Standard Brandsäkerhet

EN 45545 Standard

Standard Brandsäkerhet. Slutsatser och val för tågtillverkare. Ta del av FST-rapporten.

Kontakta oss

EN 45545 Kompatibla material för järnvägssektorn

Förutom att uppfylla behoven inom verkstadsindustrin när det gäller prestanda och livslängd, är säkerhetsöverensstämmelse viktigt när man väljer specialiserade isoleringsmaterial för järnvägsindustrin. Hela vårt sortiment av produkter för järnvägsindustrin uppfyller strikt alla branschkrav för brand, rök och giftiga ångor för att öka säkerheten vid en eventuell brand ombord. Alla isoleringsmaterial måste vara EN 45545-kompatibla och uppfylla den europeiska standarden för brandskydd på järnvägsfordon.

 • För att uppfylla EN 45545 måste material bete sig på ett visst sätt när de utsätts för eld:

  Flamskydd: EN 45545-kompatibla material måste vara flamsäkra så att isoleringsmaterialet vid en eventuell brand kan hjälpa till att förhindra att branden sprids. Det ger mer tid till säker evakuering av järnvägsvagnarna. HT800 silikonlist enligt EN 45545 används ofta i dörrtätningar för järnvägsvagnar, eftersom dess utmärkta tätningsegenskaper bidrar till beständighet mot brand och höga temperaturer.

  Låg rök: EN 45545-kompatibelt järnvägsmaterial måste också ha låga rökutsläpp för att förhindra penetrering av rök. Det är viktigt att se till att röktätheten är så låg som möjligt för att låta tågpersonal och passagerare ta sig ut från vagnen och räddas så snabbt som möjligt utan risk för inandning av rök. HT800-silikonsvamp, BF1000-silikonskum och BF2000-silikonskum överensstämmer med EN 45545 för låg rök och ger en effektiv tätning för VVS-system inom tågvagnar. Eftersom de har hög temperaturbeständighet och förhindrar penetration av rök, hjälper dessa material effektivt till att förhindra spridning av rök genom tågvagnar.

  Låg toxicitet: Många standardisoleringsmaterial kan skapa extremt farlig giftig gas.

  Kontakta oss


Grön banner med bilder

Hitta 3M-produkter som uppfyller EN 45545-2 och få din rapport om flamma, rök och toxicitet (FST) nu

FST-tester sätter standarden för vilka produkter du kan använda för en specifik applikation. Använd verktyget nedan för att hämta FST-testresultat för specifika 3M-produkter, eller ange en teststandard för att se en lista över 3M-produkter som uppfyller den standarden.

Ser du inte en FST-testrapport för din produkt?

Vår lista över testade produkter förändras ständigt. Om du inte ser resultat för en specifik produkt kan du använda länken Fråga en 3M-expert nedan för att skicka en begäran och berätta vilken produkt du är intresserad av. Vi meddelar dig om den produkten är planerad för testning. Om inte, kommer vi att kontakta dig för att diskutera dina behov mera i detalj och avgöra om vi har möjlighet att ordna testning åt dig.Anmäl dig till webbinarier

Anmäl dig till webbinarier

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig till våra webbinarier om tåglösningar

 • Nya industristandarder och teknologier
 • Nya designlösningar för tågindustrin
 • Möt experterna som jobbar i vårt 3M Rail Industry-team
ANMÄL DIG TILL VÅRA WEBBINARIER OM 3M:s LÖSNINGAR FÖR TÅGINDUSTRIN

Kontakta oss

Vi svarar på din e-postförfrågan inom 24 - 48 timmar.

Oavsett om du har en fråga om dina konstruktionsutmaningar, produkter, tester, prissättning, prover, distributörer eller något annat, är vårt team redo att svara på dina frågor. Kontakta oss.

 • Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 • Alla fält är obligatoriska såvida de inte angetts som valfria.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka Skicka

Tack för din förfrågan.

Du kommer snart att bli kontaktad av någon av våra specialister

Vi ber om ursäkt.

Ett fel inträffade då informationen skickades in. Försök igen senare