller band av Kevlar®/Nomex® erbjuder hög hållbarhet och extra tillförlitlighet.
  • Kortare fallsträcka
   Fallskyddsblocket möjliggör kortare fallsträcka än en falldämpande kopplingslina.

 • 1 Enkelt ben: När kopplingen har endast en lina. Användaren är fastkopplad längs hela linan, men kan inte byta plats (d.v.s. röra sig från en förankring till en annan) om fallrisk föreligger.

  2 Dubbla ben: När kopplingen har två linor. Användare kan byta plats (d.v.s. röra sig från en förankring till en annan) med kopplingen samtidigt som de alltid sitter fast i minst en lina. Detta kallas ibland för ”100 % förankring”.


Låt oss hjälpa dig med rådgivning.

 • Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon av en 3M-representant alternativr av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 • Behöver du installera ett fallskyddssystem?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka Skicka

Tack.

Formuläret har skickats

Vi ber om ursäkt.

Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare