Sammanfogning av kompositmaterial

Sammanfogning av kompositer och lättviktsmaterial
Sammanfogning av kompositer och lättviktsmaterial

Våra specialister berättar gärna hur du kan sänka produktionskostnaderna, minska energiförbrukningen och få estetiskt tilltalande konstruktioner genom att sänka vikten med hjälp av 3M:s innovativa lättviktslösningar.

FRÅGA EN EXPERT FRÅN 3M

 • Välj rätt material och få produkter med lägre vikt

  Regler från myndigheter ställer allt högre krav på bränsleekonomi, vilket har lett till att biltillverkare nu leder vägen när det gäller användning av viktreduktionsteknik. 3M och Automotive Engineering International har inlett ett samarbete för att ta reda på vilka tekniker och material som är effektivast när det gäller att hjälpa biltillverkare att uppnå sina viktreduktionsmål.


 • Sammanfogning av kompositdelar
  Sammanfogning av kompositdelar

  Substrat som metall och plast kan ha vitt skilda fysiska och kemiska egenskaper som är viktiga att ta hänsyn till i nya lättviktskonstruktioner. Ladda ner vårt whitepaper och läs mer om sammanfogning av kompositer.

  Läs rapporten (PDF, 798,5 kB)

   

 • Sammanfoga plast mot metall
  Sammanfoga plast mot metall

  När konstruktörer letar efter nya material som kan hjälpa dem att nå uppsatta viktreduktionsmål, uppstår det ofta utmaningar med att sammanfoga olika material, på grund av skillnader när det gäller kemiska egenskaper. Hämta vår artikel om nya tekniker för att sammanfoga plast mot metall för att lära dig mer om hur tillverkare använder tejp och lim för att sammanfoga olika material.

  Läs artikeln (PDF, 553,6 kB)

  Sammanfogning av multimaterial

 • Tejper och lim för lättviktsmaterial
  Tejper och lim för lättviktsmaterial

  från 3M är en idealisk lösning för sammanfogning av kompositer, plaster och andra lättviktsmaterial.

  Visa alla produkter


Fyra utmaningar att ta hänsyn till när man väljer substrat som ska bidra till lägre produktvikt

 • Oljud från material
  Lättviktsmaterial skapar ofta ljud med högre frekvens och tonläge, vilket tyvärr kan leda till att många uppfattar det som lägre kvalitet och minskad säkerhet. 3M Ljuddämpningsprodukter hjälper dig att minska högfrekvensoljuden.
 • Lättviktsmaterial är ofta mer flexibla än andra material. Det innebär att de kan behöva en förstärkning för att nå upp till önskad styrka. Det ställer i sin tur krav på att de förstärkningsmaterial som används har tillräckligt låg vikt för att fortfarande ge en lägre total nettovikt. 3M:s häftämnesteknologi kan hjälpa dig att uppnå det i en mängd olika applikationer, som till exempel mindre apparater, handverktyg, elektronik och skyltar.
 • Värme- och flambeständighet är kritiska faktorer att ta hänsyn till när du designar allt från hårtorkar, dammsugare, snöskotrar till batterikablar för fordon. Vissa applikationer kanske kräver övergripande värmebeständighet medan andra behöver skydd mot ett enstaka brandförlopp även i slutet av produkcykeln. Är lättviktsmaterialet känsligt mot värme och lågor, kan 3M aluminiumfolietejper hjälpa dig att ge nödvändigt skydd.
 • Att byta till lättviktsmaterial, i synnerhet från metall till plast, kan avsevärt ändra produktens utseende och ge ett intryck av lägre kvalitet. Genom att lacka ytan kan man komma ifrån problemet och få en snyggare och mer tilltalande produkt. 3M folielösningar kan vara ett lämpligt alternativ för att förbättra utseendet på plastmaterial.

Kontakta oss

Vi hjälper dig.

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver produkt- eller applikationssupport eller vill komma i kontakt med en teknisk specialist.
Du når oss på 08-92 21 00 Du når oss på 08-92 21 00