3M™ Scott™ Flite COV andningsapparat 2031077, med CEN-koppling, 1 st/förpackning

 • 3M ID XP100148376

Tryckluftsmatat andningsskydd för övertryck som också ger räddningsfunktion i samband med nödsituationer

Gör att användaren kan ge sig in i IDLH-miljöer (Immediately Dangerous to Life and Health)

Om luftflödet från primärförsörjningen bryts växlar apparaten automatiskt till nödflaskans lufttillförsel

Visa fler detaljer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Tryckluftsmatat andningsskydd för övertryck som också ger räddningsfunktion i samband med nödsituationer
 • Gör att användaren kan ge sig in i IDLH-miljöer (Immediately Dangerous to Life and Health)
 • Om luftflödet från primärförsörjningen bryts växlar apparaten automatiskt till nödflaskans lufttillförsel
 • Varningsvissling meddelar användaren om att apparaten har bytt till flaskluft
 • Godkänd för användning med 3M™ Scott™ Vision 3 och 3M™ Scott™ Promask PP helmasker
 • Enkel att använda och underhålla

3M™ Scott™ Flite COV (Change Over Valve) är ett tryckluftsmatat andningsskydd för övertryck som också ger evakueringsfunktion i samband med nödsituationer. Det gör att användaren kan gå in farliga miljöer, även sådana som betecknats som direkt livshotande eller hälsovådliga.

Lämplig för andningsskydd i en direkt livshotande situation. 3M™ Scott™ Flite COV (Change Over Valve) är ett tryckluftsmatat andningsskydd för övertryck som också ger evakueringsfunktion i samband med nödsituationer om den primära lufttillförseln inte fungerar. Flite COV är utrustad med en koppling till den automatiska växelventilen (COV) som gör det möjligt att ansluta till en oberoende lufttillförsel med en evakueringstid på 10 till 15 minuter beroende på cylinderstorlek. Om luftflödet från den primära matningskällan slutar fungera, så växlar ventilen automatiskt över till cylindern med nödluft för att underlätta en säker evakuering. En varningsvissla meddelar användaren att utrustningen har växlat över till cylinderluft. Luftslangskopplingen har en backventil så att luft från cylindern inte släpps ut när apparaten kopplas loss från luftillförseln. Evakueringscylindern har spärr med lås som gör att den förblir öppen och inte stängs oavsiktligt. Flite COV kan användas med helmask Vision 3 och Promask PP, även när den används enbart som evakueringsapparat. Kan också integreras med andra 3M™ Scott™ Fire & Safety-produkter för att skapa ett komplett tryckluftsmatat system. Apparaten har en flamskyddad polyestersele med spännen i rostfritt stål, en kombinerad cylinder- och tryckreducerande ventil samt en robust andningsstyrd ventil som aktiveras automatiskt vid första andetaget. CE-märkt i enlighet med standarderna EN 14593-1:2005 och EN 402:2003.

Specifikationer

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.