1. Post-it® Brand – produkter, Inspiration, erbjudanden
 2. Inspiration
 3. Teaching kids to save money: Making a budget chart with Post-it® Notes
Lär barnen hur man sparar pengar

Post-it® Brand – lär barn hur man sparar pengar

Att undervisa barn om pengars värde är en viktig del av att se till att de är redo att gå ut i världen på egen hand. För yngre barn är förståelsen om att stora inköp kräver att man sparar en av de bästa lärdomar de kan få. Ett enkelt sätt att visa dem hur sparande fungerar är att skapa ett diagram som visar deras framsteg mot ett mål i sparandet.


 • Så här gör du:

  Så här gör du:

   

  Först måste ditt barn välja vad de sparar till – en leksak, ett spel eller en upplevelse som de verkligen vill ha men inte har råd med, sett till deras nuvarande veckopeng. Det är bäst att välja något de behöver spara till under flera månader, så att de lär sig hur tålamod lönar sig över tid.

  När de väl har valt ett mål kan du låta dem rita eller skriva ner det målet på ena sidan av en stor affischtavla eller på ett tryckt papper.

 • Skriv ner totalpriset för saken de har valt under teckningen eller etiketten. Dela upp det kvarvarande utrymmet på det tryckta pappret i mindre delar och märk upp dessa. (För hörlurar som kostar 600 kronor till exempel, använder du sex segment á 100 kronor.) Markera så många rutor som du behöver i varje segment för det antal kronor de behöver för att fylla det segmentet. (Tio rutor i varje segment, om vi använder exemplet med hörlurar.)

  Skriv ner totalpriset för saken de har valt under teckningen eller etiketten

 • Häng affischtavlan eller pappret på väggen där ditt barn kan nå den och placera en burk eller sparbössa och ett block med mindre Post-it® Super Sticky Notes framför den.

  Häng upp affischtavlan

 • Varje gång ditt barn gör en insättning ska du se till att hon eller han fäster en Post-it® Note i någon av rutorna i lämpligt segment i diagrammet. När diagrammet är helt fullt firar du ditt barns framgång med en tur till affären för att genomföra inköpet. Det färdiga diagrammet kan också fungera som ett visuellt hjälpmedel för att diskutera hur lång tid det tog att spara så mycket pengar och om ditt barn upplever att målet var värt att vänta på.

  Det färdiga diagrammet kan också fungera som visuell hjälp för att diskutera hur lång tid det tog att spara så mycket pengar

 • Genom att använda ett budgetdiagram som detta kan ditt barn se värdet i sparande över tid, vilket lär ut både tålamod och pengars rätta värde.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!


Följ Post-it® Brand:
3M, Post-it® och färgen Canary Yellow™ är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska