1. Post-it® Brand – produkter, Inspiration, erbjudanden
 2. Inspiration
 3. How to host a great office potluck: Tips for keeping everyone happy and well fed
Så fixar du ett fantastiskt knytkalas på kontoret

Så fixar du ett fantastiskt knytkalas på kontoret?

Högtider och helgdagar är naturligtvis en tid då fester verkar vara på gång överallt och sammankomster på kontoret utgör inget undantag. Det sista man vill är att ett kontorsknytkalas ska kännas som en plikt eller en börda, framför allt med alla andra fester som pågår. Så det är viktigt att du ser till att allt flyter på bra, så att knytkalaset kan klaras av på utsatt tid och att alla har roligt – och får bra mat. Med lite planering i förväg är det ganska lätt att se till att alla får det roligt, hålls mätta och njuter av helgstämningen.


 • Få tydliga instruktioner från dina medarbetare

  Se till att du talar om för alla att inkludera hanterings- och tillagningsinstruktioner för den rätt de tar med sig. Låt dem skriva ner om rätten behöver hållas kyld eller fryst före festen, eller om den behöver värmas, hur, hur länge och i vilken temperatur. En Post-it® Super Sticky Note för varje rätt borde räcka.

 • Planera buffébordet

  Utöver hanterings- och tillagningsinstruktioner bör du låta var och en av dina kockar skriva ner namnet på sin rätt samt om den är vegetarisk, vegansk eller glutenfri (eller annan viktig information till ev. allergiker). När du väl har all information använder du Post-it® Notes för att planera utrymmet kring buffébordet och ser till att det finns tillräckligt med plats för varje rätt. Gör sedan i ordning resten av bordet – dekorationer, servetter, tallrikar och bestick.

  Planera buffébordet

 • Hjälp alla att hitta det de vill ha

  När alla rätter har hamnat på bordet, sätter du en Post-it® Super Sticky Note på bordet framför varje rätt och märker upp den med namnet på receptet. Färgkoda lapparna så att de representerar div olika livsmedel som kan vara allergiframkallande och skapa ett färgfacit vid ena bordsänden, så att veganer vet att de bör hålla utkik efter gula lappar, vegetarianer efter blå, och så vidare.

 • Se till att folk minglar

  Om du har en stor grupp kan du också göra placeringskort av Post-it® Notes för att se till att människor från olika avdelningar eller delar av kontoret kan lära känna varandra bättre. Om du färgkodar dessa lappar efter avdelning kan du få alla att byta plats innan det är dags för desserten, så att de kan sitta bredvid någon som har en lapp med annan färg än deras tidigare bordsgäst.

  Se till att folk minglar

  Med rätt planering och, givetvis, jättegod mat, kommer ditt knytkalas på kontoret att bli en tradition som alla ser fram emot.



Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!


Följ Post-it® Brand:
3M, Post-it® och färgen Canary Yellow™ är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska