Tips för att hantera ett fullspäckat schema

De bästa tipsen för att hantera fullspäckade scheman med Post-it® Notes

Här är några enkla tips som hjälper dig att följa ditt schema och uppnå dina dagliga mål.


 • Nuförtiden är ett fullspäckat schema en del av vardagen, oavsett vem man är. Med alla studier, aktiviteter utanför skolan och sociala evenemang är det svårt att hålla koll på allt som händer. Men med praktiska Post-it® produkter och målmedvetenhet klarar du av allt du vill uppnå – och mycket mer.

  Tips för att hantera ett fullspäckat schema – skapa en central bas för ditt schema

 • 1. Skapa en central bas för ditt schema

  Hemligheten bakom ett fungerande schema är att börja med att lägga in allt på ett och samma ställe. Skaffa en kalender och skriv in allt som händer i den. Markera viktiga tider och datum med Post-it® Indexpilar, så att du lätt kan hålla koll på dina viktigaste händelser. Lägg sedan till specifika detaljer med Post-it® Pappersflikar. De ger dig gott om utrymme om du har mycket att komma ihåg. Med lite extra hjälp från Post-it® produkter kan du omedelbart se allt i din kalender och få en bra överblick, samtidigt som du har alla små detaljer under kontroll.

  Tips for hantera ett hektiskt schema - färgkoda dina åtaganden

 • 2. Färgkoda händelserna

  Om du tycker om färger kommer det här att bli kul. Post-it® Super Sticky Notes 76 mm × 76 mm finns i regnbågens alla färger, så ha dem nära till hands när du planerar ditt schema. Använd olika färger för händelser i skolan, utanför skolan och på fritiden (eller vilka kategorier du än kan behöva). Då kan du snabbt se vad som händer varje dag och vart du behöver rikta din uppmärksamhet. Testa det, så märker du snabbt hur effektivt det kan vara att använda färger för att organisera ditt liv.

 • 3. Flytta runt på saker

  De flesta scheman måste ändras då och då, och ofta sker det på kort varsel. Låter det bekant? Post-it® Super Sticky Notes 76 mm × 76 mm kan hjälpa dig att ligga steget före, vad som än händer. Skriv ner dina möten på Post-it® Super Sticky Notes, så kan du enkelt flytta runt kalenderposterna när planerna ändras. Det är en enkel lösning som ger dig den flexibilitet som behövs för att hålla kalendern uppdaterad. Dessutom håller du kalendern snygg och prydlig.

  Tips for hantera ett hektiskt schema - påminn dig själv

 • 4. Påminn dig själv om dina möten

  Att hålla kalendern organiserad och uppdaterad är förstås bra, men det hjälper inte så mycket om du inte faktiskt följer den. Påminn dig själv om dina möten med Post-it® Super Sticky Notes 76 mm × 76 mm. Sätt upp lapparna på ställen där du inte kan missa dem. Testa att skriva ner dina viktigaste kalenderposter på Post-it® Super Sticky Notes kvällen före, och sätt sedan upp lapparna där det är mest sannolikt att du ser dem och blir påmind dagen därpå. Kanske är det på din dator, på din spegel eller på ytterdörren – välj vad som passar bäst! På så sätt väntar dina påminnelser på dig nästa morgon, och om du behöver ta ner dem och ta dem med dig är det fritt fram – de fäster på nytt!

  Det kanske inte är så lätt, men när du väl har tagit kontroll över ditt schema kommer det att kännas som att du kan klara av vad som helst. Och för varje dag som du bibehåller kontrollen kommer du att veta att du är en dag närmare att uppnå dina drömmar. Det finns trots allt en anledning till att du har ett schema. Det är en del av vem du är och ditt sätt att sätta din prägel på världen.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!


Följ Post-it® Brand:
3M, Post-it® och färgen Canary Yellow™ är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska