Grå och lila tåg

Tågkonstruktioner: 3M-lösningar

Vi vill hjälpa dig att ta itu med några av de utmaningar du kanske upplever i din bransch. Vi kommer att skapa med lättare, snabbare och mer aerodynamiska tågkonstruktioner.

KONTAKTA OSS

En effektiv konstruktion är avgörande för alla tågprojekt

Aldrig har tågresor har varit så populära. Investeringar i rullande materiel har aldrig legat på så höga nivåer. Dagens tågdesign är lättare, snabbare, mer aerodynamisk och mer energieffektiva än någonsin tidigare.

Men med den framgången har tågoperatörernas utmaningar och press aldrig varit större.

 • Teknisk person
  Med allt från standardbyggnad till tekniska genombrott är allt inom räckhåll.
  • Våra lösningar spänner över hela tågtillverkningsprocessen, från chassikonstruktion och montering, genom målning och ytbehandling till underhåll och reparation.

   De inkluderar våra automatiserade slip- och poleringslösningar som hjälper till att förbättra produktiviteten; våra konstruktionslim som möjliggör betydande viktbesparingar på chassit; våra personliga säkerhetsprodukter som skyddar din personal på jobbet; medan vårt utbud av dekorativa filmer och fönsterfilmer ger passageraren en bra koppling till vårt varumärke.

   Vår strategi med järnvägsoperatörer är partnerskap och vi vill gärna samarbeta för att tillsammans kunna ta itu med några av branschens utmaningar. Vi hjälper dig att bygga en konkurrenskraftig verksamhet som fortsätter att lyckas i framtiden.

   Ladda ner vår broschyr Lösningar för tågindustrin (PDF, 7,4 MB)


Sammanfogningslösningar för tågindustrin

På 3M fortsätter vi att utveckla en rad innovativa produkter för att effektivisera och säkerställa kvaliteten på framtida leveranser av rullande materiel. 3M:s branschledande lösningar för tejp och lim för såväl invändiga som utvändiga konstruktioner är omfattande och erbjuder produkter för både sammanfogning och återförslutningsbara fästsystem.

3M har lim och tejper som kan påskynda monteringsprocesser och minska belastningen genom att reducera antalet mekaniska fästelement som behövs för montering av järnvägsvagnar. Våra tekniker kan också hjälpa till vid limning av kompositer som kan bidra till lättare konstruktioner.

 • Tåg i drift
  Lättviktskonstruktioner för tåg

  Järnvägssektorn är utsatt för ett stort tryck för att öka tillförlitligheten och driftsprestanda, sänka kostnaderna och öka energieffektiviteten. Viktreduktion hos fordon kommer att vara en viktig del av svaret på dessa utmaningar.

 • Sammanfogningslösningar för tåg
  Sammanfogningslösningar för tåg

  Tågvagnar transporterar massor av människor snabbt, säkert och bekvämt. 3M-teknik finns till hands för fönstertätning, montering av interiöra paneler, mattor mm. Vi hjälper till att konstruera nästa generations kompositer och ser även till att passagerarna har det bekvämt och är säkra på väg till sina destinationer. 

 • Golvlösningar
  Golvlösningar

  Dagens tågkonstruktioner är lättare, snabbare, mer aerodynamiska och energieffektiva än någonsin, med lättare material och snygg design. 3M-teknik kan hjälpa till att maximera tillverknings- och driftseffektivitet, samtidigt som kostnaderna kan sänkas och den långsiktiga prestandan förbättras.

 • Slutlig elementmodellering är ett verktyg som ingenjörer använder för att designa produkter inom en mängd olika branscher. En ingenjör skapar en 3D-rendering av en enhet med finite element software och definierar varje material av intresse.


Svalare tåg tack vare en ny 3M-beläggning

 • Passagerare i ett tåg i Indien
  En 3M-produkt hjälper till att sänka temperaturen i dessa tåg med så mycket som 15%
  • 3M™ Scotchkote™ RG 700 Solar Heat Reflective Coating reflekterar värme från solen utan att absorbera den, vilket effektivt minskar temperaturen i tåg och andra slutna strukturer som bussar, industriella skjul och utomhushöljen med elektroniska komponenter. En specialpigmenterad sammansättning reflekterar solstrålning och minskar temperaturen på metallen som den är belagd på. Kemin i denna hållbara vattenbaserade färgsammansättning gör det möjligt att använda den i utomhusapplikationer med en förväntad livslängd på tio år.*

   * Detta är den förväntade livslängden baserat på konstgjord accelererad åldring, vilket motsvarar 10+ års förväntad livslängd.

   Läs mer om 3M:s tåglösningar för svalare tåg (PDF, 1,1 MB)


Grå kontakta oss banner
Hur kan vi hjälpa dig? Fråga oss om moderna tåglösningar.

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver produkt-, applikations- eller teknisk support.

KONTAKTA OSS

Grafiska designlösningar för morgondagens tåg

Titta på våra videor med framgångsrika grafiska installationer med 3M Film Solutions.

 • Se hela intervjun här med Deborah Elliott, Product Partnership & Events Manager på Eurotunnel där hon förklarar hur de uppdaterade en 25 år gammal buss med 3M Envision Branded Film.

 • Se hela intervjun med Tim Locke, chef för Rail på Aura Graphics. Han diskuterar hur enkelt det är att installera 3M-filmer på en järnvägsvagn.

 • Se hela intervjun med Kevin Eley, projektledare på Porterbrook Leasing. Han delar företagets erfarenhet av att använda 3M Film Solutions.

 • Se hela kundberättelsen från Swiss Tram. Lär dig mer om deras upplevelse med 3M Envision 48.


Purpurfärgad herobanner med en tågbild

360° virtuell rundtur för tågapplikationer

Prova vårt virtuella rundturs-verktyg för att få den ultimata varumärkesupplevelsen med 3M Railway Solutions.

PRÖVA VÅR VIRTUELLA RUNDTUR
Orange anmälan för webbinarumbanderoll

Anmäl dig till webbinarier

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig till våra webbinarier om tåglösningar

 • Nya industristandarder och teknologier
 • Nya designlösningar för tågindustrin
 • Möt experterna som arbetar i vårt 3M Rail Industry-team
ANMÄL DIG TILL VÅRA WEBBINARIER OM 3M:S LÖSNINGAR FÖR TÅGINDUSTRIN

Designa och producera framtidens tåg: Kostnadssäkra automatiseringssystem

3M kan hjälpa dig att införa automatisering i dina produktionsprocesser för att öka effektiviteten och minska kostnaderna.

 • 3M har varit delaktig i reparationsprocessen sedan de första bilarna uppfanns. Idag hanteras fordonsfel i en manuell inspektionsprocess. Avlägsnande av material är en tryckdriven process som handlar om att hitta rätt synergi mellan produkten och roboten. 3M ™ Robotic Paint Repair System är en början-till-slut-lösning som säkerställer att varje steg i processen utförs korrekt.

 • Automatisering av slipmaterial i praktiken
  Automatisering av slipmaterial

  Robotgradning och ytbehandling är spännande möjligheter för tillverkare att öka produktiviteten och underlätta utmaningarna med mindre personalstyrka. Men med den spänningen kommer risker, utmaningar och oförutsedda händelser. 3M är en pålitlig ledare inom avlägsnande av material med robotar. Med årtionden av erfarenhet av att samarbeta med systemintegratörer och robottillverkare – och som ledande inom slipmaterial för robotar – kan vi hjälpa dig att navigera automatiseringsprocessen.

   


Användare som bär personlig skyddsutrustning

Skyddslösningar för byggindustrin

LÄS MER OM SKYDDSLÖSNINGAR FÖR BYGGNADSINDUSTRIN

Kontakta oss

Vi svarar på din e-postförfrågan inom 24 - 48 timmar.

Oavsett om du har en fråga om dina konstruktionsutmaningar, produkter, tester, prissättning, prover, distributörer eller något annat, är vårt team redo att svara på dina frågor. Kontakta oss.

 • Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka Skicka

Tack för din förfrågan.

Du kommer snart att bli kontaktad av någon av våra specialister

Vi ber om ursäkt.

Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare