Agil-/Scrum-modellen

Agil projektledning och Scrum med Post-it® Brand

Korta sprints för snabba medarbetare.


Har ni ett projekt med krav som snabbt kan förändras? Agil-/Scrum-modellen kan vara det idealiska systemet när du ska hantera ditt ständigt flexibla projekt.

Agil-/Scrum-modellen delar upp projekt i flera olika moduler som ska testas och levereras stegvis. Sätt samman ett litet team vars roller representerar helheten av ditt projekt – detta team kommer att träffas ofta under hela projektet. Gör er redo att tävla!

 • 1

  Påbörja er Agil/Scrum genom att hitta en vägg som är tillgänglig för alla teammedlemmar och lägg till en Post-it® Meeting Chart. Skapa individuella rubriker för var och en av följande: Berättelse, Att göra, Pågående, För verifiering och Klar. Placera var och en av rubrikerna
  (i nämnd ordning) på rad längst upp på er vägg.


  Skapa individuella rubriker för varje kolumn

 • 2

  Skriv därefter ner en fullständig lista över de funktioner som behöver läggas till i projektet. Dessa kallas för berättelser eller "stories".

 • 3

  Skriv ner varje enskild berättelse på en Post-it® Super Sticky Note och organisera dem under Berättelse-kolumnen. Färgkoda varje berättelse utifrån den teammedlem som ansvarar för den.

 • 4

  Identifiera att-göra-saker som är förknippade med varje berättelse. Skriv ner varje uppgift på en Post-it® Super Sticky Note och placera dem i en rad precis intill den berättelse uppgifterna handlar om.

  Identifiera att-göra-saker som är förknippade med varje berättelse

 • 5

  Om en Att göra-uppgift är klar att börja arbeta med, kan den teammedlem som ansvarar för denna flytta den till kolumnen Pågående.

 • 6

  Kolumnen Pågående motsvarar alla de uppgifter som är fortgående just nu – vare sig de nyss har påbörjats eller nästan är klara.

 • 7

  Om man har arbetat med en uppgift som behöver testas, flyttar ansvarig teammedlem denna till kolumnen För verifiering.

  Flytta de poster som behöver testas till kolumnen För verifiering

 • 8

  När en uppgift har slutförts kan den flyttas till kolumnen Klar. När projektet har slutförts kan alla Post-it® Super Sticky Notes tas bort från denna kolumn.Vill du ha fler tips och idéer?

Håll mig uppdaterad om Post-it® Brand -erbjudanden och mycket annat!


Följ Post-it® Brand:
3M, Post-it® och färgen Canary Yellow™ är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska