Varning

Varning

Ogiltig konfiguration hittades. Kontakta administratören.

 
metallbehandlare med slipmedel

Slipprodukter för professionella som uppskattar kvalitet

Få hjälp av våra experter

3M™ Cubitron™ II -slipprodukter

 • Med sina årtionden av erfarenhet av keramik-, slipmaterial- och mikroreplikeringsteknologier har 3M återigen revolutionerat slipmaterial med 3M™ Cubitron™ II-produkter. Hemligheten ligger i den revolutionerande teknologi med keramiska precisionsformade slipkorn som 3M utvecklat. Allteftersom de triangelformade slipkornen slits, bryts de kontinuerligt och bildar skarpa spetsar och kanter som skär igenom metall, slits jämnt och levererar lång livslängd, oavsett sliptryck. Det gör det möjligt för 3M™ Cubitron™ II-band, rondeller och slipskivor att arbeta vid en lägre temperatur och fortsätta att avverka långt efter konventionella slipmaterial har slitits ned, skalats av, täppts igen och kastats.


Fokus på teknik | Hur skiljer sig 3M?

Vi presenterar 3M™ precisionsformade slipmineraler

Teknologin bakom.

 • De precisionsformade slipkornen i 3M™ Cubitron™ II-slipprodukterna kombinerar de avancerade materialegenskaperna hos våra ursprungliga 3M keramisk-korn med de exakta, mikroreplikerade strukturer som presenterades i och med 3M™ Trizact™-slipprodukterna. När de trekantiga kornen slits bryts de hela tiden av för att skapa vassa spetsar och kanter.

  Konventionella, keramiska slipkorn är ojämna och kantiga. Istället för en ren bearbetning har kornen en tendens att ”plöja” genom metallen, vilket orsakar värmeutveckling i arbetsstycket och slipmaterialet. Det resulterar i en långsammare avverkning, kortare livslängd för bandet och oönskade effekter, som brännmärken.

  Se alla 3M™ Cubitron™ II-slipprodukterFokus på produkt | Möt banden

3M™ Cubitron™ II-band: En flexibel innovation

 • Se de nya tillskotten till vår bandportfölj av 3M™ Cubitron™ II-produkter. Med precisionsformade, självslipande trianglar av keramisk aluminiumoxid är Cubitron™ II-banden gjorda för att gå av när de slits. Då uppstår ständigt nya och extremt vassa spetsar och kanter som skär som knivar. Vår utökade serie ger dig ett större urval av kornstorlekar, dimensioner och format med samma enastående prestanda du förväntar dig från 3M, för en mängd olika substrat:


  • Substrat av rostfritt stål & koboltkrom
  • Substrat av kolstål & gjutjärn
  • Aluminium- & mjuka substrat
  • Substrat av titan- & nickellegeringar
  • Substrat för centerlesslipning, rundslipning & planslipning

  Läs mer

   


Kontakta oss

Vi vill hjälpa dig komma fram till vilket slipmaterial för industriellt bruk som passar bäst för din applikation. En slipmaterialexpert från 3M kontaktar dig för att försäkra att du får tag i rätt produkt för att få jobbet gjort.

Om du vill prata med oss om produkter eller teknisk support, ring Kundservice på 08-92 22 50


3M™ Cubitron™ II-resurser