1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Filmer och ark
 4. Reflekterande transferfilmer
 5. 3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påvärmningsbar FR, 8735, 609,6 mm x 100 m

3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påvärmningsbar FR, 8735, 609,6 mm x 100 m

 • 3M-produktnummer 8735
 • 3M ID 7100139471
 • UPC 00051131272507

Reflex transferfilm ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden

Kan användas till flamsäkra skyddskläder enligt EN 469

Kan tvättas i vanlig tvättmaskin vid 60 °C

Visa fler detaljer
Ofta visade resurser
Tekniskt datablad (PDF, 334KB)

Detaljer

Höjdpunkter
 • Reflex transferfilm ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
 • Kan användas till flamsäkra skyddskläder enligt EN 469
 • Kan tvättas i vanlig tvättmaskin vid 60 °C
 • Stor kreativ frihet, eftersom du enkelt kan skapa former och skräddarsydda designer

3M™ Scotchlite™ reflex transferfilm, silver, 8735, med hög reflektionsförmåga till skyddskläder med god synbarhet som utsätts för kraftigt slitage, exempelvis arbetskläder inom industrin och varselplagg, speciellt flamskyddade arbetskläder.

3M™ Scotchlite™ reflex transferfilm, silver, 8735, till kläder med god synbarhet som utsätts för kraftigt slitage, exempelvis arbetskläder inom industrin och varselplagg, speciellt flamsäkra arbetskläder, som ger ökad synbarhet till användaren nattetid eller i dåliga ljusförhållanden. Materialet reflekterar när ljuset faller på det. Det består av exponerade, retroreflex glaspärlor bundna till ett hållbart polymerskikt. 3M:s reflex transferfilm uppfyller kraven för ISO 20471, men överträffar med bred marginal de minimivärden för reflektionsförmåga som ställs för den högsta prestandanivån. Materialet innebär således dramatiskt förbättrad synbarhet för användaren. Reflex materialet påverkar inte plaggets flambeständiga egenskaper och det är känt för sin höga och långvariga flamresistens som uppfyller kraven enligt EN 469. Därför är det här ett väldigt bra alternativ till flamsäkra skyddskläder. Det är en prisvärd produkt som ger god synbarhet på arbetskläder som ska hålla länge, men som tvättas i hemmet. Reflex transferfilm 8735 kan tvättas i vanlig tvättmaskin i upp till 60 °C (50 tvättar enligt ISO 20471). Även om plagget tvättas industriellt (15 tvättcykler enligt ISO 15797) och torkas i torkskåp uppvisar materialet väldigt hög tvätt- och kemikaliebeständighet och hög slitstyrka. Därför är materialet särskilt lämpligt till plagg som tvättas industriellt och torkas i torkskåp eller torktumlare, exempelvis uthyrningsplagg. Reflexen påvärms som transfer och binds på så sätt permanent i plagget utan att tillföra extra tjocklek. Det innebär att plagget faktiskt blir bekvämare än förut och transferfilmen kan även användas till plagg med membran. En annan fördel: Materialet finns i flera bredder och kan förses med tryck, broderier och prägling och även används till dekorer eller stansade våder. På så sätt blir det enkelt att ta fram skräddarsydda designer och logotyper. Materialets retroreflex egenskaper är inte beroende av plaggets ytstruktur och reflexeffekten kvarstår även när plagget är vått. Det innebär hög synbarhet ur många infallsvinklar och även vid dåliga väderhållanden. Samtidigt ger 3M:s patenterade glaspärleteknik filmen ett tygliknande utseende och gör det lätt och flexibelt med maximal bekvämlighet för användaren. Varumärket 3M™ Scotchlite™ är känt för sin höga kvalitet. 3M är en av världens ledande leverantörer av reflex material och har stor kompetens på området med ett brett utbud av säkerhetslösningar. Det mångfasetterade teknikföretaget erbjuder en rad beprövade tjänster, bland annat kundstöd inom designutveckling och hjälp med att hitta kvalificerade partner.

Specifikationer

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.