Precisionsslipning - Bearbetning med höga toleranskrav


Centerlesslipning, djupslipning, rundslipning, kuggslipning och verktygsslipning. Alla kräver de precision och för att uppnå högsta möjliga precision krävs bästa möjliga slipverktyg. 3M erbjuder alla slipverktyg som behövs för att ta precisionsslipningen, ytbehandlingen och microfinishing till en högre nivå. Dessutom har vi expertkunskap inom teknik och försäljning, så att vi kan utveckla skräddarsydda lösningar bara för dig.

Precisionsslipning och Microfinishing - Specialiserade applikationer

Låt 3M göra jobbet åt dig.

Vi har lösningar som förbättrar effektiviteten och precisionen i dina slipningsprocesser, från djupslipning till kuggslipning och allt däremellan. Oavsett om du tillverkar skärande verktyg, turbiner, kugghjul eller kullager kan slipverktygen från 3M hjälpa dig att ta fram detaljer av högre kvalitet – snabbare.


Kontakta oss.
 • telefonikon

  Prata med oss om slipning. Om du är intresserad av anpassade lösningar från 3M för precisionsslipning och microfinishing kan vi hjälpa till. Våra slipexperter ser till att du hittar det du söker, oavsett om du vill lära dig mer om en specifik sliptillämpning eller bara vill ha hjälp med att hitta rätt produkt för att få jobbet gjort.


Fokus på teknik - Precisionsformade slipmineraler

 • Teknologin bakom 3M Cubitron II är precisionsformade slipmineraler

  3M Precisionsformade slipmineraler är den avancerade teknologin som ligger bakom 3M™ Cubitron™ II™-produkterna. De precisionsformade slipmineralerna har utformats med vassa triangulära strukturer som bildar nya skarpa kanter när de bryts, istället för att bli trubbiga som traditionella slipmedel.

  Avverkar snabbare. Blir inte lika varma.
  De rena och skarpa kanterna innebär att slipverktygen med 3M™ precisionsformade slipmineraler avverkar snabbare, håller lägre temperatur och varar mycket längre än produkter med konventionella slipmedel. Konventionella slipmedel genererar hög värmeuppbyggnad, men värmen som skapas vid slipning med precisionsformade slipmineraler leds bort från arbetsstycket in i metallspånen.

  Spara tid. Spara pengar.
  ”Tid är pengar”, sägs det. Snabbavverkande 3M™ Cubitron™ II ökar produktiviteten och varar upp till dubbelt så länge jämfört med konkurrenterna, vilket ger högre produktion och färre byten.


Från slipning till finish – det finns en 3M-produkt för varje steg i precisionsprocessen.

Se mer om 3M™ lösningar för precisionsslipning och microfinishing (PDF, 2,1 MB)

3M är din kompletta leverantör som erbjuder slipskivor, microfinishing film, dressingutrustning och allt som behövs för precisionsslipning. När det breda produktutbudet från 3M paras ihop med vår välkända branschkunskap, service och support blir resultatet ett vinnande partnerskap.

 • 3M™ Cubitron II™ Single Rib Slipskiva
  Konventionella skivor

  Slipa med 3M™ Cubitron™ II-slipverktyg och du glömmer du snart vad ordet ”konventionell” betyder. Letar du efter någonting annat? Vi erbjuder även ett stort utbud av alternativa slipverktyg som uppfyller dina specifika behov.

 • 3M™ Slipskivor
  CBN- och diamantslipskivor

  När du söker både slitstyrka och precision är våra CBN- och diamantskivor svaret. Vi erbjuder ett brett utbud av slipverktyg som gör det enkelt att bearbeta allt från hårdmetall, härdat stål och mycket mer.

 • Film för microfinishing från 3M
  Flexibel diamant- och microfinishfilm

  Microfinishfilm från 3M används på runda detaljer t.ex. vev- och kamaxlar. De flexibla diamantprodukterna från 3M fungerar väl på en stor mängd svårslipade material för att förbättra ytfinishen.

 • Utvändiga stödspindlar
  Dressingutrustning och tillbehör

  Dressa slipskivor snabbt och med precision genom att använda 3M:s verktyg och få fördelen att ha en komplett leverantör med många lösningar.


Se hur våra slipverktyg förenklar precisionsslipningen.

Se på videoklippen nedan för att själv upptäcka skillnaden som 3M erbjuder.

 • 3M™ Cubitron II™ Single Rib kuggslipskivor
  3M™ Cubitron™ II Single Rib kuggslipskivor

  De högpresterande precisionsformade slipmineralerna i 3M™ Cubitron™ II kuggslipskivor erbjuder låg arbetstemperatur och revolutionerar slipbranschen och bidrar till sofistikerad kuggslipning.

 • 3M™ Cubitron II™ Kuggslipskiva
  3M™ Cubitron™ II kuggslipskivor med gängad profil

  Nu har teknologin med precisionsformade slipmineraler för första gången använts i kuggslipskivor. Se vilka fördelar som skapas när man kombinerarar dessa två banbrytande innovationer.

 • Slipning av runda verktyg
  3M:s metoder för slipning av runda verktyg

  Optimerade slipprocesser är nyckeln i produktionen av roterande verktyg. Lär dig mer om hur våra applikationsexperter på 3M kan hjälpa dig att hitta skräddarsydda lösningar för slipning av runda verktyg.


Mer information

Vill du ha mer information? Utforska materialet nedan för att hitta produktinformation och tekniska specifikationer som hjälper dig att hitta rätt lösningar från 3M för att uppfylla dina behov rörande precisionsslipning och microfinishing.