1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Slipprodukter
 4. Slipband
 5. Slipduksband
 6. 3M™ Trizact™ Slipband 953FA, A30, Varierande mått

3M™ Trizact™ Slipband 953FA, A30, Varierande mått

3M ID 7100052806
 • Trizact™-slipmedel håller upp till fem gånger längre än konventionella slipmedel
 • Den hållbara väven av XF-duk tillför extra flexibilitet
 • Keramiska slipkorn ger låg drifttemperatur och överlägsen avverkning
 • Perfekt till arbeten som kräver en mer aggressiv avverkning
 Mer...
Se alla detaljer
Specifikationer
Baksidans vikt
XF-vikt
Mikrometerklass
A30
Produktform
Bälte
Ryggmaterial
Duk
Slipmaterial
Keramik
Varumärke
Trizact™
Detaljer
 • Trizact™-slipmedel håller upp till fem gånger längre än konventionella slipmedel
 • Den hållbara väven av XF-duk tillför extra flexibilitet
 • Keramiska slipkorn ger låg drifttemperatur och överlägsen avverkning
 • Perfekt till arbeten som kräver en mer aggressiv avverkning

3M™ Trizact™-slipduken 953FA är försett med keramiska slipkorn för snabb och aggressiv avverkning. Våra slipband har en tygbaksida av XF-duk som är både hållbar och flexibel.

Dimensionering och beredning med 3M™ Trizact™-slipduken 953FA vid våta centerless- och planslipningsarbeten på arbetsstycken av järnlegeringar, rostfritt stål och icke-järnmetaller. Baksidan av XF-duk är inte lika stel som YF-baksidan och ger en bra balans mellan hållbarhet och flexibilitet. De här egenskaperna gör att slipduken passar bra till ytbehandlingsarbeten som kräver ett robust slipmedel som samtidigt reagerar på ojämnheter i ytan. Tygbaksidan har dessutom ett gummibindemedel som är specialkonstruerat för att stå emot den termiska och kemiska påverkan som uppstår under slipning. Slipduken ger mycket goda resultat på en rad olika metaller som exempelvis titan, zirkonium och andra legeringar. Resultatet är enastående kvalitet, hög arbetstakt och kostnadsbesparingar. 953FA-slipduken finns i kornstorlek A160 till A6. Dessutom finns A300 med en styvare baksida av YF-duk. Keramiska kompositprodukter innehåller aluminiumoxid blandad med keramiska slipkorn för att få ett hårdare och mer hållbart slipmedel. Keramiska slipmedel passar perfekt till materialavverkning och är konstruerade för att brista ofta och hålla för arbeten som innebär intensiv värme och belastning. Den här sammansättningen av keramik och aluminiumoxid ger bättre resultat än slipmedel av ren aluminiumoxid både beträffande avverkningshastighet och livslängd. 3M Trizact-slipmedlen förenklar lätta dimensionerings- och ytbehandlingsarbeten genom att minska antalet moment, höja arbetstakten och skapa ett enhetligt resultat. 3M:s så kallade mikroreplikeringsteknik innebär stora fördelar. Under mikroreplikeringen fästs små, tredimensionella strukturer som påminner om pyramider vid en baksida. Pyramiderna innehåller minerallager och brister efter upprepad användning, så att nytt, vasst mineral exponeras. Cykeln med mineralförnyelse gör att slipmedlet behåller skärpan. Eftersom slipmedlens skäreffekt hela tiden förnyas behöver de inte bytas ut så ofta. Det ger högre arbetstakt och ökad produktivitet. Och eftersom mineralet fördelas jämnt över hela slipytan får arbetsstycket en stadig – snarare än slumpmässig – kontakt för ett jämnare snitt. 3M Trizact-slipmedlen är ytterst lämpliga för användning vid arbeten som ställer extra höga tekniska krav. Det kan gälla allt från medicinska implantat och kirurgverktyg till komponenter i fordonsväxellådor. Ytan får samma jämna finish på varje enskild del.

Föreslagna användningsområden

 • Dimensionering och gradning vid våta centerless- och planslipningsarbeten på arbetsstycken av järnlegeringar, rostfritt stål och icke-järnmetaller