3M History Hero Banner Image

Historia om 3M

3M:s framgångsberättelse

 • 3M:s framgångsberättelse

  Historia

  Året var 1902 i den lilla staden Two Harbors i Minnesota i USA. Fem affärsmän ville använda resurserna från en lokal mineralfyndighet för att göra sandpapper, och grundade därför Minnesota Mining & Manufacturing Company – och 3M såg dagens ljus.

  Under 1910 flyttade 3M till St. Paul i Minnesota och där lades grunden till det globala, forskningsföretag vi är idag. Vi har verksamhet i hela världen och våra 60 000 produkter används inom många olika områden; hem, skolor, företag, sjukhus och industrier.

 • 3M Building

  Global företagsinformation

  3M är ett globalt forskningsföretag som ständigt uppfinner nya produkter. Via 51 teknikplattformar samarbetar vårt interna forskarteam med kunderna för att skapa banbrytande upptäckter. Våra uppfinningar har förbättrat vardagen för hundratals miljoner människor i hela världen. Idag har 3M 96 000 anställda i 70 länder runt om i världen, och den globala försäljningen uppgår till över 32 miljarder USD.

  3M har över 60 000 aktuella produkter och våra innovationer finns överallt: från kontor och sjukhus till vägar och fabriker. 3M är specialiserat på över 45 kärntekniker, har 8 300 anställda forskare och äger över 122 000 registrerade patent. Men vi slutar aldrig utveckla nya, uppfinningsrika lösningar som förbättrar kundernas liv. Därför har vi under de senaste fem åren investerat sex procent av försäljningen i forskning och utveckling.