Kan jag applicera filmen själv?

 • Ja, om du känner att du har tillräcklig erfarenhet och färdighet. Om du är osäker är det dock bättre att låta bli. Det är svårare ju större filmen är och ju fler kurvor och kanter som förekommer. Även när det rör sig om film av mindre storlek är det viktigt att veta hur ytan ska förberedas och hur filmen ska hanteras för att uppnå bäst resultat och längsta möjliga livslängd.


  3M har ett stort utbud av fästtekniker som gör det mycket enkelt att applicera filmen:


  • Om du använder en film med fästtekniken 3M™ Controltac™ kan du flytta grafiken över ytan först för att sedan fästa materialet helt genom att applicera tryck mot ytan. Denna glidbarhet gör att du kan positionera filmen innan du bestämmer dig för placering.  
  • Filmer med fästtekniken 3M™ Comply™ har små luftkanaler för att släppa ut luft som hamnar i adhesivet. Vanligtvis bildas bubblor när luft blir kvar under filmen vid appliceringen. Nu kan luften enkelt pressas ut ur filmen så att appliceringen blir fri från veck och bubblor samt att det inte längre finns något behov av att skära i bubblorna för att släppa ut luften. 

   

   

  Tala med en 3M-utvald partner som du har förtroende för om appliceringen av din film för att komma fram till om det är lämpligt att du själv applicerar filmen.

Hitta en godkänd foliemontör nära dig
Hitta en 3M-utbildad och godkänd foliemontör nära dig.