Hjälp barnen att lyckas via meddelanden i matlådan

Hjälp barnen att lyckas via meddelanden i matlådan

Inspirera dina barn och håll dem motiverade under resten av dagen på bara fem minuter. • Ibland kan ett litet handskrivet meddelande vara allt som behövs. Det var det här som inspirerade Luke Pieczynski till att börja lämna Post-it® Notes i sin dotters matlåda varje dag. Nästan 700 meddelanden senare har han lärt sig mycket om kreativitet – och hur stor skillnad fem minuter om dagen kan göra. Läs hans berättelse och låt den inspirera dig till att göra ditt barns dag lite bättre!

 • Varför meddelanden i matlådan?

  Allt började med att Luke skrev meddelanden till sin flickvän (som nu är hans fru). Varje gång det var dags för dem att skiljas åt skrev han ett meddelande till henne som han lämnade någonstans där hon skulle hitta det senare, till exempel i handväskan, i resväskan eller i bilen. På så vis påmindes hon alltid om hur mycket han älskade och saknade henne. Det var då Luke insåg hur viktigt det kan vara att ta sig tid till att skriva ett meddelande för hand.

  Paret gifte sig och fick sitt första barn, en liten flicka. Hon växte upp till en blivande konstnär, men hon gick igenom en svår period i skolan. För att muntra upp henne och hjälpa henne att hitta sin kreativitet började Luke rita och skriva på Post-it® Notes som han lämnade i hennes matlåda varje dag. Hon tyckte så mycket om sina Post-it® Notes att hon började spara dem i en burk, så att hon kunde titta tillbaka på dem senare. Detta inspirerade i sin tur Luke till att börja blogga om meddelandena. Två år senare är han fortfarande igång, men numera lämnar han Post-it® Notes till två döttrar istället för en.

  Luke älskar att rita figurer och komma på nya idéer för att få sina döttrar att se fram emot att öppna matlådan och för att motivera dem under resten av dagen. Men vad är det bästa med att lämna meddelanden i matlådan varje dag? Jo, det är när hans dotter lämnar ett eget meddelande till honom vid dagens slut.

  Luke Pieczynski – skisser för matlådan

 • Skriv dina egna meddelanden med Post-it® Notes

  Den viktigaste lärdomen Luke har dragit, det budskap han vill dela med sig av till andra, är att fem minuter är allt som krävs för att ha stor inverkan på ditt barns dag. Du behöver inte vara duktig på att rita, säger han. Gör bara vad du kan för att hjälpa din lilla elev på traven.

  Ta fram ett block Post-it® Super Sticky Notes 76 mm × 76 mm i en färg som ni båda gillar och låt kreativiteten flöda!
   

  • Testa att skriva någonting enkelt, som ”Jag älskar dig!”, och lägg till en smiley eller en glad streckgubbe.
  • Håll koll på ditt barns schema och skriv ner några uppmuntrande ord på de dagar då någonting viktigt ska äga rum, till exempel ett prov.
  • Lämna ett meddelande om ett särskilt ämne, som bild eller musik, så att ditt barn ser fram emot aktiviteten.
  • Om du inte kommer på någonting annat kan du alltid nämna en kommande högtid eller födelsedag.
  • På fredagar brukar de flesta uppskatta att påminnas om att helgen är här.

  Post-it® Super Sticky Notes går att ta ner och fästa på nytt, så barnen kan ta med sig sina lappar hem och sätta upp dem på kylskåpet vid dagens slut. På så sätt skapar ni ett konstverk som ständigt förändras.

  Som Luke säger: ”Spendera de där fem minuterna. Det räcker kanske med att skriva ’jag älskar dig’ en gång i veckan, så har du tagit dig tid till att göra någonting som påverkar dem. Det är allt som krävs, och det är enkelt att göra.”

  Ett handskrivet meddelande har kraften att förbättra livet för ditt barn.

   


 • Luke Pieczynski

  Luke Pieczynski är en kärleksfull make och trebarnsfar som bor i Pittsburgh i Pennsylvania. Han försöker inspirera sina barn varje dag via ett unikt lunchmeddelande med ett stärkande budskap. Lukes arbete har visats upp över hela världen och hjälper föräldrar att skapa kreativitet i sina barns liv genom att fokusera på positivitet och kärlek. Du kan se hans arbete på www.lunchnotesketch.com.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!


Följ Post-it® Brand:
3M, Post-it® och färgen Canary Yellow™ är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska