1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Personlig skyddsutrustning
 4. Andningsskydd
 5. Flyktmasker
 6. 3M™ Scott™ ELSA Emergency Life Support Apparatus 2009419, 15 min, standardväska, tom, 1 st/förpackning

3M™ Scott™ ELSA Emergency Life Support Apparatus 2009419, 15 min, standardväska, tom, 1 st/förpackning

 • 3M ID XP100111028

Andningsapparater ger en konstant tillförsel av luft för snabb evakuering från farliga industriella och marina miljöer

Automatisk snabbaktivering utlöses genom att öppna bärväskan

Kubdesign på huvan med stort visir samt orinasal mask som reducerar koldioxiduppbyggnad

Visa fler detaljer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Andningsapparater ger en konstant tillförsel av luft för snabb evakuering från farliga industriella och marina miljöer
 • Automatisk snabbaktivering utlöses genom att öppna bärväskan
 • Kubdesign på huvan med stort visir samt orinasal mask som reducerar koldioxiduppbyggnad
 • Pålitlig och robust design för enkel användning och maximalt skydd i en evakueringssituation

3M™ Scott™ ELSA (Emergency Life Support Apparatus) är en andningsapparat som ger en konstant tillförsel av luft för snabb evakuering från farliga industriella och marina miljöer.

Avsedd för snabb evakuering från farliga industriella och marina miljöer, 3M™ Scott™ ELSA (Emergency Life Support Apparatus) är pålitlig, robust samt snabb och enkel att använda, vilket säkerställer maximalt skydd i evakueringssituationer. Apparaten består av en stål- eller kolfibercylinder med en kombinerad flaskventil och reduceringsventil, en tilloppsslang till huvan och en bärväska. Användaren aktiverar ELSA genom att öppna väskan som automatiskt frigör en sprint som är fäst med en aktiveringsrem. Huvan med konstant flöde har en kubformad design med ett stort visir för perifer sikt, och en orinasal innermask förebygger imbildning och begränsar dött utrymme för koldioxiduppbyggnad. Det flamresistenta PVC-belagda materialet är flexibelt och tillsammans med en ozonbeständig elastomerhalstätning underlättas påtagning över glasögon, skägg och långt hår. Den svarta antistatiska polyuretanväskan är avsedd för användning i potentiellt explosiv atmosfär. ELSA är godkänd enligt den europeiska standarden EN 1146:2005, MED-godkänd (Shipswheel) och ISO 23269-1:2008.

Specifikationer

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.