3M History Hero Banner Image

Historia om 3M

3M:s framgångsberättelse

 • 3M:s framgångsberättelse

  3M:s framgångsberättelse

  Året var 1902 i den lilla staden Two Harbors i Minnesota i USA. Fem affärsmän ville använda resurserna från en lokal mineralfyndighet för att göra sandpapper, och grundade därför Minnesota Mining & Manufacturing Company – och 3M såg dagens ljus. Det tog dock flera år innan företaget blev den jätte inom tillverkningsbranschen som vi tänker på idag.

  Under 1910 flyttade 3M till St. Paul i Minnesota, där grunden lades till den banbrytande, världsomspännande tillväxten tack vare tidigare innovationer och genombrott inom sandpapper, maskeringstejp och material som används i biltillverkning.

 • 3M Building

  Global företagsinformation

  3M är ett globalt forskningsföretag som ständigt uppfinner nya saker. Via 46 teknikplattformar samarbetar vårt interna forskarteam med kunderna för att skapa banbrytande upptäckter. Våra uppfinningar har förbättrat vardagen för hundratals miljoner människor i hela världen. Idag har 3M 89 000 anställda i 70 länder runt om i världen, och den globala försäljningen uppgår till över 30 miljarder USD i 200 länder.

  3M har över 55 000 aktuella produkter och våra innovationer finns överallt: från kontor och sjukhus till vägar och fabriker. 3M är specialiserat på över 45 kärntekniker, har 8 300 anställda forskare och äger över 105 000 registrerade patent. Men vi slutar aldrig utveckla nya, uppfinningsrika lösningar som förbättrar kundernas liv. Därför har vi under de senaste fem åren investerat sex procent av försäljningen i forskning och utveckling – det blir 8,4 miljarder USD.

Andra 3M-webbplatser
bCom
Följ oss
Ändra ort
Sverige - svenska