Hur mycket kostar det att helfoliera en bil?

Hur mycket kostar det att helfoliera en bil?

HITTA 3M GODKÄND FOLIEMONTÖR NÄRA DIG
 • Syftet med en fordonswrap är att skapa något som är unikt och skräddarsytt, men också snyggt. En fordonswrap är inte den andra lik, så det är svårt att svara på frågan om hur mycket det kostar att helfoliera en bil. Priset för en fordonswrap beror till stor del på fordonet ifråga och vilken wrapfolie du vill använda. Men det finns inte någon fast prislapp på en professionell helfoliering av hög kvalitet. Du bör i stället se det som ett beställningsjobb på ett konstverk – prisintervallet kan vara enormt, beroende på dina specifikationer.

 • Helfoliering av en bil kostar allt från 30 000 SEK till 50 000 SEK

  Om du har en budget på runt 30 000 SEK till helfolieringen kan pengarna vanligtvis räcka om du hoppar över handtagen, speglarna och till och med stötfångarna och listerna. Till det här priset blir dock inte kvaliteten den allra bästa. Wrapfolien klipps helt enkelt till och viks runt karossens kanter. Bilen ser helt annorlunda ut vid en första anblick, men inte vid en närmare titt. I den här prisklassen kan också wrapfoliens hållbarhet och livslängd vara begränsad.

  Om du i stället lägger 40 000 SEK – 50 000 SEK på en fordonswrap tar du dig upp i lyxsegmentet. Här kan du förvänta dig en fordonswrap av allra högsta klass, med omsorg om minsta detalj.

  Om du är ute efter något nånstans i mitten kan du få en väldigt bra helfoliering för runt 35 000 SEK.

  I de flesta fall brukar en fordonswrap kosta något mitt emellan de här medelhöga och höga siffrorna. Om du börjar på 35 000 SEK, och sedan kanske lägger till 10 000 SEK – 20 000 SEK beroende på vilket fordon och vilken wrapfolie du använder, får du en helfoliering av hög kvalitet. I det här exemplet på helfoliering ingår vanligtvis material, hyra av anläggning till ytbehandlingen samt arbetstid. Det görs också en noggrann kvalitetskontroll och slutrengöring av bilen innan du får tillbaka den.

  Tips! Prata med din professionella helfolieringsverkstad innan du fattar några beslut. De kan erbjuda rådgivning och lämna en exakt offert utifrån dina personliga behov och önskat resultat.

 • Bilfoliering: Vilka kostnader tillkommer senare?

  Wrapfolien ska skötas på samma sätt som billacken. Regelbunden rengöring är väldigt viktig, annars fastnar smuts på bilen. Vi rekommenderar att du regelbundet kör till en borstfri biltvätt (utan varmt vax), eller försiktigt handtvättar bilen.

  För mer information, läs under Vanliga frågor och frågan: Hur rengör jag folien?

  Matta och strukturerade wrapfolier kräver mer omvårdnad än blanka ytor, eftersom fint damm lättare fastnar i grova och strukturerade ytor. Det tar också längre tid att rengöra sådana ytor. Du kan köpa specialrengöringsprodukter hos din auktoriserade folieringsverkstad.

Hitta 3M Godkänd Foliemontör nära dig

Vänligen kontakta oss ifall du har ytterligare frågor om foliering, våra andra produkter poch tjänster. Hitta en 3M Godkänd Foliemontör nära dig genom att klicka på knappen Sök Foliemontör nära dig.