Välj rätt ögonskydd.

Beroende på vad du arbetar med kan dina ögon utsättas för risk att skadas på många olika sätt. Att veta vilka risker som finns hjälper dig avgöra vilken typ av skyddsglasögon som är lämplig. Se produktkatalogen.

närbild av arbetare som bär skyddsglasögon
 • Slag - flygande partiklar och föremål

  Låt dig inte luras av ordet partikel – de må vara små, men har tillräcklig massa, tyngd och hastighet för att tränga igenom eller skada en oskyddad näthinna. Maskiner i rörelse och att stöta i fasta föremål är också vanliga risker för ögonskador på arbetsplatser.

   

 • Främmande material

  Även om du inte arbetar direkt med farliga material kan de finnas kvar i luften på din arbetsplats. Damm, flussmedel som används för vissa arbeten, och metallångor och rök från bågsvetsning kan innebära risker för ögonskador.

 • Kontakt med kemikalier

  Farliga kemikalier utgör en risk för ögonskador på många arbetsplatser – även om du inte arbetar direkt med dem. Oavsiktlig kontakt av stänk skapar risk för exponering för vatten, färg och andra kemikalier.

 • Optisk strålning

  Risker för optisk strålning (ultraviolett (UV) och infraröd (IR)) uppstår vid svetsning, lödning, skärning, från ugnar, vid värmebehandling, från högintensiva artificiella och naturliga ljuskällor och ultravioletta (UV) lampor.


Vi har arbetat inom din bransch i årtionden

 • Vi har byggt upp vårt sortiment med ögonskydd utifrån risken som byggarbetare utsätts för i alla aspekter av byggprocessen, oavsett om det gäller skyskrapsbyggen eller köksrenoveringar.

 • Vi är inte främmande för skeppsvarv och oljeriggar och allt däremellan. Vi har gjort grovjobbet för att ta redan på vilka risker som dina medarbetare utsätts för.

 • pillersymbol
  Läkemedel

  Vi har vad läkaren ordinerat för att skydda ögonen på dina anställda inom forskning, utveckling och tillverkning mot de unika risker som anställda inom läkemedelsindustri utsätts för.

 • Ögonskydd är en nyckelingrediens för säkerheten för personal inom livsmedels- och dryckesbranschen. Därför har vi gått genom processen, pratat med dina anställda och lärt oss din verksamhet – och kan leverera rätt lösningar.

3M™ SecureFit™ glasögonplattform
Beställ ett gratis varuprov.

När komfort över hela arbetsdagen är ett måste, finns de innovativa 3M™ SecureFit™ glasögonen där trycket från skalmarna jämnas ut och fördelas autuomatsikt till storleken och formen på bärarens huvud.

BESTÄLL DITT PROV