Reflekterande material

Reflekterande material

Skapa en säkrare värld


Produktkatalog

 • De reflekterande folierna är utformade för att användas i skyddskläder och sport- och fritidsplagg. Det finns även folie med fluorescerande färger som förbättrar synligheten under dagtid och i svag belysning. Scotchlite reflekterande folie består av exponerade retroreflekterande vidvinkellinser som kan fästas på olika tåliga tygmaterial. De går att sy fast på andra textilier och kan broderas eller screentryckas till lappar och emblem. Textilierna kan handklippas, utstansas och kapas.

  Visa produkter

 • 3M™ Scotchlite™ reflekterande transferfilm är utformad för att användas i skyddskläder och sport- och fritidsplagg. Den passar perfekt för logotypes, lappar och etiketter med olika nyanser, storlekar, siffror och bokstäver, och används ofta för att skapa laminerade detaljer och dekorer.

  Visa produkter

 • 3M™ Scotchlite™ reflekterande material – PVC produkter är utformade för att användas på skyddskläder. De förbättrar användarens synlighet i mörker och svagt ljus. Scotchlite reflekterande material – PVC produkter består av retroreflekterande mikroprismor på flexibel, glansig och UV-stabiliserad polymerfilm.

  Visa produkter

 • 3M™ Scotchlite™ reflekterande material – reflekterande tejp/tryckkänslig självhäftande film (PSA) består av exponerade retroreflekterande vidvinkellinser som är fästa på en adhesiv. Filmen är mycket enkel att fästa på fasta material. PSA-film kan klippas, utstansas, toppstansas och screentryckas. Permanent vidhäftning på tvättbara plagg rekommenderas inte. Markeringsfilm är PSA-film med extra tygbeläggning för användning på hjälmar och fasta material.

  Visa produkter

Global Design Lab

 • Lab Services: Design för synlighet

  Lab Services: Design för synlighet

  Du kan mäta de reflekterande plaggens prestanda innan du tar dem i produktion. Med hjälp av 3M™ Scotchlite™ kan du designa produkter som förbättrar synligheten hos användarna. Dra nytta av vår expertis, testning, forskning och utveckling inom reflekterande material. Vårt expertteam hjälper dig med:

  – Produktval
  – Designmodifiering
  – Designjämförelser
  – Prestandatestning
  – Regelefterlevnad
  – Placeringsguide för 360° synlighet

  Utforska Global Design Lab


Videoklipp


Fler resurser

Varför ska du använda 3M:s reflekterande material?

 • Teknik

  Lita på originalet.

  • Tekniken bakom 3M™ Scotchlite™ reflekterande material är mer avancerad än någonsin tidigare. Tusentals små, tättsittande glaspärlor reflekterar ljuset tillbaka mot ljuskällan.
   3M™ Scotchlite™ reflekterande material har visat sig fungera exceptionellt bra på arbets- och skyddskläder. Du avgör själv hur du vill använda 3M™ Scotchlite™ reflekterande material i företagets tillverkningsprocess och förbättra dina högkvalitativa produkter ytterligare.
  • Vi strävar efter att öka medvetenheten om varumärket 3M™ Scotchlite™ reflekterande material och därmed säkerställa en ökad efterfrågan på arbets- och skyddskläder med 3M™ Scotchlite™ reflekterande material. Använd dig av varumärkets styrka i din egen kommunikation. Vi erbjuder aktiv support och tillhandahåller alla nödvändiga verktyg. Nöj dig inte med kompromisser – du kan lita på marknadsledaren och utnyttja vårt samarbete till ditt företags fördel.
  • ·· Varumärkesmedvetenhet
   ·· Genomgående hög produktkvalitet
   ·· Forskning och utveckling i USA och Tyskland
   ·· Omfattande expertis inom arbetskläder med hög synlighet
   ·· Expertråd om standarder och regler
   ·· Lång erfarenhet av service och övergripande produktservice

 • Synlig lösning

  Synlig lösning

  Genom kontinuerlig innovation har vi lanserat nya produkter på marknaden, bland annat industritvättar och flambeständiga alternativ.

  Vårt utbud omfattar fler än 50 olika produkter, vilket innebär att vi kan erbjuda 3M™ Scotchlite™ reflekterande material för alla tillämpningar.


Reflekterande material från 3M

3M™ Scotchlite™ reflekterande material är både mångsidigt och funktionellt tack vare tekniken med omvänd reflektion. Materialet är också enkelt att sköta. Det finns många kreativa sätt att använda det.

De är enkla att sy fast på andra textilier och kan broderas eller screentryckas till lappar och emblem. Textilerna kan handklippas, utstansas, rivas isär och kapas.