3M™ PELTOR™ ComTac™ VIII Headset

  • Tillgängliga alternativ
  • | Välj produktalternativ för ID.

Medhörningsfunktion för auditiv situationsmedvetenhet

Hörselskydd för att skydda mot impulsivt och konstant ljud

Avancerat lyssningsläge med Mission Audio Profiles (MAP) för att maximera hörbarheten baserat på den akustiska miljön

Visa fler detaljer

Detaljer

Höjdpunkter
  • Medhörningsfunktion för auditiv situationsmedvetenhet
  • Hörselskydd för att skydda mot impulsivt och konstant ljud
  • Avancerat lyssningsläge med Mission Audio Profiles (MAP) för att maximera hörbarheten baserat på den akustiska miljön
  • Bullerreducerande talmikrofon möjliggör kommunikation i buller (utvalda modeller)
  • Särskilt läge för användning med hörselproppar främjar auditiv situationsmedvetenhet i kombination med hörselproppar
  • Ljudlandskap hjälper till med radiokommunikationens taluppfattbarhet
  • Testad i enlighet med tillämpliga delar av en mängd militära och andra standarder

3M™ PELTOR™ ComTac™ VIII headset skyddar din hörsel och främjar situationsmedvetenheten och kommunikationen i tuffa miljöer. Vissa versioner är utrustade med en spiralkabel för anslutning till en radio via en push-to-talk (PTT), och en brusreducerande talmikrofon för kommunikation i bullriga miljöer.

Nästa generations taktiska headsetplattform
3M™ PELTOR™ ComTac™ VIII är vår nästa generations plattform för taktisk kommunikation och hörselskyddsheadset med uppdaterat utseende, förbättrad systemintegration och auditiv situationsmedvetenhet för att ge operatörerna ett taktiskt försprång under driften. Öronkåpor, hjässbygel och mikrofonfäste har gjorts om helt för att hjälpa till att främja dämpning, komfort och övergripande användarvänlighet för användaren.

Medhörningsfunktion för auditiv situationsmedvetenhet
Den miljömässiga medhörningsfunktionen, även känd som "talk-through", är ett sätt att låta säkra ljud kringgå det individuella hörselskyddet elektroniskt samtidigt som det hjälper till att skydda mot skadliga ljud. En mikrofon tar emot ljuden utanför headsetet och sänder dem till en högtalare inuti headsetet. Den nivåberoende digitala ljudkretsen känner av brusnivåer över den önskade nivån och komprimerar dem till en säker decibelnivå eller förstärker svaga ljud till en hörbar nivå. ComTac™ VIII har våra senaste omgivningsmikrofoner som är placerade i en bredare och djupare parabolisk design.

Mission Audio Profiles (MAP)
ComTac™ VIII erbjuder ett sätt att justera hörselinställningarna i ditt headset för ditt uppdrag. Traditionellt har ett headset ett inställt frekvenssvar och operatören kan bara öka eller minska volymen. MAP-funktionen ger avancerade lägen för att höra omgivningsljud som ger tillgång till en mängd olika förstärkningsinställningar, men med frekvensformning som förbättrar auditiv prestanda under fem olika förhållanden. MAP-profilerna har utformats med en mängd olika strids- och stridsstödoperationer i åtanke.

Hörselskydd och hörselproppsläge
I kritiska situationer kan ljudnivåerna vara så höga att de orsakar omedelbara, permanenta skador på din hörsel om du inte använder rätt skydd. ComTac™ VIII hjälper till att ge hörselskydd och kan även bäras i kombination med hörselproppar, för att ge extra skydd vid behov. I hörselproppsläge är det möjligt att upprätthålla en viss grad av auditiv situationsmedvetenhet, eftersom headsetets volym förstärks för att hjälpa till att kompensera för den extra dämpningen som hörselproppen ger.

Uppdragskritisk kommunikation
Kommunikation spelar en viktig roll i moderna militära operationer. Förmågan att kommunicera är avgörande för att kunna reagera, samordna och svara effektivt. ComTac™ VIII har ljudlandskap som främjar taluppfattbarhet i brus. Ljudlandskapen möjliggör automatiska ändringar av produktinställningar beroende på användarmiljön.
Extern kommunikation och medhörningsfunktioner är oberoende för Rx/Tx‑funktionssäkerhet. I händelse av ett elektroniskt fel eller urladdat batteri fortsätter kommunikationen med extern enhet att fungera.

Specifikationer

Resurser