Team av tandläkare
Forskningen bakom smittskydd

3M kan hjälpa dig med produkter , från filtrerande andningsskydd , skyddsbarriärer av din hud samt till steriliseringskontroll vilka skyddar ditt team och dina patienter.

Trygg arbetsdag

Nu mer än någonsin har patienter och tandvårdspersonal uppmärksamheten på risk för infektioner, som orsakas av bakterier, virus och skadliga smittoämnen. Under många år har 3M hjälpt med skydd mot infektioner till hälsovårdspersonal över hela världen. När du nu kommer igång med ditt vardagliga arbete på kliniken, kan vi hjälpa dig med produkter, som förebygger smittspridning– och kanske viktigast – att ge trygghet till din personal och dina patienter.

Medan du startar upp kliniken till normal verksamhet igen, kan 3M stötta dig – inte bara som leverantör av säkra lösningar inom smittförebyggande skyddsåtgärder, utan även som en utbildningsresurs för livslång tandhälsa för alla. Läs mer om våra erbjudanden, frågor och svar kring Covid-19 och dental skyddsutrustning och andra sätt att förhindra smittspridning på din klinik.

Dina patienter är i goda händer – dina. Du kan lita på vår forskning som levererar säkra lösningar: Egenutvecklade filter som går lätt att andas igenom. Förebyggande hudvård som reducerar eventuell skada på huden som kan uppkomma på grund av långvarig användning av andningsskydd. Indikatorer som ger ett omedelbart svar på att steriliseringen är genomförd. Detta är vetenskapen bakom smittskydd.


Smittförebyggande åtgärder för tandvårdspersonal

Instrument, händer, ytor….. du vet hur viktigt det är att stoppa mikroorganismer från att spridas till alla beröringspunkter på din klinik. Personlig skyddsutrustning och sterilisering hjälper till att föhindra smittspridning och hjälper med att minska risken för dig och din personal för att utsättas för patogener.

 • Din personal utför patientbehandling. 3M hjälper dig och strävar efter att förse din personal med komfortabla och säkra skyddsprodukter. Läs mer om våra munskydd och filtrerande ansiktsskydd och vetenskapen bakom säkerheten.

 • God passform och förslutning av de filtrerande andningsskyddet (FFR), är nödvändigt för att uppnå det förväntade och effektiva skyddet. Den korrekta tillpassningen hjälper till att säkerställa att den luft som inandas passerar igenom andningsskyddets filtermaterial. Allt som påverkar andningsskyddets passform negativt leder till ett försämrat skydd. Vissa av 3M´s hudskyddsprodukter kan skydda huden utan att påverka passformen på andningsskyddet.

 • Säker sterilisering är mer än bara dokumentation. Det är framförallt säkerheten för att dina instrument har blivit korrekt steriliserade. Det ger en möjlighet för att reducera den tid det tar att få en noggrann information om steriliseringsprocessen .Och det är den säkerhet det ger att följa en optimal arbetsgång för att förebygga smittspridning.


Vi är här för att hjälpa dig

3M vill hjälpa dig i situationen med Covid-19 och att komma tillbaka till den normala vardagen. Kontakta vårat kundeservice team eller våra säljare med dina frågor kring produkt, utbildning eller tekniska frågor.


Video

 • Observera: FFP2 motsvarar europeiskt motsvarande N95.


 • Kontakta oss direkt med dina frågor. Vi hjälper dig gärna.

 • Vi håller dig regelbundet uppdaterad om utbildningar, webinars och andra saker i vår dentala produktportfölj från avtryck till prevention.

 • I Europa säljer och levererar vi bara våra produkter genom auktoriserade återförsäljare. När du köper hos dem, skyddas du av våran säkrade leveranskedja. Du har möjlighet att skydda din klinik och dina patienter – köp bara hos de återförsäljare, som du hittar här nedan.


 • 3M Dental Blog Brain Floss

  3M Brain Floss Blog

  Besök våran blog med inlägg från vårt globala 3M Oral Care-team.