1. Post-it® Brand – produkter, Inspiration, erbjudanden
 2. Inspiration
 3. A graphic designer believes in starting small
En grafisk designer tror på att börja med det enkla

En grafisk designer tror på att börja med det enkla

Det här är Sam Potts: berömd grafisk designer och ett fan av Post-it® Notes.


 • Sam Potts har hjälpt till att designa plattformar för New York Times korsordsapp, skapat bloggar och webbplatser för hyllade författare och har en ganska avundsvärd skara twitterföljare. Men när allt kommer omkring fäster han många av sina tankar på papper. Mer specifikt på, 76 mm x 76 mm Post-it® Canary Yellow™ Notes.

 • Innan han blev entreprenör jobbade han för en stor designfirma där han blev känd för sin Post-it® Note-förmåga. ”Jag brukade klottra på Post-it® Notes under konferenssamtal – slumpmässiga ord, fjantiga saker. När jag slutade på firman gav de mig en inramad samling med Post-it® Notes som jag hade klottrat på som avskedspresent. Personer skrev meddelanden på dem. Det var riktigt trevligt.”

 • Sam förundras över Post-it® Notes vandrande natur, och tror att om idéerna som har skrivits på dem är bra nog så stannar de inte på samma ställe särskilt länge.


 • “Hela poängen med Post-it® Notes, åtminstone i designvärlden, är att ha dem i ständig rörelse. Att gruppera och avgruppera dem för att se vart de leder.”


  I egenskap av självutnämnd kontorsmaterialfantast har Sam sannerligen sina favoritfärger. ”Jag älskar vita Post-it® Notes, men de är väldigt svåra att hitta. Jag gillar också en sorts mörk orange och även de mörklila. Men min favorit är de mörkbleka; de har 5–10 % grått i sig – speciellt när de används tillsammans med en svart märkpenna.”

 • Utöver sina nuvarande arbetsuppgifter vid New York Times designar Sam också ett lexikon över fiktiva litterära biografier. ”Det är i alla fall det grundläggande konceptet”, säger han.

 • Men likt sina Post-it® Notes är Sam aldrig på samma ställe för länge – han lär sig alltid något nytt, absorberar nya saker. För närvarande lär han sig hur man bygger cykelramar. ”Jag är inte säker på vad jag kommer att göra med det. Just nu är det bara en idé. Man vet aldrig vad det kan leda till.”

 • Du kan se mer av Sams arbete, inklusive hans AIGA-affisch (som, inte helt överraskande, innehåller en Post-it® Note), hans ”Tweets på papper” och ett diagram han skapade av de över 200 karaktärerna i romanen Infinite Jest på hans webbplats: sampottsinc.comVill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!


Följ Post-it® Brand:
3M, Post-it® och färgen Canary Yellow™ är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska