Bild från 3M Trifecta med fördelarna hos våra konstruktionslim och kemisk nedbrytning av akrylhäftämne

Akryllim

Limning av multimaterial för formgivare, konstruktörer och tillverkare som söker effektiv sammanfogning och högre flexibilitet.

FRÅGA EN 3M-EXPERT

Snabbt, enkel vidhäftning med utmärkt fogstyrka

 • När du behöver tillförlitlig sammanfogning av olika substrat mot varandra som håller över lång tid kan 3M™ Scotch-Weld™ akrylbaserade konstruktionslim hjälpa dig att nå högre kapacitet och produktivitet. De här limmen är beständiga mot extrema temperaturer, bygger snabbt upp styrka och står emot slag- och fläkpåkänning.

  Utvecklade för formgivare, konstruktörer och tillverkare som behöver effektiv sammanfogning och högre flexibilitet. 3M™ Scotch-Weld™ akrylbaserade konstruktionslim passar för sammanfogning av de flesta plaster, aluminium, stål och lätt oljiga metallytor. Våra akrylhäftämnen går snabbt och enkelt att applicera och kan ersätta detaljer av metall vid både statiska och dynamiska belastningar för snyggare ytfinish.

  3M™ Scotch-Weld™ Akrylbaserade konstruktionslim erbjuder sammansättningar som är svagluktande och inte antändbara.


 • Upptäck viktiga egenskaper hos akryllim

  Symbolväljare för akrylegenskaper

Styrka

Akryl är nästan lika starkt som epoxi, med en kemisk sammansättning som kan modifieras för att ge både hög fläk- och skjuvstyrka

Sammanfogning

Akryl fäster mot en rad olika material, bland annat många plaster

Processeffektivitet

Akryl härdar snabbare och har inte lika höga krav på att ytorna ska vara förbehandlade som epoxi och polyuretan.

Slagtålighet

Tack vare den kemiska sammansättningen har konstruktionslim tillräcklig styrka och flexibilitet för att tåla stötar, vibrationer och slag

Låg vikt

Vidhäftning mot nya material och fördelning av belastningen över hela foglinjen gör det möjligt för designer att använda tunnare och lättare material

Ljud och vibrationer

Styva fogar står emot vibrationer och minskar risken för att det uppstår oljud från lösa delar

Utseende

Konstruktionslim ger snyggare slutresultat tack vare osynliga fogar och släta foglinjer

Vatteninträngning

Konstruktionslim ger en kontinuerlig foglinje så att vätskor, damm och smuts inte kan tränga in

Innovativ design

Eftersom konstruktionslim fäster mot många olika typer av substrat ger det större frihet att designa utifrån de bästa materialen som finns tillgängliga

Akryllimmets fördelar, användningsområden och produkter

 • I detta white paper diskuteras vätning av ytor och varför det är svårt att fästa mot plaster med låg ytenergi. Man beskriver några traditionella ytbehandlingar som kan göra processen dyrare, mera komplex och säkerhetskrävande innan man diskuterar två 3M akrylbaserade konstruktionslim som är specialanpassade för sammanfogning av plaster med låg ytenergi. Avslutningsvis följer en diskussion om vissa tryckkänsliga tejper och vidhäftningsförbättrare som också kan användas vid sammanfogning av plaster med låg ytenergi.

 • I detta white paper diskuteras viktiga aspekter för akrylbaserade konstruktionslim, där man jämför akrylbaserade konstruktionslim med tvåkomponents epoxibaserade konstruktionslim, egenskaper hos tre olika typer av akryllim (metylmetakrylat, svagluktande och lågenergiplast) samt några specifika egenskaper hos nyare typer av akryllim som gör dem mera användarvänliga i produktionsmiljöer.

 • I den här broschyren granskas några av de senaste 3M™ Scotch-Weld™ akrylbaserade konstruktionslimmen och hur de kan öka produktivitet och förbättra prestanda. Några av fördelarna med de nya sammansättningarna är snabbare styrkeuppbyggnad, högre slagtålighet, längre livslängd, enklare förvaring och svagare lukt. Ett metallim som är avsett att tåla pulverlackering och värmeprocesser beskrivs också.

 • 3M Akrylbaserade konstruktionslim är enkla att applicera och härdar snabbt. Upptäck våra alternativ för sammanfogning av många olika typer av substrat, t ex de flesta plaster, aluminium, stål och oljiga metallytor. Många produktsammansättningar har också svag lukt och är inte antändbara.


Se hur 3M™ Scotch-Weld™ akrylbaserade konstruktionslim fungerar

Kontakta oss
Vi hjälper dig.

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver produkt- eller applikationssupport eller vill komma i kontakt med en teknisk specialist. Du kan även nå oss på 08-92 21 00.

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver produkt- eller applikationssupport eller vill komma i kontakt med en teknisk specialist. Du kan även nå oss på 08-92 21 00.