3M™ Cubitron™ II Slipband 784F

 • Tillgängliga alternativ
 • | Välj produktalternativ för ID.

Upp till två gånger längre livslängd jämfört med likvärdiga aluminiumoxidband, motstår försämring på grund av värme

Konsekventa, snabbare resultat för mellantrycksapplikationer

Formbara för att slipa och blanda både raka och konturerade ytor

Visa fler detaljer
Ofta visade resurser
Tekniskt datablad (PDF, 176KB)

Detaljer

Höjdpunkter
 • Upp till två gånger längre livslängd jämfört med likvärdiga aluminiumoxidband, motstår försämring på grund av värme
 • Konsekventa, snabbare resultat för mellantrycksapplikationer
 • Formbara för att slipa och blanda både raka och konturerade ytor
 • Kylmedlet kyler under slipning på värmekänsliga legeringar
 • Lämpar sig för våta och torra applikationer på alla metaller
 • För optimal hållbarhet och bästa prisvärde används YF-duk av polyester för kvaliteterna 36–80, medan lättare XF-duk används för kvaliteterna 120–180

3M™ Cubitron™ ll slipband 784F har precisionsformade 3M-korn. Våra slipband består av en blandning av precisionsformade keramiska slipkorn och högkvalitativ aluminiumoxid. De har en flexibel J-duk av bomull med en öppen konstruktion. Banden har dessutom ett vattentätt underlag och kylmedel.

Använd slitstarka 3M™ Cubitron™ ll slipband 784F och få snabbare och jämnare skär än med aluminiumoxidband. En exakt blandning av format keramiskt material och högkvalitativ aluminiumoxid ger optimal skärning för slipnings- och blandningsapplikationer av mellantryck. Våra slipbandskär exceptionellt snabbt och självförnyas under slipning. Dessa högpresterande band ger kostnadseffektiv prestanda för mellantrycksapplikationer, där ett helkeramiskt band kan underutnyttjas. Tack vare det vattenresistenta polyesterunderlaget kan dessa band användas både vått och torrt. För att skydda värmekänsliga legeringar såsom rostfritt stål, titan, nickellegeringar och koboltlegeringar från värmerelaterad sprickbildning och missfärgning har ett kylmedel lagts till för att minska sliptemperaturerna. Dessutom är slipmedlet fast bundet till underlaget med harts för att upprätthålla hållbarheten under hög värme och tryck. Grova kvaliteter (36–80) har en YF-duk, medan finare kvaliteter (120–180) har en lättare XF-duk. Båda ryggen är måttligt flexibla och anpassar sig väl till små konturer och plana ytor. Tekniken bakom precisionsformade 3M™-blandkorn Precisionsformade 3M-korn innebär ett stort steg framåt i sliptekniken. PSG är ett keramiskt mineral som genom en patentskyddad process ökar kornens seghet och hårdhet. 3M:s forskare gick sedan ett steg längre och konstruerade mineralet till att bilda en enhetligt triangelformade korn som ständigt bryts av till supervassa spetsar och kanter som skär metallen, snarare än mejsling eller ”plöjning” som konventionella slipmedel. PSG ger en supersnabb avverkning och minskar värmeuppbyggnaden i arbetsstycket, vilket minskar värmerelaterade sprickbildning och missfärgning. Dessutom förblir PSG svalare, vassare och har längre livslängd än konventionella slipmedel. För ökad prestanda har band 784F högkvalitativ aluminiumoxid blandad med PSG för att bli ett vassare slipmedel med längre livslängd. Det ger inte bara mer jämn prestanda, utan också upp till två gånger längre livslängd jämfört med likvärdiga aluminiumoxidband. Längre livslängd innebär lägre kostnad per färdig del och mindre förlorad tid på bandbyten, vilket maximerar genomströmningen. Konstruerade för krävande industriella miljöer I mer än 100 år 3M har varit en ledande slipmedelsleverantör till metallindustrin. Med en bred kombination av mineraler, underlag och bindemedel erbjuder 3M, oberoende av slipnings- och ytbehandlingsapplikationer, ett komplett sortiment av kvalitativa slipverktyg. Den exceptionellt snabba skärhastigheten och långa livslängden hos precisionsformade 3M-korn gör att de är perfekta för industriella miljöer. Du kan lita på att Cubitron™ II slipbandger omedelbara och enhetliga resultat under hela produktens livslängd på alla metaller, även värmekänsliga legeringar.

Föreslagna användningsområden
 • Använd för industriella mellantrycksapplikationer

Propiedades Específicas

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.


Relaterade Produkter

Totalbredd (metrisk) 300 mm, 1 370 mm, 1 100 mm, 970 mm, 1 130 mm, 1 380 mm, 75 mm
Korngrovlek 36+, 80+, 120+, 50+, 60+, 150+, 180+
Baksidans vikt YF-vikt, XF-vikt
Totallängd (metrisk) 1 900 mm, 2 000 mm
Slipmaterial Precisionsformad keramik