1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Personlig skyddsutrustning
 4. Kläder & Arbetskläder
 5. Påsömnadsbar reflex
 6. 3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påsömnadsbar, 8935, silver, 25,4 mm x 50 m

3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påsömnadsbar, 8935, silver, 25,4 mm x 50 m

 • 3M-produktnummer 8935
 • 3M ID 7100050672
 • UPC 04046719956227,04046719956210

Reflekterande textilväv ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden

Kan användas till flamsäkra skyddskläder enligt EN 469

Kan användas på ömtåliga tyger som bara tål kemtvätt

Visa fler detaljer
Ofta visade resurser
Tekniskt datablad (PDF, 143KB)

Specifikationer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Reflekterande textilväv ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
 • Kan användas till flamsäkra skyddskläder enligt EN 469
 • Kan användas på ömtåliga tyger som bara tål kemtvätt
 • Stor kreativ frihet, eftersom du enkelt kan skapa former och skräddarsydda designer

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv, silver, 8935, med hög reflektionsförmåga till plagg med god synbarhet, framför allt skyddskläder för brandbekämpning och flamsäkra arbetskläder.

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv, silver, 8935, till kläder med god synbarhet, framför allt skyddskläder till brandbekämpning och flamsäkra arbetskläder. Ger ökad synbarhet till användaren nattetid eller i dåliga ljusförhållanden. Materialet lyser vitt när ljuset faller på det, även om användaren befinner sig i vägkanten. Produkten kännetecknas av hög värmeresistens och mycket hög slitstyrka. 3M:s reflekterande textilväv består av exponerade, retroreflekterande glaspärlor bundna vid en hållbar och flamsäker bomullsväv (100 % bomull) med ett särskilt bindningssystem. Det uppfyller kraven för ISO 20471, men överträffar med bred marginal de minimivärden för reflektionsförmåga som ställs för den högsta prestandanivån. Materialet innebär således dramatiskt förbättrad synbarhet för användaren. Bastextilen är tillverkad av förädlad bomull, vilket innebär att det reflekterande materialet inte påverkar brandhämmande egenskaper och överträffar flammskyddskraven enligt EN 469. Därför är materialet ett väldigt bra alternativ till flamsäkra skyddskläder, i synnerhet om kläderna ska tvättas i hemmet. Den reflekterande textilväven 8935 har väldigt hög slitstyrka och lång hållbarhet och kan enkelt tvättas hemma i 60 °C (50 tvättcykler enligt ISO 20471). Kemtvätt är också möjlig (30 tvättcykler enligt ISO 3175). Själva materialet kan användas på ömtåliga tyger. När det gäller grövre tyger kan användaren välja tvättmetod. En annan fördel: Materialet finns i flera bredder och kan förses med tryck, broderier och prägling och även används till pipingdetaljer eller stansade våder. På så sätt blir det enkelt att ta fram skräddarsydda designer. Dessutom är materialets retroreflekterande egenskaper inte beroende av plaggets ytstruktur och reflexeffekten kvarstår även när plagget är vått. Det innebär god synbarhet ur många infallsvinklar och även vid dåliga väderhållanden. 3M:s patenterade glaspärleteknik ger filmen ett tygliknande utseende och gör det lätt och flexibelt med maximal bekvämlighet för användaren. Varumärket 3M™ Scotchlite™ är känt för sin höga kvalitet. 3M är en av världens ledande leverantörer av reflekterande material och har stor kompetens på området med ett brett utbud av säkerhetslösningar. Det mångfasetterade teknikföretaget erbjuder en rad beprövade tjänster, bland annat kundstöd inom designutveckling och hjälp med att hitta kvalificerade partner.

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist