1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Tejper
 4. Tätningstejper
 5. 3M™ Extrem Tätningstejp 4411B, Svart, 610 mm x 33 m, 1.0 mm

3M™ Extrem Tätningstejp 4411B, Svart, 610 mm x 33 m, 1.0 mm

 • 3M ID 7100020095
 • UPC 00051115714924

Mycket god beständighet mot vanliga industrilösningsmedel och förhöjda temperaturer

Kraftigt häftämne som fäster direkt vid kontakt, utan torktid, droppbildning och behov av rengöring

Svart, 1 mm tjock, formbar tejp som ger effektiva tätningar över konturer, kanter, nitar och skruvhuvuden

Visa fler detaljer

KONTAKTA OSS!

Låt oss samarbeta! 3M-produkter utvecklas ständigt för att möta våra kunders behov. Om du behöver hjälp med att hitta rätt produkt för ditt projekt eller har andra frågor om 3M-lösningar. Ring oss på 08-92 21 00

Specifikationer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Mycket god beständighet mot vanliga industrilösningsmedel och förhöjda temperaturer
 • Kraftigt häftämne som fäster direkt vid kontakt, utan torktid, droppbildning och behov av rengöring
 • Svart, 1 mm tjock, formbar tejp som ger effektiva tätningar över konturer, kanter, nitar och skruvhuvuden
 • Hållfast jonomerbaksida som står emot UV-strålning och kemisk exponering
 • Baksidan kan målas och ger ett rent intryck

3M™ Extrem tätningstejp 4411B är en svart, 1 mm tjock, mycket formbar enkelhäftande akryltejp med en stark jonomerbaksida. Vår tejp är speciellt framtagen för att nå proffsresultat vid utomhusexponering för direkt solljus, liksom vid extremt varma eller fuktiga förhållanden. Den bildar en effektiv tätning över en befintlig skarv, fog eller hål.

3M™ Extrem tätningstejp 4411B är en perfekt lösning för tätning vid tak och tätning vid mekaniska infästningar på yrkesfordon, och tar bort behovet av flytande tätningsmedel. Den har stark greppförmåga och fyller behoven vid utmanande situationer inom tätning. Eftersom det är en enkelhäftande tejp sker tätningen vanligtvis genom att täcka över en befintlig fog eller håltagning, till skillnad från tätning mellan ytor som i regel utförs med dubbelhäftande tejp, packning eller flytande tätningsmedel/häftämne. Akrylhäftämnet i 3M™ Extrem tätningstejp tillverkas med hjälp av samma tekniska plattform som 3M™ VHB™-tejper. Den tryckkänsliga tejpen har exceptionell prestanda vid svåra tätningssituationer. Filmbaksidan av jonomer (plastfilm) är mycket tålig, men flexibel och slitstark. Den är formbar och tätar effektivt konturer, kanter, nitar och skruvhuvuden. Den tjocka akryltejpen är mjuk och har utmärkta tätningsegenskaper och god hållfasthet utomhus. Den är utformad för stark vidhäftning till sig själv så att tejpfogarna kan överlappas med bibehållen stark och effektiv tätning. Tätningstejpen är vattentät och fäster vid kontakt med en rad olika substrat utan torktid och droppbildning, och den kräver ingen rengöring. Den formar sig över konturer, kanter, nitar och skruvhuvuden. 3M Extrem tätningstejp är övermålningsbar för att bli så osynlig som möjligt och är hållfast mot sol, regn, snö och extrema temperaturer. Vad är jonomerplast? Jonomerplast består av olika klassningar av polymermaterial som består av termoplastharts som stabiliseras av joniska tvärbindningar. I kommersiellt bruk förekommer det i golfbollar, halvgenomträngliga membran, tätningstejp och termoplastiska elastomer.