1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Personlig skyddsutrustning
 4. Kläder & Arbetskläder
 5. Påsömnadsbar reflex
 6. 3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påsömnadsbar, 8940, silver, 50,8 mm x 200 m

3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påsömnadsbar, 8940, silver, 50,8 mm x 200 m

3M Artikelnummer 89403M ID 7000116860UPC 50051138751901
 • Reflekterande textilväv ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
 • Utmärkta tvättegenskaper, tvättas smidigt i vanlig tvättmaskin i 60 och 90 °C. Kan även användas till kommersiell ytbehandling efter utfört lämplighetstest.
 • Kan användas till flamsäkra skyddskläder enligt EN 469
 • Kan användas på ömtåliga tyger som bara tål kemtvätt
 Mer...
Se alla detaljer
Specifikationer
Färg dagtid
Silver
Fästtyp
Fastsydd
Förpackningsstorlek
3 rullar per kartong
Material
100 % aramid
Produktserie
8940
Reflekterande färg
Vit
Totalbredd (metrisk)
50,8 mm
Totallängd (metrisk)
200 m
Typ av kläder
Icke-reglerade skyddskläder
Varumärke
Scotchlite™
Varumärken
Scotchlite
Detaljer
 • Reflekterande textilväv ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
 • Utmärkta tvättegenskaper, tvättas smidigt i vanlig tvättmaskin i 60 och 90 °C. Kan även användas till kommersiell ytbehandling efter utfört lämplighetstest.
 • Kan användas till flamsäkra skyddskläder enligt EN 469
 • Kan användas på ömtåliga tyger som bara tål kemtvätt

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv, silver, 8940, med hög reflektionsförmåga och utmärkta tvättegenskaper till plagg med god synbarhet, framför allt skyddskläder för brandbekämpning och flamsäkra arbetskläder.

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv, silver, 8940, till kläder med god synbarhet, framför allt skyddskläder till brandbekämpning och flamsäkra arbetskläder. Ger ökad synbarhet till användaren nattetid eller i dåliga ljusförhållanden. Materialet lyser vitt när ljuset faller på det, även om användaren befinner sig i vägkanten. Produkten kännetecknas av hög värmeresistens och mycket hög slitstyrka. 3M:s reflekterande textilväv består av exponerade, retroreflekterande glaspärlor bundna vid en hållbar och konstruktionsmässigt flambeständig bomullsväv (100 % aramid) med ett särskilt bindningssystem. Det uppfyller kraven för ISO 20471, men överträffar med bred marginal de minimivärden för reflektionsförmåga som ställs för den högsta prestandanivån. Materialet innebär således dramatiskt förbättrad synbarhet för användaren. Eftersom bastextilen består av aramidfibrer påverkar det reflekterande materialet inte plaggets flambeständiga egenskaper och det är känt för sin höga och långvariga flamresistens som uppfyller kraven enligt EN 469. Därför är det här ett väldigt bra alternativ till flamsäkra skyddskläder. Det erbjuder mycket hög produktkvalitet tillsammans med enkel skötsel. Den reflekterande textilen har hög slitstyrka och hållbarhet och tvättas enkelt hemma i 60 °C (50 tvättcykler enligt ISO 20471) och i 90 °C (25 tvättcykler enligt ISO 6330 9N) och på industriella tvättinrättningar i 75 °C (25 tvättcykler enligt ISO 15797). Kemtvätt är också möjlig (30 tvättcykler enligt ISO 3175). Själva materialet kan användas på ömtåliga tyger. När det gäller grövre tyger kan användaren välja tvättmetod. En annan fördel: Materialet finns i flera bredder och kan förses med tryck, broderier och prägling och även används till pipingdetaljer eller stansade våder. På så sätt blir det enkelt att ta fram skräddarsydda designer. Dessutom är materialets retroreflekterande egenskaper inte beroende av plaggets ytstruktur och reflexeffekten kvarstår även när plagget är vått. Det innebär god synbarhet ur många infallsvinklar och även vid dåliga väderhållanden. 3M:s patenterade glaspärleteknik ger filmen ett tygliknande utseende och gör det lätt och flexibelt med maximal bekvämlighet för användaren. Varumärket 3M™ Scotchlite™ är känt för sin höga kvalitet. 3M är en av världens ledande leverantörer av reflekterande material och har stor kompetens på området med ett brett utbud av säkerhetslösningar. Det mångfasetterade teknikföretaget erbjuder en rad beprövade tjänster, bland annat kundstöd inom designutveckling och hjälp med att hitta kvalificerade partner.