1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Tejper
 4. Utjämningstejp
 5. Friktionsreducerande Tejper
 6. 3M™ UHMW Film Tape 5425, Klar, 25 mm x 33 m, 0.13 mm

3M™ UHMW Film Tape 5425, Klar, 25 mm x 33 m, 0.13 mm

 • Artikelnummer 542525
 • 3M ID 7100226808
 • UPC 50638060406361,00638060406366

Tejpen är beständig mot slitage, olja och diverse andra lösningsmedel.

Den låga friktionskoefficienten ger en ”glidplanseffekt” mellan ytor.

Tejpen kan minska gnissel, skrammel och andra oljud som uppstår vid rörelse.

Visa fler detaljer

Behöver du en specifik form eller storlek anpassad till din konstruktion?

Konverterare använder våra avancerade häftämnesteknologier i kombination med sin spetskompetens inom konvertering. På så sätt kan du få utstansade detaljer som passar perfekt i din konstruktion.

Specifikationer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Tejpen är beständig mot slitage, olja och diverse andra lösningsmedel
 • Den låga friktionskoefficienten ger en ”glidplanseffekt” mellan ytor
 • Tejpen kan minska gnissel, skrammel och andra oljud som uppstår vid rörelse
 • Tejpen är perfekt för stansning eller anpassning till diverse längder och former

3M™ filmtejp i UHMW PE 5425 skyddar ytor mot slitage. Tejpen har en tjocklek på 0,08 mm och har utmärkt slitstyrka, vilket gör den perfekt för en mängd tillämpningar som utsätts för slag, glidningar och slitage. Tejpen skapar en "glidplanseffekt" för att möjliggöra kontakt utan slitage och har dessutom utmärkt lösningsmedelsbeständighet.

3M™ filmtejp i UHMW PE 5425 används ofta i allmänna industritillämpningar för att dämpa gnissel och skrammel på grund av vibrationer och slitage i metall- och plastmaterial. Vår filmtejp UHMW-PE (polyeten med ultrahög molekylmassa) har utmärkt kemikaliebeständighet och slitstyrka, vilket ger en lång livslängd. Tejpen har en liner som gör den enkel att stansa för användning i specifika tillämpningar. Akrylhäftämnet är ett fast häftämne med bra olje- och lösningsmedelsbeständighet som fäster bäst på material med hög ytenergi. Tejpen är perfekt för tillämpningar som kräver hög kemikaliebeständighet, en låg friktionskoefficient och har rörliga delar och/eller material. Tejpen har en blank yta och används framför allt inom flyg-, bil-, tryck- och reparationsbranschen. UHMW-polyeten är en termoplast med en unik kombination av egenskaper som gör den perfekt för en mängd tillämpningar som utsätts för slag, glidningar och slitage. Inom det avsedda temperaturintervallet kan tejp i UHMW-polyeten ge följande fördelar: A. enastående slitstyrka: har längre livslängd än många typer av PTFE och andra material som används vid glidtillämpningar B. låg friktionskoefficient: överträffas endast av PTFE-tejp C. självsmörjande: kan ofta användas när det inte går att smörja på grund av kontamineringsrisk D. ljuddämpande: hög energiabsorptionsförmåga bidrar till att minska ljudnivåerna i maskineri och utrustning. Appliceringstips: • slitskydd för gummibränsleceller • packningar som utsätts för många frätande kemikalier • spirallindning av elkablar för att tåla hydraulikvätskor • separation av olika metaller för att förhindra slitage och kemisk korrosion • utmärkt för slitytor som kräver transparens • styrskenor och glidbanor som kräver en tålig och lösningsmedelsbeständig glidyta.

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist