3M™ Smältlim 3779

  • 3M ID 7000000888
  • UPC 00021200857997,50021200857992

Ger hög värmebetändighet för hållbara fogar

Limmet är beständigt mot olja och bensin

Allroundlim som fungerar mot många olika typer av material, inklusive vissa plaster

Visa fler detaljer

Specifikationer

Detaljer

Höjdpunkter
  • Ger hög värmebetändighet för hållbara fogar
  • Limmet är beständigt mot olja och bensin
  • Allroundlim som fungerar mot många olika typer av material, inklusive vissa plaster
  • Öppentiden säkerställer smidig inpassning och positionering
  • De är nästan luktfria, vilket bidrar till att bibehålla en bekväm arbetsmiljö

Vårt 3M™ Smältlim 3779 är ett bärnstensfärgat, högpresterande termoplastlim med bra elektriska egenskaper och hög värmetålighet för utfyllnad och inkapsling. Det har bra slagtålighet och är beständighet mot bensin och olja.

Vi tillverkar den här produkten med 100 % solid termoplastharts och den används med 3M Scotch Weld™-smältlimspistolerna PG TC Q och EC. 25 sekunders öppentid med en limsträng på 3 mm är tillräckligt för att placera och justera delar, och möjliggör ett högt tempo för montering, sammanfogning, vidhäftning, säkring, reparation, limning av paneler, buntning, förslutning, inkapsling, förstyvning, sammanfogning av skummaterial, limning, förpackning och stängning. 3M Scotch Weld Smältlim 3779 fäster även på trä, polyolefiner som polyeten och polypropen, wellpapplådor och lätta substrat på möbler, klädsel och mycket annat, och uppfyller specifikationerna i UL 94-VO. Värt att veta om Low melt-lim och smältlim. Smältlim/smältlimsstavar har en relativt hög smältpunkt mellan 121–196 °C beroende på formeln, och appliceras med smältlimpistoler, vanligtvis kallade limpistoler. Smältlim ger en nästan omedelbar fog mellan många plaster, papper och trä, men när fogen värms upp igen blir vissa varianter mjukare och ger dig möjlighet att separera de sammanfogade ytorna. Snabb vidhäftning är till nytta vid förpackning och produktion. Low melt-lim/smältlimsstavar har en relativt låg smältpunkt mellan 76–121 °C beroende på formeln, och appliceras med smältlimpistoler för låg temperatur, vanligtvis kallade limpistoler. Low melt-lim kan användas för att sammanfoga värmekänsliga material som skum och många plaster. De ger en nästan omedelbar fog, men när fogen värms upp igen blir vissa varianter mjukare, vilket ger dig möjlighet att separera de sammanfogade ytorna. Low melt-lim har en stark värmevidhäftning som påskyndar produktionsprocesser där lätta metaller, vissa plaster och vissa andra icke-fibrösa material används. Limmet kan även användas för skyltar, blomsterarrangemang och hobbyprojekt. Den här typen av lim används också i tillverknings-, monterings- och förpackningsprocesser, inom fönster-, dörr-, konstruktions-, transport-, elektronikindustri och andra industrier, samt vid träarbete, montering av butiksdisplayer, reklamskyltar, troféer, dekorationer, möbelklädsel, möbler, ljudkomponenter och skåp.

Resurser

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist