1. Sverige
 2. Alla 3M-produkter
 3. Slipprodukter
 4. Sliprondeller
 5. Ytkonditioneringsrondeller
 6. Scotch-Brite™ Ytkonditioneringsslipskiva AL-DH

Scotch-Brite™ Ytkonditioneringsslipskiva AL-DH

 • 3M ID B40064725

Produkterna är igensättningsresistenta och används ofta vid rengöring, finishing, utjämning och gradning

Den öppna väven reagerar på ojämna och oregelbundna ytor, samtidigt som arbetsstyckets geometri bibehålls

I och med att non-woven-nylonfibrerna bryts ned gradvis exponeras hela tiden nytt mineral. Resultatet blir en jämn och enhetlig finish

Visa fler detaljer

Detaljer

Höjdpunkter
 • Produkterna är igensättningsresistenta och används ofta vid rengöring, finishing, utjämning och gradning
 • Den öppna väven reagerar på ojämna och oregelbundna ytor, samtidigt som arbetsstyckets geometri bibehålls
 • I och med att non-woven-nylonfibrerna bryts ned gradvis exponeras hela tiden nytt mineral. Resultatet blir en jämn och enhetlig finish
 • Aluminiumoxidmineral ger en vass avverkning med fin finish
 • Hookit™-baksidan möjliggör snabb och enkel montering på elverktyg

Använd Scotch-Brite™ AL Ytkonditioneringsrondell för rengöring, finishing, utjämning och gradning av en mängd olika substrat, inklusive järnhaltiga och icke-järnhaltiga metaller. En perfekt balans mellan styrka och mjukhet. Använd den här rondellen för att förfina belagda repor, jämna ut maskinmärken eller frässpår, ta bort defekter eller förbereda en del som ska målas.

Avlägsna gradningar och föroreningar utan att skada basmaterialet
Scotch Brite™-produkter kan underlätta krävande uppgifter. Med Scotch Brite™ AL Ytkonditioneringsrondell kan du skapa en målningsbar finish fri från grader i färre steg och utan att skada basmaterialet. Rondellen använder en unik kombination av öppen väv och slipmineral för att minimera defekter och ge en fin finish. Den är lämplig för slipning, finishing och lättare utjämning. Rondellen ger utmärkta resultat på mjuka substrat och vid tillämpningar där igensättning brukar leda till att slipförmågan försvinner.

Aluminiumoxidmineral ger en snabb och skarp avverkning
Aluminiumoxidmineralen är utspridd över rondellens öppna väv. Aluminiumoxidens långa livslängd och snabba avverkning gör den till är ett populärt val inom industrin. Aluminiumoxiden har också lätt för att brista, vilket innebär att den fragmenteras under värme och tryck för att på så vis ständigt förnya sig själv. Mineralen brister för att bibehålla en vass avverkning. Alla rondeller använder aluminiumoxid, men Scotch Brite™ AL Ytkonditioneringsrondell finns i tre slipkornstorlekar: Mycket fin (VFN), medium (MED) och grov (CRS). Det innebär att operatörerna kan välja den slipkornstorlek som passar bäst givet det aktuella substratet och önskad finish.

Kardborrefäste för enkel fastsättning på elverktyg
Den här rondellen har ett Hook and Loop™-system, ett kardborrefäste, som innebär att operatören enkelt kan växla mellan olika rondeller/slipkornstorlekar. Det leder till ökad produktivitet. Slipmaterialet dras genom väven på baksidan av rondellen för att skapa öglor. Därefter paras öglorna ihop med krokarna på underläggsplattorna (säljs separat), som i sin tur är anslutna till verktygen. Kort sagt gör kardborrefästet att det går snabbt och enkelt att fästa rondellen vid verktyget.

Fördelen med Scotch Brite™
Scotch Brite™-produkter innehåller slipmineraler som har integrerats i non-woven-nylonfibrer. Framsteg inom fiberbeläggningsteknik har gjord det möjligt för Scotch-Brite™-slipmaterialprodukter att avverka snabbare och med ett mer enhetligt repmönster.

Materialet med öppen väv är igensättningsresistent, vilket innebär att nylonfibrerna inte får så mycket beläggning. På så vis bibehålls slipmineralernas höga avverkningseffekt. I och med att nylonfibrerna bryts ned gradvis under slipningen exponeras hela tiden nytt mineral. Resultatet blir en jämn och enhetlig finish.

Kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt till ditt projekt? Kontakta oss om du behöver råd kring produkter, applikationer eller teknik. Vi är här om du vill komma i kontakt med en 3M-specialist

Mejla oss

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på detta formulär kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 3M takes your privacy seriously. 3M and its authorized third parties will use the information you provided in accordance with our Privacy Policy to send you communications which may include promotions, product information and service offers. Please be aware that this information may be stored on a server located in the U.S. If you do not consent to this use of your personal information, please do not use this system.

 • Skicka meddelande

Tack för att du kontaktar 3M

Vi har fått ditt meddelande och tittar nu på din förfrågan
En av våra representanter kommer att kontakta dig via telefon eller e-post

An error occurred.