1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Slipprodukter
 4. Slipband
 5. Ytkonditioneringsband
 6. Scotch-Brite™ Ytkonditioneringsband SC-BL LS

Scotch-Brite™ Ytkonditioneringsband SC-BL LS

 • Tillgängliga alternativ
 • | Välj produktalternativ för ID.

Idealiska för arbeten med låg sträckning med hållbart tyg och baksida av polyesterhäftgas

Lämpligt att använda på flera olika ytmaterial, från rostfritt till mässing

Finns i olika slags mineraler, kornstorlekar och bandtyper för att passa olika användningsområden

Visa fler detaljer

Specifikationer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Idealiska för arbeten med låg sträckning med hållbart tyg och baksida av polyesterhäftgas
 • Lämpligt att använda på flera olika ytmaterial, från rostfritt till mässing
 • Finns i olika slags mineraler, kornstorlekar och bandtyper för att passa olika användningsområden
 • Producerar en jämn gradfri yta
 • Sträcktåligt ryggmaterial

Scotch-Brite™-ytkonditioneringsband med låg töjbarhet är vårt tåliga mjuka band med medelhög styrka för mångsidig användning inom rengöring, finisharbete och lätt gradning. Våra band är bra att använda på krökta och ojämna ytor, och ger aggressiv avverkning utan att skada ytmaterialet.

För rengöring, finisharbete och lätt gradning använder du vårt tåliga och mjuka Scotch-Brite™-ytkonditioneringsband med låg töjbarhet. Våra band ger effektiv avverkning, utan att skada ytmaterialet och är idealiska att använda till krökta och ojämna ytor. Banden är bäst lämpade till stål, rostfritt, kolstål, titan, nickellegeringar men kan även användas till aluminium, koppar, mässing och mjuka icke-järnhaltiga metaller. De finns i flera modeller som är konstruerade för att passa olika användningsområden. Scotch-Brite ytkonditioneringsband med låg töjbarhet är konstruerade med aluminiumoxid och kiselkarbider. De finns i flera olika kombinationer som t.ex.: aluminiumoxid medium (A MED), aluminiumoxid mycket fin (A VFN), aluminiumoxid grov (A CRS), kiselkarbid medium (S MED), kiselkarbid superfin (S SFN) och kiselkarbid mycket fin (S VFN). Aluminiumoxid avverkar mjukare men varar längre än kiselkarbid. Det är idealiskt när en mjuk slipstruktur önskas, som på mjukare metaller eller där mejsling och underminering av materialet är ett problem. Om du behöver en grövre, mer aggressiv avverkning är kiselkarbid ett bra val. Våra finare kornstorlekar ger finare finish, medan medelgrova eller grova kornstorlekar ger grövre finish. Våra band är tillverkade för att användas vid slipning i låg töjbarhet, där ett vanligt häftgasband spänns på maskinen eller om mindre formbarhet önskas. De är tåliga mot slitage och vassa kanter och kan användas inom många olika branscher, från transport till metalltillverkning. Välj från olika bandtyper, från fil till smal till bärbar till pumphylsa samt bred- och planslipning. Verktyg, ytomkrets, krökningar och måtten på arbetsstycket är faktorer som avgör vilket band du ska välja. Smala band används vanligen vid bänkfasta maskiner eller tillämpningar med bandslipar med stativ. Pumphylsor passas in runt expanderhjul och används för finslipning av stora utrustningar som inte kan flyttas. Scotch-Brite-slipprodukter med öppet nät för professionell användning är unika, med många fördelar. Fibertekniken består av en kombination av fibertrådar, gummi och slipmineral för att skapa en tjock, öppen väv. Fibrerna är fjädrande och effektivt verksamma på krökningar vid borttagning av oönskat gjutskägg, smuts och beläggningar samtidigt som arbetsstyckets form bevaras. Resultatet är mindre extraarbete och högre produktivitet. Genom hålen i väven hittar metallspånen ut, så att resterna inte täpper till mineralen. Fibrerna i väven brister vid användning, så att nya vassa slipkanter hela tiden exponeras, för jämn slipning, bra avverkning och extremt lång hållbarhet. Scotch-Brite-produkter är konstruerade för att öka produktiviteten och underlätta arbetsdagen. Vare sig det gäller estetisk finish, svetsfogsutjämning eller gradning – du kan arbeta snabbt och få ett jämnt resultat.

Föreslagna användningsområden
 • Använd för rengöring, finisharbete, beredning och gradning

Resurser

Relaterade produkter

Totalbredd (metrisk) 90 mm, 12,7 mm, 100 mm, 75 mm, 110 mm, 150 mm, 120 mm, 300 mm, 50 mm
Kornstorlek Superfin, Medium, Mycket fin, Grov
Material med liten töjbarhet Ja
Totallängd (metrisk) 395 mm, 3 350 mm, 3 000 mm, 2 000 mm, 3 500 mm, 2 080 mm, 1 500 mm, 2 500 mm
Slipmaterial Kiselkarbid, Aluminiumoxid, Talk

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist