1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Verktyg och utrustning
 4. Slipmaskiner
 5. Slipmaskiner
 6. 3M™ Elite Elektrisk eksenterslipmaskin med dammpåse

3M™ Elite Elektrisk eksenterslipmaskin med dammpåse

 • Tillgängliga alternativ
 • | Välj produktalternativ för ID.

Har kraftfulla precisionsbalanserade luftdrivna motorer och ett tåligt lätt hölje av aluminium

3M™ Clean Sanding-filterpåsen har utmärkt HEPA-klassad damminsamling och låser dammet

Roterar simultant i två överlappande ovala mönster vilket ger en finish utan slipmärken

Visa fler detaljer

Specifikationer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Har kraftfulla precisionsbalanserade luftdrivna motorer och ett tåligt lätt hölje av aluminium
 • 3M™ Clean Sanding-filterpåsen har utmärkt HEPA-klassad damminsamling och låser dammet
 • Roterar simultant i två överlappande ovala mönster vilket ger en finish utan slipmärken

3M™ Elite-excenterslipmaskiner med självgenererande vakuum är byggda med kraftfulla precisionsbalanserade luftdrivna motorer och ett tåligt, lätt hölje av aluminium. På våra slipmaskiner finns ett självgenererande vakuum (SGV). De arbetar dammfritt och lämnar inga slipmärken, är lämpliga för industriella högproduktiva miljöer där det krävs dammborttagning.

Genom att använda inblåsluften för att skapa ett eget vakuum suger 3M™ Elite-excenterslipar med självgenererande vakuum upp dammet från arbetsytan och för det genom en bred uppsamlingsport på verktygets baksida in i en filterpåse. Slipmaskinerna har en 3M™-filterpåse för ren slipning med en utmärkt HEPA-klassad damminsamling genom ett luftfilter i påsen som låser dammet. Ingår i 3M™ Clean Sanding-systemet – bestående av maskinen med självgenerande vakuum, Clean Sanding-stödplatta och Clean Sanding-rondell. Våra slipmaskiner tar bort damm från arbetsytan. Sliprondellen och stödplattan roterar simultant i två överlappande ovala mönster så att inga slippartiklar följer samma bana två gånger, vilket ger en finish utan slipmärken som är klar att måla eller lacka. Ett förlängt böjt handledsstöd minskar belastningen på hand och handled, vilket gör att maskinen kan användas längre. Plattformen med försänkt reglage förebygger att användaren får ont i handen då den kläms eller trycks. Gummigreppet består av 3M™-greppmaterial för att ge bättre tag och mer kontroll med mindre ansträngning. Ett tåligt kompositöverdrag går ända ner till basen för att absorbera vibrationer och förebygga sprickor, så att slipmaskinen kan användas längre. Stoppa oavsiktliga hastighetsändringar med en praktisk tumstyrd hastighetsratt. Den ger optimal slipning och ytpreparering av trä, metall, fiberglas, komposit och flera andra ytskikt. Med vårt 3M™ Hookit™-system (ingår) går rondellbytet lätt. Användare kan välja mellan Scotch-Brite™-rondeller och Hookit-rondeller med slipande överdrag (båda säljes separat).

Föreslagna användningsområden
 • Använd i industriella högproduktiva miljöer där det krävs dammborttagning

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist