3M och Festool lanserar ett heltäckande slipsystem för karossreparationsbranschen
 • 3M och Festool lanserar ett heltäckande slipsystem för karossreparationsbranschen

  3M AAD inledde i februari 2016 ett strategiskt samarbete med verktygstillverkaren Festool, med avsikt att förse kunder i karossreparationsbranschen med ett unikt och heltäckande system för slipning, polering och dammutsugning från en och samma leverantör.

  Enligt 3M är avsikten med Total Automotive Sanding System att tillgodose behoven för renare, säkrare, effektivare och mer lönsamma karossreparationsverkstäder. 3M kommer att erbjuda en totallösning som ökar verkstadens effektivitet genom att kombinera 3M: s klassledande slipprodukter med Festools premiumverktyg och service. Det kombinerade systemet kommer att lanseras i Europa i januari 2017.

  ”3M tillbringar mycket tid tillsammans med kunderna för att studera hur karosspreparationsverkstäder  arbetar och hur vi ska kunna erbjuda innovativa lösningar som hjälper dem att förbättra sin övergripande effektivitet”, säger Werner Kaelin, Business Development Manager för 3M Automotive Aftermarket Division. ”I över hundra år har vi lett den tekniska utvecklingen av slipprodukter med välkända märken som Cubitron™ II och Trizact™ som ger våra kunder ett äkta mervärde. Nya Total Automotive Sanding System omfattar Festools premiumverktyg och utmärkta service som erbjuder ännu större värde för 3M:s kunder och partners i karossreparationsbranschen. Våra medarbetare arbetar intensivt med att förbereda den officiella lanseringen och vi ser fram emot att presentera systemet för marknaden”.

  Total Automotive Sanding System kombinerar Festool Automotive Systems portfölj med elverktyg, mobila dammsugare och tillbehör med 3M slipprodukter och Festool kommer att fortsätta erbjuda sitt SERVICE all-inclusive-paket (SAI).

  Om 3M Automotive Aftermarket Division
  3M Automotive Aftermarket Division (AAD) ingår i 3M Industrial Business Group (IBG) och har varit leverantör åt karossreparationsbranschen i över 90 år. AAD har över 70 dotterbolag över hela världen.

  3M AAD är en betrodd ledare inom bilvård och reparation och tillhandahåller ett komplett utbud av produkter för uppbyggnad, reparation och underhåll av fordon, med bland annat slipprodukter, lim, lackeringsprodukter, maskeringsprodukter, ytbehandlingsprodukter, lackpreparationssystem, andningsskydd och masker samt finlinje- och fastsättningstejper.

  Karossverkstäder och bilentusiaster över hela världen förlitar sig på 3M AAD-produkter för att skydda, reparera och hålla sina bilar i nyskick.

  3M: s engagemang i denna bransch sträcker sig bortom produkternas prestanda till en försiktig förvaltning av världens resurser och miljö.

  3M, Trizact och Cubitron II är varumärken som tillhör 3M


Du kanske också vill titta på

 • Om 3M

  Hos 3M tillämpar vi vetenskap på ett konsekvent sätt för att förbättra livskvaliteten. Med en omsättning på 30 miljarder dollar samverkar våra 90 000 anställda med kunder över hela världen. Läs mer om 3M:s kreativa lösningar på www.3M.com eller Twitter @3M eller @3MNewsroom.

 • Om Festool

  Festool utvecklar högklassiga el- och tryckluftsverktyg för yrkesmässigt bruk och användare som ställer höga krav. Sedan familjeföretaget grundades 1925 har vårt engagemang för kvalitet och innovation resulterat i över 350 patent och mer än 90 utmärkelser. Mer än 90 % av Festools kunder förblir lojala till varumärket. Läs mer om Festool på www.festool.com.

 • festol