Polering

Färgsprutning med PPS™

Dirt Trap

Sprutning av Accuspray™-primer

Slipning av primer

Maskering

Applicering av spackel

Byte av vindruta

Fastsättning av plåt och konstruktionsdelar

Skyddsbeläggningar

Plastreparation

Tätning

Fin- och grovslipning

Reparation av bilkaross

Reparation av bilkaross

Process för effektiv slipning

Lackkorrigering

Färgmatchning

Processer för bilreparation & omlackering

 • Lösningarna från 3M Fordonsindustri är till för att du enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt ska kunna utföra professionella reparationer.

  3M-produkterna för omlackering gynnar verkstadens lönsamhet och resultat. Att få jobbet rätt utfört direkt är nyckeln till förbättrad produktivitet och nöjda kunder. Alla 3M-produkter är avsedda att vara maximalt effektiva och garanterat ge resultat.

  3M erbjuder produkter och rekommenderar reparationsprocesser i bilverkstäder och för SMART-reparationer. Följ våra stegvisa guider eller se våra videodemonstrationer så att du säkert använder rätt produkter och rutiner för att ge kunderna kvalitetsresultat.


 • En SMART-reparation utförs med en kombination av kostnadseffektiva tekniker. Den kan användas när området som ska repareras ryms inom ett A4-ark.

 • 3M-metoderna för att slipa eller fästa följer senaste teknik. Vi samarbetar tätt med bilindustrin för att kunna erbjuda arbetsmetoder enligt senaste rön.

 • 3M-material för plastreparationer gör det möjligt att laga sprickor, hål och revor i bilens plastdelar eller att återskapa flikar eller delar utan att behöva vänta på leverans av reservdelar.

 • Oavsett om du föredrar traditionellt handblandat karosserispackel eller det revolutionerande tids- och materialsparande DMS-systemet är allt spackel från 3M högklassiga produkter som ger den yta som krävs för effektiv applicering av primer.

 • Maskeringslösningar från 3M är utmärkta även för svårmaskerade områden. Skydda från överryk och utför verkstadens reparationer med precision. De innovativa 3M-produkterna kan ge dig något annat än "ännu en tejp" – vi erbjuder maskeringslösningar som förenklar hela lackeringsprocessen.

 • Verktygen och metoderna från 3M omfattar sådana innovativa tekniker som Cubitron™ II eller Trizact™ med självslipande slipmedel vilket ger dig en konsekvent snabb avverkning med långverkande slipförmåga. Vare sig det rör grovslipning, formning av spackel eller finslipning inför sprutning av topplack så ger 3M-sliptekniken alltid den höga ytkvalitet som krävs inför nästa steg i omlackeringen.

 • Förbättra miljön i din lackbox med 3M™ Dirt Trap System och upptäck lösningar som 3M™ PPS™ Series 2.0 Spray Cup System och 3M™ Sprutpistol för att öka produktiviten vid lackering.

 • När du arbetar med 3M, från att lägga på medel till att polera, finns det alltid en lösning för att uppnå en finish av hög kvalitet. På 3M Verkstad finns det lösningar för att du enkelt ska få en perfekt finish. Vi har innovativa lackkorrigeringsverktyg med färgkodade 3M-poleringssystem – perfekt för den professionella bilverkstaden.

 • Skydda dig själv och personalen från potentiellt skadlig sprutfärg, damm och buller. 3M hjälper dig att hitta rätt personlig skyddsutrustning (PPE) för alla dina behov.

 • 3M och Festool Automotive Systems har utvecklat ett globalt strategiskt samarbete för att ge bästa service åt branschen för reparationer av krockskador. De förstklassiga innovativa slipprodukterna från 3M, t.ex. 3M™ Cubitron™ II-slipprodukter, kan nu användas tillsammans med förstklassiga ytbehandlingsverktyg från Festool Automotive Systems, till exempel pneumatiska och elektriska slipmaskiner, polermaskiner och stödplattor, arbetsstationer för ytbehandling och dammborttagning.