Spara energi

 • Kort återbetalningstid – bara 3 år

  Slipp solens hetta med 3M™ Fönsterfilm och minska kostnaden för att ha en behaglig miljö. Uppskattningsvis 33 % av utgifter för luftkonditionering beror på solvärme från fönster.

  Det är därför kostnadseffektiva, energisparande tekniker som 3M™ Fönsterfilm är viktiga för att bevara din lönsamhet – när solvärmen reflekteras bort får lokalerna en mer behaglig miljö.


Besparingar som är synbara.

 • Videoklipp som visar byggnader från hela världen där man sparar energi med 3M™ Fönsterfilm.

  Snabb återbetalning med märkbar vinst.

  Energidepartementet (USA) anser fönsterfilm vara en av de bästa teknikerna för att spara energi med en av de kortaste återbetalningstiderna – cirka tre år. Uppgradera fönstren med 3M™ Fönsterfilm så sparar du pengar. Du kan spara €10 till €20 per kvadratmeter installerad folie eller så mycket som 190 kWh per kvadratmeter glas. Fastighetsägare över hela världen har redan börjat inse vilka vinster de kan göra – är det dags för dig också?


  • Minska värmealstringen under sommarmånaderna med upp till 79
  • Spara så mycket som 190 kWh per kvadratmeter glas
  • Kort återbetalningstid – bara 3 år
  • 3M™ Fönsterfilm kan bevisligen spara energi i alla klimatzoner

Spara energi.

 • Videoklipp som visar utsidan på höga byggnader som är täckta med 3M™ Fönsterfilm

  Minska energiförbrukningen och koldioxidutsläpp.

  Det är bättre för miljön att ta kontroll, med 3M™ Fönsterfilm. Genom att hålla ute solvärmen förbrukar du mindre energi. Genom att hålla gardinerna öppna använder du mindre ström och sparar energikostnader. Genom att uppgradera de befintliga fönstren förbrukar du mindre resurser.


  • Behåll de befintliga fönstren
  • Mindre ljusföroreningar
  • Släpp in dagsljuset och håll ute värmen
  • Sänk energiförbrukningen
  • 3M™ Fönsterfilm kan bidra till minskade utsläpp redan 6 månader efter installationen

Rekommenderade produkter


Cykeln för uppgraderad energieffektivitet.

 • Diagrammet visar cykeln för uppgraderad energieffektivitet

  Optimera byggnaderna genom att förbättra skalet.

  Det finns många tekniker för energisparande som gör att du kan spara pengar. Det är viktigt att du väljer rätt produkter och uppgraderar i etapper så att du kan maximera vinsten. Ofta missar man att uppgradera byggnadens skal (som t.ex. fönsterfilm) och ägarna dyker in i processen att optimera VVS-systemet.

  Om du skapar ett effektivare byggnadsskal innan du börjar arbeta med värme/ventilation kanske du kan minska den utrustningen i framtiden och få maximalt möjliga utdelning av dina investeringar.


Det är i allas intresse att vi sparar energi.

Om du installerar 3M™ Fönsterfilm kan du dra nytta av energisparande och mycket mer.


Var köper jag 3M™ Fönsterfilm.

När du kontaktar en behörig återförsäljare av 3M™ kommer de att göra sig en bild av dina behov, schemalägga ett rådgivande besök, rekommendera en eller flera produkter, mäta och diskutera installationslogistik.

Våra återförsäljare är auktoriserade av 3M att ge så bra service och installation som möjligt tills du blir nöjd. När du köper fönsterfilm från en behörig 3M™-återförsäljare är du garanterad att både folien och arbetet kommer direkt från 3M, så du kan handla helt trygg.

Hitta den lösning du har letat efter genom att kontakta en återförsäljare idag.

Frågor? Vi är här för att hjälpa dig!

Vår auktoriserade 3M™-återförsäljare svarar gärna på dina frågor om fönsterfilm, installationen och eventuella särskilda önskemål.


 • Guldmärke för 50 års expertkunnande

  3M™ Fönsterfilm. Så speciell att du inte märker den ...

  • Och det är själva poängen. 3M™ Fönsterfilm ger ett nästan osynligt skydd mot solens irriterande effekter. Som att reflektera bort upp till 97 % av de värmeproducerande IR-strålarna och upp till 99 % av skadliga UV-strålar. Du slipper varma lokaler, spara energi och skyddar både dyrbara människor och utrustning.

  • 50 års expertkunnande.


Är du intresserad av att bli utbildad installatör?

Följ länken till ett kort online-formulär så kommer en försäljningsrepresentant att kontakta dig snart.