• Ett helt nytt utseende på dörrarna hos Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Centre

  augusti 09, 2015
  Samenwerking Festool en 3M van start
   
  • Samenwerking Festool en 3M van start

   före                    efter

   Med direktåtkomst till flygplatsen är Sheraton Amsterdam Airport Hotel en bekväm plattform som används av många internationella resenärer. Det är perfekt för semesterfirare/pendlare som vill ha stil och kvalitet, utan att kompromissa med funktionerna. Genom åren har hotellets dörrar skadats av det slitage som följer med hög trafik, vilket har lett till missfärgade hotelldörrar som ser gamla ut. Därför bestämde sig hotellets ledning för att renovera dörrarna med minimal störning av de dagliga aktiviteterna till följd av exempelvis oljud och stök.

   Efter ett pilotprojekt och genomgående analyser av jämförbara lösningar valde Sheraton Amsterdam Airport Hotel 3M™ DI-NOC™ Arkitektursfolier för att göra om dörrarna helt.

   Patrick Zeeuw, chef för teknisk service på Starwood Hotels, Nederländerna, säger:
   ”Kvalitén på DI-NOC är utmärkt och finns med flera olika utseenden". Den här arkitektoniska lösningen ger en praktisk fördel för hotell med mycket folk: "Det är lätt att byta ut om det uppstår mindre skador", säger Zeeuw. "Ingen annan leverantör kunde erbjuda en sådan förlängd garanti och det gav oss stort förtroende för produkten. Vi garanterar till exempel färgäktheten i flera år.”

  • Samenwerking Festool en 3M van start

   Premiumfolie

   Över 400 dörrar reparerades och renoverades med 3M DI-NOC-finish under programmet. Projektledaren Rob Deventer hos System-Line beskriver processen från renovering till dekorering. ”Vi arbetade i steg för att skydda gästerna. Sheraton Amsterdam Airport Hotel såg varje måndag till att vissa delar av en våning var tillgängliga, så att vi kunde arbeta.” Rob fortsätter: ”Hela processen löpte smidigt. DI-NOC är inte bara en fantastisk folie, den är väldigt enkel att applicera.”

   Inom ungefär tio arbetsdagar hade alla dörrar renoverats utan någon större inverkan på hotellets verksamhet och gäster. ”Det hade varit omöjligt att uppnå ett sådant resultat om vi hade målat dörrarna", säger Deventer. ”Målning tar mycket längre tid och innebär större besvär för dem som använder byggnaden.” Zeeuw minns ”Hela teamet samarbetade bra med oss, vid planeringen reagerade de till exempel mycket snabbt när det behövdes.”

   Sheraton Amsterdam Airport Hotel valde bland de 600+ tillgängliga DI-NOC-mönstren för att hitta en varm träeffekt. Zeeuw: ”Vacker eller ’inte vacker’ är förstås en smakfråga, men vi har fått många positiva reaktioner. Dörrarna ser mycket bättre ut nu och har en helt annan design. Resultatet är felfritt, en perfekt passform, ytan är perfekt och hela installationsprocessen gick smidigt. Kort sagt är jag väldigt nöjd.”

  •  

   3M™ Architectural Markets lyfter in företagets starka innovationstradition i designvärlden för att hjälpa arkitekter, designers och fastighetsägare att skapa fantastiska utrymmen. 3M Architectural Markets införlivar sofistikerad design i 3M:s drygt 40 unika tekniska plattformar, så att branschen får nya inspirerande möjligheter.