Ingenjör som arbetar med ett 3M-system för robotteknik och automatisering

Automatisering av slipmaterial

Robotgradning och ytbehandling är spännande möjligheter för tillverkare att öka produktiviteten och underlätta utmaningarna med mindre personalstyrka. Men med den spänningen kommer risker, utmaningar och oförutsedda händelser.

FRÅGA EN ROBOTEXPERT

Vi finns här för att hjälpa dig med automatisering.

3M är en pålitlig ledare inom avlägsnande av material med robotar. Med årtionden av erfarenhet av att samarbeta med systemintegratörer och robottillverkare – och som ledande inom slipmaterial för robotar – kan vi hjälpa dig att navigera automatiseringsprocessen.

För att vi ska kunna möta dina specifika behov och intressen har vi samlat en mängd olika verktyg och resurser för att stötta dig genom varje steg i processen nedan. Vi vägleder dig genom varje steg på vägen: Från att försöka förstå om ditt företag är redo att implementera automatiseringsprocesser till att välja lämpliga slipmaterial för dina tillämpningar.

3M är ledare inom slipmaterial och kan vara din partner genom hela processen.


Bil i verkstad för metallbearbetning

3M™ Robotic Paint Repair System

Automatiserad lackreparation

 • 3M™ Finesse-it™ Robotic Paint Repair System

  Robotiserad lackreparation: Hjälper dig att fullända din lackeringsfinish.

  • Så gott som varje bil som har lackerats har defekter som kräver manuell inspektion och reparation för att säkerställa den kvalitetsnivå som kunderna förväntar sig.

   De flesta biltillverkare förlitar sig på dussintals mycket skickliga operatörer, vilket gör att reparation av defekter i ytbeläggningen blir en av de mest manuella processerna inom bilindustrin.

   Med 3M™ Finesse-it™ Robotic Paint Repair System kan du automatisera det här viktiga steget i din tillverkningsprocess.

   Kontakta en av 3M:s experter inom robotteknik och automatisering och upptäck hur en automatiserad lösning för lackreparation kan förbättra delkvaliteten och produktiviteten på ditt reparationsgolv.

   KONTAKTA EN 3M-EXPERT INOM ROBOTTEKNIK OCH AUTOMATISERING


Resurser för automatiserade lackreparationer

 • Den kvalificerade arbetskraften som krävs för att upprätthålla kvalitet och produktion är betydande, och en av de mest intensiva manuella processerna i hela driftflödet.

  Automatisering kan hjälpa dig att förkorta cykeltider och öka delkvaliteten.

  Det kan i sin tur skydda och förbättra uppfattningen om varumärket, samtidigt som det hjälper till att minska återförsäljarens omarbetning och garantianspråk.

 • Reparation av defekter i ytbeläggningen innebär ett antal utmaningar, inklusive behovet av en stor verkstad eller fabrik, hög energiförbrukning och ett behov av flera operatörer som arbetar mycket nära varandra.

  Dessutom innebär manuellt arbete att det finns en inneboende variation i inspektion, reparationstekniker och datainmatning.

  Vår video om 3M™ Finesse-it™ Robotic Paint Repair System har gjorts i samarbete med ASIS och Inovision.

 • 3M™ Finesse-it™ Robotic Paint Repair System är en kritisk del i en komplett automatiserad lösning som gör det möjligt för robotar att effektivt och tillförlitligt slipa och polera.

  Systemet består av verktyg, programvara, slipmaterial, tillbehör och processexpertis som är utformade för att fungera tillsammans med flera olika robotar – vilket ger resultat som du kan lita på, bil efter bil.


Robotslipning på ett enkelt sätt – systemlösningar med SCHUNK

Effektivisera din implementering av robotslipning med två pålitliga experter inom automatiseringsindustrin. 3M och SCHUNK samarbetar för att leverera en ny automatiserad sliplösning – ett komplett kit inklusive en följsam excenterslipmaskin och professionellt utvalda 3M-slipmaterial.

 • Axiellt följsamma excenterslipmaskinen AOV-10

  Möt den perfekta lösningen för robotslipning.

  Vårt robotiserade slipningskit är den perfekta lösningen om du är ute efter mer enhetlig delkvalitet och ytfinish i dina slipningsjobb. Det här kompakta verktyget är redo att monteras på din industrirobot och ger en fin finish vid alla tryck eller riktningar – även upp och ner.

  Den prisvärda, flexibla och axiellt följsamma excenterslipmaskinen AOV-10 från SCHUNK effektiviserar ytförberedelser och låter användare konfigurera verktyget för sin unika process.

  Slipmaskinen är optimerad för de medföljande sliprondellerna och underläggsplattorna från 3M som ger maximala prestanda, enhetlig avverkning och lång livslängd – egenskaper hos en effektiv robotcell.


Se hur 3M™-slipmaterial får ut det mesta av automatisering.

Är du osäker på om din process kan automatiseras? Eller så är du kanske bara nyfiken på hur robotiserad gradning ser ut. Se videosimuleringarna nedan för att upptäcka vad robotar kan göra när de är utrustade med 3M™-slipmaterial.


Läs mer om robotanvändning

3M erbjuder sliplösningar och expertis för att hjälpa dig att automatisera flera olika materialborttagningsprocesser – från robotslipning till robotpolering, och alla steg däremellan. Besök våra sidor om metallbearbetning för att läsa mer.Automatiserad polering med slipband

Produkter för automatisering

Redo att handla produkter? Se slipbanden, rondellerna och skivorna som passar bäst i en robotcell.

PRODUKTER FÖR ROBOTISERADE SLIPMATERIAL (English, UK)

Utvalda 3M-event och -resurser för robotteknik


Mörkblå och ljusblå separatorbanner

Låt oss prata om automatisering

Är du redo att ta kontakt med en av 3M:s experter inom slipmaterial?

Vårt team finns här för att svara på dina frågor om automatiserade slipningsprocesser.

Oavsett om du precis har börjat överväga robotteknik i din verksamhet, designar en robotcell för din slipningsprocess eller gör ett slutligt val gällande slipmaterial kan vi hjälpa dig få ut mesta möjliga av automatisering.

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.