3M™ SecureFit™ Skyddshjälm X5000-serien

 • Tillgängliga alternativ
 • | Välj produktalternativ för ID.

Säkert och bekvämt huvudskydd för arbeten på höjder eller andra farliga industriella arbeten

Upphängningssystemet innehåller exklusiv, patenterad 3M™-tryckfördelningsteknik

En 4-punkts hakrem som är unik för 3M gör det möjligt att växla mellan standarderna EN 12492 (klätterhjälmar) och EN 397 (industriella skyddshjälmar).

Visa fler detaljer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Säkert och bekvämt huvudskydd för arbeten på höjder eller andra farliga industriella arbeten
 • Upphängningssystemet innehåller exklusiv, patenterad 3M™-tryckfördelningsteknik
 • En 4-punkts hakrem som är unik för 3M gör det möjligt att växla mellan standarderna EN 12492 (klätterhjälmar) och EN 397 (industriella skyddshjälmar)
 • Hjälminrede med 6-punktsfäste möjliggör individuell anpassning av höjd och passform med vertikala justeringar i flera nivåer
 • Inspirerad av klätterhjälmar med en kantfri design för att ge dig fri sikt uppåt
 • Hjälmen har fästen för tillbehör och klämmor som fungerar med ett stort urval av visir, hörselkåpor och andra tillbehör från 3M
 • Patentskyddad UV-indikator som talar om för användaren när det är dags att byta hjälmen på grund av UV-exponering
 • Certifierad enligt antingen EN12492 eller EN397 (beroende på hakremmens konfiguration)
 • Godkänd för lateral deformation och stänk av smält metall
 • Finns i olika färger och vissa modeller är dessutom reflexförsedda

En 3M™ SecureFit™ skyddshjälm i X5000-serien är ett säkert, bekvämt och justerbart huvudskydd för användare i en rad olika situationer. Våra hjälmar har sex olika inställningar som justerar passformen och ett hakband med 4-punktsfäste och väljarfunktion som låter användaren växla mellan standarderna SS-EN 397 (industrihjälmar) och SS-EN 12492 (klätterhjälmar). Skyddshjälmarna i X5000-serien är ventilerade, utan brätte och har 3M™ UVicator™ sensorer som anger exponeringsnivån för skadligt ultraviolett ljus (UV-ljus). De har ett lättjusterat 6-punktsfäste med den exklusiva Pressure Diffusion‑teknologin från 3M™. De finns i en mängd olika färger och vissa modeller är försedda med reflexer.

Välj en 3M™ SecureFit™ skyddshjälm i X5000-serien för att skydda huvudet säkert och bekvämt. Den här serien är perfekt för en rad olika arbetsområden, bland annat arbete på höjder eller industriella arbeten som innefattar tung utrustning och andra faror. Våra ventilerade skyddshjälmar är utformade och certifierade enligt standarderna SS-EN12492 och SS-EN397 och med det unika hakbandet med 4-punktsfäste och väljarfunktion kan du växla mellan dessa beroende på säkerhetskraven på arbetsplatsen. Skyddshjälmens utformning har inspirerats av moderna klätterhjälmar och eftersom de är utan brätte har du fri sikt uppåt så att du har koll på omgivningen och kan undvika risker. Det finns sex olika inställningar så att du kan justera höjden på hjälminredet fram- och baktill för att passa många olika huvudformer. Hjälminredet har ett lättjusterat 6-punktsfäste som gör att du lätt kan spänna huvudbandet efter behov. De här hjälmarna har den patenterade Pressure Diffusion-teknologin från 3M™ som ger en säker passform och ökar bekvämligheten genom att minska trycket på pannan med upp till 20 % jämfört med traditionella hjälminreden från 3M. De här skyddshjälmarna har patenterade 3M™ UVicator™ sensorer som byter färg från röd till vit när de utsätts för skadliga nivåer UV-ljus. UV-strålning kan göra en skyddshjälm spröd och därmed försämra dess skyddsförmåga och när sensorn ändrar färg är det dags att byta ut hjälmen. Hjälmen har tillbehörsuttag och klämmor som fungerar med ett stort urval av visir, hörselkåpor och andra tillbehör från 3M. Hjälmarna i X5000-serien finns i många olika färger och vissa modeller är försedda med reflexer. Obs! Skyddshjälmarna i X5000-serien är inställda på antingen SS-EN 12492 (klätterhjälm) eller SS-EN 397 (industrihjälm) men kan inte uppfylla båda EN-standarderna samtidigt.

Föreslagna användningsområden
 • För användning inom bygg, olja och gas, skogsbruk och allmännyttig sektor

Specifikationer

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.


Liknande produkter

Skalmaterial ABS
Fjädringstyp 6-punktfäste med rattjustering
Ventilerad Ja
Färg Blå, Gul, Vit, Röd, Grön, Svart, Orange, Neongrön
Produkttyp Skyddshjälm

Relaterade Produkter