1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Slipprodukter
 4. Slipband
 5. Slipduksband
 6. 3M™ Cubitron™ II Slipband 723D

3M™ Cubitron™ II Slipband 723D

Produkter
 • Perfekt följsamhet för att blanda och ytbehandla konturer och komplexa delar
 • Lättare ryggmaterial är idealiskt för medel till fina kornstorlekar och minskar kostnaderna
 • Konsekvent prestanda och överlägsen hållbarhet och skärhastighet
 • Upp till två gånger längre livslängd jämfört med likvärdiga aluminiumoxidband
 Mer...
Se alla detaljer
Korngrovlek
Grit
Visa alla produkter 
 Korngrovlek
Alla produkter
Stäng
Specifikationer
Användningsområden
Slipning
Baksidans vikt
J-vikt
Korngrovlek
100+, 120+, 150+, 180+, 220+
Produktform
Bälte
Ryggmaterial
Bomull
Slipmaterial
Precisionsformad keramik
Varumärke
Cubitron™
Detaljer
 • Perfekt följsamhet för att blanda och ytbehandla konturer och komplexa delar
 • Lättare ryggmaterial är idealiskt för medel till fina kornstorlekar och minskar kostnaderna
 • Konsekvent prestanda och överlägsen hållbarhet och skärhastighet
 • Upp till två gånger längre livslängd jämfört med likvärdiga aluminiumoxidband
 • Passar torra applikationer
 • Slitstark hartsbindemedel motstår försämring på grund av värme

3M™ Cubitron™ ll slipband 723D har precisionsformade 3M™-korn. Våra slipband har en flexibel J-duk av bomull med en öppen konstruktion. För ökad prestanda har band 723D högkvalitativ aluminiumoxid blandad med 3M:s PSG för att bli ett vassare slipmedel med längre livslängd.

Använd 3M™ Cubitron™ ll slipband 723D och få bättre prestanda såväl som längre livslängd. Med högkvalitativ aluminiumoxid blandad med precisionsformade 3M™-korn har våra slipbandbättre hållbarhet och skäreffektivitet än icke-keramiska slipmedel. Underlaget är en flexibel bomullsduk som enkelt följer konturer och lindar sig runt delar för att undvika överslipning. Därför är dessa slipbandperfekta för att avlägsna defekter och ytdefekter, även på smala konturer och komplexa delar såsom medicinska instrument. Flexibiliteten gör också det här bandet till ett bra val när du använder en mjuk kontaktrondell eller ett band med slack. Tekniken bakom precisionsformade 3M-korn Precisionsformade korn innebär ett stort steg framåt i sliptekniken. PSG är ett keramiskt mineral som genom en patentskyddad process ökar kornens seghet och styrka. 3M:s forskare gick sedan ett steg längre och precisionskonstruerade mineralet till att bilda en enhetligt triangelformade korn som ständigt bryts av till supervassa spetsar och kanter. Det gör det möjligt för dem att skära igenom underlaget, snarare än att mejsla eller ”plöja” som konventionella slipmedel gör. PSG ger en supersnabb avverkning och minskar värmeuppbyggnaden i arbetsstycket, vilket minskar värmerelaterade sprickbildning och missfärgning. Dessutom förblir PSG svalare, vassare och har längre livslängd än konventionella slipmedel. För ökad prestanda har band 723D högkvalitativ aluminiumoxid blandad med 3M:s PSG för att bli ett vassare slipmedel med längre livslängd. Det ger inte bara mer jämn prestanda, utan också upp till två gånger längre livslängd jämfört med likvärdiga aluminiumoxidband. Längre livslängd innebär lägre kostnad per färdig del och mindre förlorad tid på bandbyten, vilket ger ökad produktivitet. Belastning inträffar när trä- eller färgdamm täpper till bandets yta och abrasiva punkter, vilket gör att bandet blir ineffektivt. Den öppna konstruktionen innebär att slipkornen är placerade något isär så att damm och skräp avlägsnas i stället för belastar slipmedlet. Dessutom ger den öppna konstruktionen ett kraftigare skär än ett jämförbart slipmedel av samma kvalitet med sluten konstruktion. Slipmedlet är bundet vid den bärande strukturen med harts för att upprätthålla hållbarheten under hög värme och högt tryck. I mer än 100 år 3M har varit en ledande slipmedelsleverantör till metallindustrin. Oberoende av slipnings- och ytbehandlingsapplikationer erbjuder 3M ett komplett sortiment av kvalitativa belagda och bundna slipmedel. 3M-ingenjörerna utformade dessa slipbandmed den flexibilitet som krävs för att efterbehandla komplexa delar samtidigt som den skär snabbt och har långvarig prestanda. De är ett utmärkt val när du behöver ett ytbehandlingsband som klarar produktionsmiljöernas utmaningar.

Föreslagna användningsområden

 • Använd till att avlägsna defekter och ytdefekter, även på smala konturer och komplexa delar såsom medicinska instrument
Kontakta oss

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.